بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

روغن مازولا چه خواصی دارد ؟ فواید بی نظیر آن کدام است ؟ (2 نکته مهم)

“`html

روغن مازولا (ذرت مازولا) بخوریم یا نخوریم؟

امروزه انتخاب یک روغن مناسب برای پخت و پز غذاها یا استفاده‌های شخصی اهمیت زیادی پیدا کرده است. افراد زیادی به دنبال روغنی هستند که به بدن آنها آسیب نرساند. روغن مازولا یا روغن ذرت مازولا یکی از بهترین گزینه‌هاست، به شرطی که به میزان مناسب مصرف شود، می‌تواند به بدن آسیبی نرساند و حتی می‌تواند مفید باشد.

روغن مازولا چیست؟

روغن مازولا نوعی روغن گیاهی خوراکی است که از دانه‌های ذرت تهیه می‌شود.

این روغن ویتامین E دارد که به حفظ سلامت قلب و عروق، تقویت سیستم ایمنی و سلامت پوست و مو کمک می‌کند. امگا 6 هم برای سلامتی مغز و قلب لازم است. همچنین، روغن مازولا فاقد کلسترول و چربی‌های ترانس است، بنابراین برای افرادی که به دنبال یک رژیم غذایی سالم هستند، گزینه مناسبی به شمار می‌رود.

ارزش غذایی روغن مازولا

این روغن دارای مواد و عناصر مفیدی است که برای سلامت و عملکرد صحیح ارگان‌ها ضروری هستند. در هر 100 گرم روغن ذرت مازولا، ارزش غذایی به شرح زیر است:

مواد موجود در روغن ذرت مازولا مقدار
چربی 100 گرم
چربی اشباع شده 13 گرم
چربی تک غیراشباع شده 25 گرم
چربی چند غیراشباع شده 62 گرم
کلسترول 0 میلی گرم
سدیم 0 میلی گرم
کربوهیدرات 0 میلی گرم
قند 0 میلی گرم
فیبر 0 میلی گرم
پروتئین 0 میلی گرم
ویتامین E 100 میلی گرم
انرژی 884 کیلوکالری

روغن ذرت مازولا به دلیل داشتن مواد مغذی به سلامت بدن کمک زیادی می‌کند. از مهم‌ترین فواید آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خواص روغن مازولا

  • کاهش ریسک سرطان
  • کاهش ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی
  • بهبود سیستم گوارش
  • سلامت پوست و مو
  • تنظیم هورمون‌ها
  • کاهش التهاب
  • محافظت از سلول‌های مغزی
  • کاهش خطر آلزایمر
  • بهبود عملکرد مغز
  • کمک به کاهش وزن
  • تقویت سیستم ایمنی

مضرات روغن مازولا چیست؟

این تمام فواید ذکر شده برای روغن مازولا تنها زمانی درست است که در مصرف آن اعتدال رعایت شود. مصرف بیش از حد این روغن ممکن است باعث مشکلاتی در دستگاه گوارش و افزایش چربی خون شود. چاقی نیز یکی از عوارض جانبی مصرف زیاد روغن مازولا است. بنابراین باید دقت کنید که از این روغن به اندازه و با احتیاط استفاده کنید.

موارد منع مصرف روغن مازولا

روغن مازولا از ذرت تولید می‌شود، بنابراین افرادی که به ذرت حساسیت دارند باید از مصرف آن پرهیز کنند. همچنین افرادی که بیماری‌های خاصی مانند بیماری‌های قلبی، عروقی، کبدی و کلیوی دارند باید قبل از مصرف روغن مازولا با پزشک مشورت کنند. زنان باردار یا شیرده نیز باید با احتیاط از این روغن استفاده کنند.

نقطه دود روغن مازولا بالا است؟

زمانی که روغن به نقطه دود خود می‌رسد، شروع به دود کردن و تجزیه می‌شود، که این موضوع می‌تواند بر طعم غذا تأثیر بگذارد و مواد مضر تولید کند. به همین دلیل، سوال مهمی در مورد نقطه دود روغن مطرح می‌شود.

نقطه دود روغن مازولا چقدر است؟

نقطه دود روغن مازولا بسته به نوع آن متفاوت است. معمولاً نقطه دود این روغن بین 230 تا 250 درجه سانتیگراد است.

نقطه

“`

دود روغن مازولا که تصفیه شده است، در دمای 230 درجه سانتی‌گراد شروع به دود کردن می‌کند، بنابراین برای پخت و پز با حرارت بالا خیلی مناسب است. در حالی که روغن مازولا که تصفیه نشده است، در دمای 200 درجه سانتی‌گراد دود می‌کند و بیشتر برای پخت و پز با حرارت ملایم و همچنین برای تهیه سالاد مناسب می‌باشد.

بهترین روش مصرف روغن مازولا

شما می‌توانید از روغن مازولا برای سرخ کردن، پخت و پز و همچنین اضافه کردن به سالاد استفاده کنید. بهترین روش مصرف این روغن، پخت و پز با حرارت ملایم است. هرچند روغن‌های تصفیه شده در برابر حرارت بالا تحمل خوبی دارند، اما بهتر است برای کاهش خطرات مختلف، پخت و پز را با حرارت ملایم انجام دهید. همچنین می‌توان از این روغن به صورت موضعی نیز استفاده کرد.

منبع : غفاری دایت

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل