“`html
سبزی آش بلغور یا یارما شورباسی
سبزی آش یارما شورباسی موضوعی است که میخواهیم در مورد آن صحبت کنیم. این آش به خاطر داشتن مواد مغذی زیاد، برای بدن بسیار مفید است و یکی از غذاهای خوشمزه و مناسب برای فصل زمستان به شمار میرود.
سبزی یارما شورباسی شامل چه سبزیهایی میشود؟
1. سبزی یارما شورباسی: تره
تره یک ماده غذایی طبیعی و ضد باکتری است که میتواند باکتریهای مضر از جمله سالمونلا را کنترل و از بین ببرد، این باکتریها ممکن است به سیستم گوارش آسیب برسانند.
تره سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است که یکی از مهمترین آنها ویتامین K میباشد که در غذاهای دیگر کمتر دیده میشود.
از دیگر مزایای تره، وجود مادهای به نام کوئرستین است که میتواند در جلوگیری از بعضی سرطانها مؤثر باشد.
2. سبزی یارما شورباسی: جعفری
جعفری در درمان بیماری آرتریت روماتوئید بسیار مؤثر است. ترکیباتی مانند ویتامین C و بتاکاروتن در این گیاه به کاهش التهاب کمک میکنند که به کنترل بیماری آرتریت موثر است.
باور بر این است که مصرف منظم جعفری میتواند باعث تسریع در تخلیه اوریک اسید شود، که با علائم آرتریت در ارتباط است.
جعفری همچنین به تصفیه خون کمک میکند و میتواند کلسترول خون را کاهش دهد که از بیماریهای قلبی جلوگیری میکند. علاوه بر این، ویتامین B9 نیز در جعفری وجود دارد که برای سلامت قلب مهم است.
کالری جعفری: 100 گرم جعفری پخته و خام چقدر کالری دارد؟
3. سبزی یارما شورباسی: گشنیز
گشنیز یکی دیگر ازسبزیهای آش بلغور است. این گیاه به جلوگیری از تهوع و استفراغ و مشکلات معده کمک میکند. گشنیز غنی از ترکیبات فعال است و به همین دلیل خواص جدیدی از آن هر روز شناخته میشود.
علاوه بر این، برگهای گشنیز تازه میتوانند به عنوان پیشغذا برای حمایت از هضم غذا مفید باشند.
مصرف گشنیز در بسیاری از بیماران تأثیر مثبتی بر کاهش فشار خون داشته است. یونهای کلسیم و استیلکولین هم در سیستم عصبی مؤثر هستند.
کالری تخم گشنیز: 100 گرم گشنیز خام و پخته چقدر کالری دارد؟
4. سبزی یارما شورباسی: اسفناج
با مصرف اسفناج، میتوانید یبوست را فراموش کنید، چون اسفناج سرشار از فیبر و آب است و به کارکرد دستگاه گوارش کمک میکند. این سبزی شامل دو نوع فیبر محلول و نامحلول است که هر دو برای بدن مفید هستند.
فیبر نامحلول از یبوست جلوگیری میکند و عملکرد سیستم گوارش را بهبود میبخشد، در حالی که فیبر محلول مانع از جذب چربی و کلسترول غذا میشود.
اسفناج همچنین میتواند بدن را در برابر دیابت محافظت کند. اگر دیابت دارید، مصرف اسفناج میتواند به کاهش قند خون و حساسیت به انسولین کمک کند.
کالری اسفناج: 100 گرم اسفناج پخته و خام چقدر کالری دارد؟
دستور تهیه آش بلغور ارومیه یا یارما شورباسی
مواد لازم برای تهیه آش یارما (بلغور):
- بلغور گندم: سه لیوان
- لوبیا قرمز: یک و نیم لیوان
- گوجه فرنگی: نیم کیلو
- آبغوره: دو تا سه پیمانه
- سبزی آش: ۴۰۰ گرم پاک شده و خرد شده
- آب گوشت: ۱۰ پیمانه
- نمک، فلفل، زردچوبه، پودر زعفران: به میزان لازم
- پیاز داغ: ۵ قاشق غذاخوری
“““html
مراحل تهیه آش یارما (بلغور):
قبل از شروع، بلغور و لوبیا را برای چند ساعت بخیسانید و آب آنها را چند بار عوض کنید و دور بریزید. گوجهفرنگیها را پوره کنید و در ظرفی که میخواهید آش را درست کنید، با روغن و زردچوبه کمی تفت دهید تا آب آن کاهش یابد، اما کاملاً سرخ نشود.
برای ادامه، آب روی بلغور را دور بریزید و همراه با آب گوشت به گوجهفرنگی اضافه کنید. بهتر است از آب گوشت استفاده کنید، اما اگر در دسترس ندارید، میتوانید از آب جوش و یک عدد عصارهی گوشت یا فقط آب جوش استفاده کنید.
حالا با حرارت بالا بگذارید آب به جوش بیاید و بعد شعله را کم کنید و حدود یک ساعت صبر کنید تا بلغور کمی نرم شود. آب لوبیاها را هم دور بریزید و آنها را با دو یا سه لیوان آب جداگانه بپزید.
پس از پخت لوبیاها، آب آنها را دور بریزید و لوبیاها را به آش همراه با پیاز داغ اضافه کنید و نیم ساعت دیگر منتظر بمانید تا بلغورها کاملاً نرم شوند.
در مرحلهی آخر سبزی آش و آبغوره را به آش اضافه کنید و اگر آش کم آب بود، کمی آب جوش به آن اضافه کنید. در غیر این صورت، بگذارید آش با حرارت ملایم و درب بسته پخته شود.
در یک ظرف، پیازها را به صورت خلالی برش بزنید و با حرارت ملایم سرخ کنید تا برای تزئین آش آماده شوند. میتوانید کمی زعفران روی پیازها بپاشید تا رنگ و بویی خوش بگیرند. وقتی پیازها سرخ شدند، آنها را از ظرف خارج کنید و نعناع خشک پودر شده را در همان روغن داغ بریزید و بعد از یکی دو دقیقه حرارت را خاموش کنید.
در نهایت، نمک و فلفل آش را اندازه کنید و روی آن را با نعناع داغ شده و سیر و پیاز تزئین کنید.
این آش یکی از انواع سنتی آشهای ایرانی به نام آش پتله است. توجه داشته باشید که آش نیاز به هم زدن زیاد دارد و مراقب باشید که ته نگیرد. در افزودن آبغوره احتیاط کنید تا آش خیلی ترش نشود.
آب لوبیایی که جداگانه پخته شد باید دور ریخته شود تا آش کدر نشود. سبزیهای این آش شامل اسفناج، تره، جعفری و کمی گشنیز است و اگر یک نوع سبزی محلی به نام یملیک در دسترس باشد، به آش اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد.
سبزی آش کشک : دستور تهیه آش کشک خوشمزه و ساده
سبزی آش نخود : دستور تهیه آش نخود با سادهترین روش
سبزی آش برگ مو چیست ؟ خواص آش برگ مو
سبزی شوربا : دستور تهیه آش شوربا خوشمزه + فیلم