بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

روغن زیتون یا روغن کانولا؛ کدام سالم تر است؟

“`html

روغن زیتون و روغن کانولا ۲ نوع روغن محبوب گیاهی هستند که از نظر ارزش غذایی با هم تفاوت‌هایی دارند. اما کدام یک بهتر است؟ در این مقاله از بخش آشپزی در رضیم بلاگ به مقایسه این دو روغن می‌پردازیم.

مقایسه روغن زیتون و روغن کانولا

روغن کانولا از دانه کلزا به دست می‌آید و ممکن است مقداری مواد سمی مانند اسید اروسیک و گلوکوزینولات در آن وجود داشته باشد. روغن زیتون از فشرده‌سازی میوه درخت زیتون تولید می‌شود. نوع فرابکر روغن زیتون از پرس زیتون به دست می‌آید و روغن زیتون معمولی از ترکیب روغن زیتون بکر و تصفیه شده تهیه می‌شود. حالا به مقایسه این دو روغن می‌پردازیم.

۱- کالری یکسان

هر قاشق یا ۱۵ میلی‌لیتر روغن زیتون حدود ۱۲۴ کالری دارد. کالری یک قاشق روغن کانولا هم ۱۲۴ کیلوکالری است، که نشان می‌دهد این دو روغن از نظر کالری تفاوتی ندارند.

۲- تفاوت در میزان چربی

مقدار کل چربی در هر قاشق غذاخوری از هر دو روغن ۱۴ گرم است، اما چربی اشباع در روغن کانولا ۷ درصد و در روغن زیتون ۱۴ درصد است. چربی غیراشباع با یک پیوند دوگانه در روغن کانولا ۶۴ درصد و در روغن زیتون ۷۳ درصد می‌باشد. همچنین چربی غیراشباع با چند پیوند دوگانه در روغن کانولا ۲۸ درصد و در روغن زیتون ۱۱ درصد است.

تحقیقات نشان می‌دهند که روغن زیتون چربی‌های مفید بیشتری نسبت به روغن کانولا دارد.

۳- ویتامین‌های مختلف

یک قاشق غذاخوری روغن کانولا می‌تواند ۱۶ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین E و حدود ۸ درصد نیاز روزانه به ویتامین K را تأمین کند. در مقابل، یک قاشق روغن زیتون ۱۳ درصد نیاز روزانه به ویتامین E و ۷ درصد نیاز به ویتامین K را فراهم می‌آورد.

۴- نقطه دود متفاوت

روغن زیتون فرابکر نقطه دود پایینی دارد و برای سرخ‌کردن مناسب نیست زیرا در دماهای بالا می‌سوزد. اما روغن کانولا نقطه دود بالاتری دارد و در دماهای بالا به خوبی کار می‌کند. نقطه دود روغن کانولا حدود ۲۳۸ درجه سانتی‌گراد است، در حالی که روغن زیتون معمولی ۲۱۰ درجه و روغن زیتون فرابکر حدود ۱۹۵ درجه سانتی‌گراد دارد.

بیشتر بخوانید: بهترین روغن برای سرخ کردن سبزی کدام است؟

۵- امگا ۳ روغن کانولا بیشتر است

روغن کانولا منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است و این روغن می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد و در پیشگیری از سرطان و آرتروز مؤثر باشد. در مقابل، روغن زیتون هم حاوی امگا ۳ است، اما مقدار آن کمتر است.

۶- قیمت متفاوت

روغن زیتون معمولاً قیمت بیشتری نسبت به روغن کانولا دارد. زیرا کاشت و مدیریت زیتون دشوارتر است. همچنین روغن زیتون فرابکر نیز قیمت بالاتری دارد و کیفیت بهتری هم دارد.

بیشتر بخوانید:۶ خواص شگفت‌انگیز روغن زیتون برای نوزاد!

۷- عطر و طعم

روغن زیتون طعم و عطر خاصی دارد و برخی افراد ممکن است آن را دوست نداشته باشند. اما روغن کانولا تقریباً بی‌مزه است و عطر و طعم خاصی ندارد، که برای کسانی که به دنبال روغن با عطر خنثی هستند، مناسب‌تر است.

۸- روغن زیتون سالم‌تر است

تحقیقات نشان می‌دهند که میزان سالم بودن یک روغن به چربی‌های غیراشباع آن بستگی دارد. هرچند هر دو روغن چربی‌های غیر اشباع دارند، اما روغن زیتون فواید بیشتری دارد و مقدار آنتی‌اکسیدان‌های آن بیشتر است. مصرف روغن زیتون فرابکر می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی و دیابت را کاهش دهد و به کاهش کلسترول بد و تری گلیسیرید کمک کند.

“““html

۹- روغن زیتون التهاب را در بدن کم می‌کند

تحقیقات نشان می‌دهند که استفاده از روغن زیتون فرابکر می‌تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند. به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌های زیاد در این روغن، برای سلامت بدن مفید است و التهاب را کاهش می‌دهد. اما استفاده از روغن کانولا می‌تواند باعث افزایش التهاب در بدن شود و همچنین بر کاهش آنتی‌اکسیدان‌های خون تأثیر منفی بگذارد.

بیشتر بخوانید: ۷ روش ساده برای نگهداری طولانی مدت روغن زیتون

۱۰- روغن کانولا تغییر یافته است

غذاهای تغییر یافته یا GMO به غذاهایی گفته می‌شود که از نظر ژنتیکی اصلاح شده‌اند تا در برابر علف‌کش‌ها و آفات مقاوم‌تر باشند. اگرچه بسیاری از محققان معتقدند مصرف این نوع غذاها بی‌خطر است، اما نگرانی‌هایی درباره آن‌ها هنوز وجود دارد. بیش از ۹۰ درصد محصولات کانولا به صورت ژنتیکی تغییر یافته‌اند. از آن جایی که روغن زیتون تغییر نیافته است، بسیاری از افراد از مصرف روغن کانولا خودداری می‌کنند و ترجیح می‌دهند از روغن‌های خالص و غیر تغییریافته استفاده کنند.

در این مقاله، ما به مقایسه روغن زیتون و روغن کانولا پرداختیم و ویژگی‌های هر دو روغن را بررسی کردیم. به یاد داشته باشید که روغن زیتون فرابکر نسبت به روغن کانولا سالم‌تر است، اما نقطه دود روغن کانولا بیشتر از روغن زیتون فرابکر است. بنابراین اگر از روغن برای پخت و پز و تفت دادن غذا استفاده می‌کنید، بهترین گزینه، روغن زیتون است. اما برای سرخ کردن مواد غذایی بهتر است از روغنی با نقطه دود بالاتر استفاده کنید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل