“`html
تولید کالباس سالامی
سالامی یکی از انواع گوشتهای فرآوری شده و محبوب است. به همین خاطر روز ۷ سپتامبر (۱۶ شهریور) به عنوان روز جهانی سالامی شناخته میشود. اما واقعاً سالامی چیست؟ آیا چیزی از تاریخچۀ آن میدانید؟
برای پیدا کردن پاسخ این سؤالات با رضیم همراه شوید.
معرفی گوشت سالامی برای آشپزی به سبک ایتالیایی
سالامی نوعی گوشت است که از طریق تخمیر و خشک کردن تولید میشود.
این محصول در کشورهای مختلفی مانند ایتالیا، فرانسه، سوئد، و آلمان به صورت سنتی تهیه میشود.
سالامی معمولاً تخمیری است و به همین دلیل طعم ترشمزهای دارد.
محصولات سالامی در شرکت سولیکو بیشتر به صورت نیمه تخمیری و حرارتدیده تولید میشوند.
مدت نگهداری: 30 روز از زمان تولید در دمای یخچال (0 تا 4 درجه سانتیگراد).
محصولات گوشتی به نام سالامی
سالامی نوعی سوسیس تخمیری و خشکشده است. امروزه مصرفکنندگان به دنبال غذاهایی با کیفیت بالا و خصوصیات طبیعی هستند و این باعث افزایش تولید غذاهایی با حداقل فرآوری شده است.
در سالامی، ترکیب صحیح مواد باعث تولید محصولاتی پایدار و ایمن میشود که معمولاً بدون حرارت مصرف میشوند. مهمترین اجزای مورد نیاز برای تولید سالامی شامل: نیتریت و نمک، کاهش پتانسیل اکسیداسیون، رشد فلور رقابتی، افزایش اسیدی شدن محیط و کاهش aw در فرآیند خشک شدن است.
نیتریت و نمک به عنوان مواد افزودنی به سالامی اضافه میشوند تا از رشد باکتریها جلوگیری کنند. فلور رقابتی با مصرف قندهای اضافهشده باعث کاهش مقدار pH و به عبارتی افزایش هردل pH میشود.
تنها هردل aw در طول زمان تقویت میشود و این امر به پایداری محصولات گوشتی خام با دوره رسیدن طولانی کمک میکند.
چگونگی پدید آمدن گوشت سالامی
ایده دودی کردن گوشت در مناطق سردتر مانند سیبری و اروپا و خشک کردن آن در مناطق گرمتر مانند خاورمیانه و کشورهای مدیترانه از زمانهای قدیم وجود داشته است.
با این حال، سالامی بهعنوان یک غذای اروپایی با اصالت ایتالیایی شناخته میشود و ایتالیاییها نخستین کسانی بودند که این نوع سوسیس را به دنیا معرفی کردند.
با مهاجرت ایتالیاییها به نقاط دیگر دنیا از جمله آمریکا، سالامی نیز به عنوان یک گوشت فرآوریشده محبوب شد و به یکی از انواع سوسیسهای مورد علاقه تبدیل گردید.
در گذشته، این سوسیس به عنوان وعده ناهار و غذایی مقوی شناخته میشد. با این حال، مانند سایر گوشتهای فرآوری شده، سالامی هم غذایی پرکالری و چرب است و باید با احتیاط مصرف شود.
فواید و مضرات سالامی
سالامی به دلیل آب پایین و وجود افزودنیها، طعم، رنگ، آنتیاکسیدان و کشت ضد اکسیداسیون دارد و به همین خاطر ماندگاری بالایی دارد. از نظر سلامتی، سالامی هم مضرات و هم فواید دارد.
برخی از افراد به قارچ کپکی سبز که در سالامی وجود دارد و در فرآیند خشککردن و تخمیر به کار میرود، آلرژی دارند. این کپکها به طور معمول روی پوست سالامی دیده میشوند.
از سوی دیگر، چربی کمر خوک که در تهیه سالامی استفاده میشود، حاوی مقادیر زیادی از اسید چرب اشباع و کلسترول است که ریسک بیماریهای قلبی و التهاب لوزالمعده را افزایش میدهد. البته میتوان به جای چربی خوک از
“““html
از روغن زیتون خالص استفاده کنید.
سالامی به دلیل داشتن اسید لاکتیک بالا کمی اسیدی به نظر میرسد. همچنین نگهداری محصولات گوشتی بسیار مهم است. در سالامی، به ویژه روی پوست آن، ممکن است قارچ تولید شود که برخی از آنها بیخطرند. اما باید مراقب قارچها بود.
بیشتر بخوانید :
گوندی – طرز تهیه گوندی، غذایی پر از خاصیت برای تهیه در منزل
خواص فوقالعاده گوشت و تخممرغ اردک
فواید تغذیهای میوه ملون
منبع: مجله رضیم
نویسنده: مریم امینی