بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

سبزی باقلا پلو چیست ؟ دستور تهیه باقالی پلو (مرحله به مرحله)

“`html

سبزی مخصوص باقالی پلو

باقلا پلو که به زبان عامیانه باقالی پلو نامیده می‌شود، یکی از انواع پلوهای ایرانی است و بیشتر در جشن‌ها و مهمانی‌ها سرو می‌گردد.

باقلا پلو یک ترکیب خوشمزه از شوید و باقلا با برنج است که عطر و طعمی خاص به برنج می‌دهد. معمولاً این پلو را در مهمانی‌ها به همراه گوشت سرو می‌کنند، اما با مرغ هم معمولاً تهیه می‌شود.

سبزی مخصوص باقالی پلو شوید است. برای مجلسی‌تر کردن باقالی پلو معمولاً از شوید خشک استفاده می‌شود، ولی اگر دوست داشته باشید می‌توانید از شوید تازه هم استفاده کنید. برای این کار باید ۱ کیلو شوید تازه را با دقت پاک کرده و بشویید و سپس خرد کنید.

وقتی که برنج با آب جوش به همراه باقلا می‌پزد، می‌توانید شوید تازه را اضافه کنید. اما باید بدانید که جوشیدن شوید تازه در آب می‌تواند باعث شود برنج رنگ سبز بگیرد و همچنین عطر و خواص شوید در حین آبکشی از بین برود.

دستور تهیه باقالی پلو مجلسی

مواد لازم جهت تهیه باقالی پلو:

  1. برنج: ۴ پیمانه
  2. باقلا سبز پوست کنده: ۳ پیمانه
  3. شوید خشک شده: ۲ پیمانه
  4. نمک: به مقدار لازم
  5. زعفران دم کرده: نصف استکان

دستور تهیه باقالی پلو:

ابتدا در یک قابلمه آب بریزید و بگذارید بجوشد. وقتی آب به جوش آمد، یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و باقلا را به آن اضافه کنید تا کمی بپزد.

سپس برنجی که از قبل خیس کرده‌اید را آبکش کرده و به آب جوش و باقلا اضافه کنید. بعد از نیم پز شدن برنج، آن را آبکش کنید. در ته قابلمه مقداری روغن بریزید و می‌توانید برای تهیه ته‌دیگ از سیب‌زمینی حلقه‌ای همراه با زعفران و نمک استفاده کنید.

بعد از اینکه ته‌دیگ را آماده کردید، یک لایه برنج و باقلا و مقداری شوید روی آن بریزید و به آرامی هم بزنید. این کار را ادامه دهید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.

سپس در قابلمه را با دمکنی بپوشانید و روی حرارت ملایم بگذارید تا به آرامی دم بکشد.

برای تزیین برنج؛ زعفران دم کرده را در یک ظرف بریزید و ۱ الی ۲ کفگیر برنج به آن اضافه کنید و هم بزنید. در انتها، دیس برنج را با برنج زعفرانی و زرشک تزیین کنید.

همچنین می‌توانید باقلا را در ظرفی جدا بپزید و آبکش کنید و وقتی برنج برای آبکش شدن آماده شد، باقلا را به آن اضافه کنید.

در دستور تهیه باقالی پلو برای آبکش کردن برنج، بعد از اینکه برنج را به آب جوش اضافه کردید، زمانی که دانه‌ها کمی نرم شدند، آن را هم بزنید و از ظرف کمی برنج بیرون بیاورید. مهم است که دانه‌های برنج از کفگیر جدا نشوند.

هنگام آبکش کردن برنج، آن را با آب ولرم کمی بشویید تا نشاسته اضافی شسته شود و دانه‌ها در حین دم کشیدن به هم نچسبند.

خواص باقالی پلو

1. خواص باقالی پلو: برنج

برنج یکی از مهم‌ترین غلات و اصلی‌ترین غذای ایرانی‌ها است که در کشور ما به دو روش آبی و دیمی کشت می‌شود. این گیاه که پس از نان، پرمصرف‌ترین ماده غذایی در ایران است، بیشتر …
“““html

برنج در مناطق شمالی ایران، مثل استان‌های گیلان و مازندران، و همچنین استان خوزستان و به‌طور کلی در آب‌وهوای گرم و نیمه گرم رشد می‌کند.

برنج یک گیاه یک‌ساله است که در شرایط مناسب آب و هوا می‌تواند بعد از برداشت اولین محصول، محصول دوم و حتی چند بار دیگر هم تولید کند.

برنج شامل موادی مثل تیامین، نیاسین، آهن، ریبوفلاوین، ویتامین E، روی، فسفر، پتاسیم، سدیم و کلسیم است. یکی از بهترین روش‌های مصرف برنج، به‌صورت کته است، زیرا آبکش کردن برنج می‌تواند ویتامین‌های محلول در آب، مانند ویتامین‌های B و C را از بین ببرد.

2. خواص باقالی پلو: شوید

شوید یک سبزی بومی مناطق شرق مدیترانه و غرب آسیا است که در جاهای مختلف ایران به‌صورت یک‌ساله یا دو ساله کشت می‌شود. قسمت‌های مختلف این گیاه، شامل ساقه و برگ‌ها، تخم و میوه، خواص درمانی زیادی دارند.

ترکیبات موجود در شوید شامل دکارن، لیمونن، آلفافلاثدرن، و مواد دیگر است. همچنین شوید منبع خوبی از کلسیم، فیبر، منیزیم، آهن و منگنز می‌باشد.

شوید در درمان بیماری‌هایی مثل سوء هاضمه، نفخ، اسپاسم و انقباض عضلانی، کاهش کلسترول و دیگر مشکلات گوارشی مفید است.

این گیاه همچنین برای آرامش اعصاب، کاهش ورم و درد معده، جلوگیری از پوکی استخوان و درمان استفراغ توصیه می‌شود. اسانس‌های موجود در شوید خاصیت ضد باکتریایی دارند.

شوید دارای طبع گرم و خشک است، به همین دلیل افرادی که طبع گرم دارند بهتر است آن را با آب‌لیمو، سکنجبین، آب‌غوره و ترشی مصرف کنند، و افرادی که طبع سرد دارند می‌توانند آن را با دارچین و عسل بخورند.

3. خواص باقالی پلو: باقلا

باقلا یک گیاه علفی و یک‌ساله است که همیشه مورد توجه بوده است. اصالت این گیاه به جنوب غرب آسیا برمی‌گردد و در مناطق گرمسیری با زمستان‌های ملایم کشت می‌شود.

امروزه باقلا در بیش از 50 کشور کشت می‌شود و کشورهایی مانند چین، اتیوپی و مصر بزرگ‌ترین تولیدکنندگان این محصول هستند. ایران نیز با تولید بیش از 46 هزار تن در سال، مقام دوازدهم جهانی را دارد.

مناطق اصلی کشت باقلا در ایران شامل استان‌های خوزستان، گلستان و مازندران است که استان گلستان با تولید بیش از 32 هزار تن در سال، بزرگ‌ترین تولیدکننده این گیاه است.

عناصر مهم در باقلا شامل ارسنیک، پروتئین، نشاسته، ویتامین‌های A، B1، B2، B3 و C است. باقلا به‌دلیل داشتن فیبر و پروتئین بالا می‌تواند همراه با برنج یک غذای کامل بسازد.

باقلا همچنین به تقویت دستگاه گوارش و درمان زخم و ورم معده و اسهال کمک می‌کند.

با خواص شگفت‌انگیز باقلا آشنا شوید

4. خواص باقالی پلو: زعفران

زعفران یک گیاه چند ساله است که بیشتر در مناطق گرمسیری و آب و هوای معتدل رشد می‌کند. این گیاه گران‌قیمت اصلش به جنوب غربی آسیا و جنوب اروپا برمی‌گردد.

مصرف زعفران می‌تواند به هضم طبیعی غذا، تقویت معده، تسکین دردهای لثه، درمان سرماخوردگی و سرفه و بهبود شرایط روانی کمک کند.

همچنین زعفران برای درمان افسردگی و بهبود حافظه بسیار مؤثر است.

وجود موادی مانند تیامین و ریبوفلاوین در زعفران برای کنترل فشار خون و بهبود بیماری‌های قلبی مفید است.

اما لازم به یادآوری است که مصرف بیش از 5 گرم زعفران در ماه ممکن است عوارضی مثل سرگیجه یا خونریزی به‌دنبال داشته باشد.

بررسی‌های پزشکی نشان می‌دهد که مصرف زیاد زعفران در سه ماهه اول بارداری ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد، اما مصرف متعادل آن برای مادران مفید و زایمان را آسان‌تر می‌کند.

کالری عدس پلو: عدس پلو چه خواصی دارد؟

کالری لوبیا پلو: 100 گرم لوبیا پلو چقدر کالری دارد؟

سبزی سبزی پلو: دستور تهیه سبزی پلو با مرغ، ماهی سرخ‌کرده و میگو

آشنایی با کالری و ارزش غذایی زرشک پلو با مرغ

دستور تهیه غذای خوشمزه چلو مرغ اناری

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل