بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

سبزی قلیه تخم مرغ چیست ؟ دستور تهیه قلیه تخم مرغ غذای محلی خوزستان (مرحله به مرحله)

“`html

سبزی قلیه تخم مرغ یا اشکنه

قلیه تخم مرغ یا اشکنه یکی از غذاهای معروف و محلی استان خوزستان است که با تمرهندی و سبزیجات تازه درست می‌شود و طعم ویژه‌ای دارد.

سبزی مخصوص قلیه تخم مرغ یا اشکنه چیست؟

1. سبزی اشکنه: گشنیز

گشنیز دارای موادی به نام سینئول و اسید لینولئیک است که به سلامتی کمک می‌کنند. این دو ماده خاصیت ضدسرطانی و ضدروماتیسمی دارند و می‌توانند ورم ناشی از این بیماری‌ها را کاهش دهند.

گشنیز همچنین برای کاهش ورم‌های دیگر مثل ورم‌های کلیوی و کم‌خونی مفید است، چرا که به دفع آب زائد بدن کمک می‌کند. این خاصیت می‌تواند به بهبود مشکلات پوستی نیز کمک کند.

علاوه بر این، گشنیز به سلامت گوارش و کبد یاری می‌رساند و می‌تواند از اسهال جلوگیری کند. ترکیبات موجود در آن مثل سینئول و بورنئول به مبارزه با عفونت‌ها نیز کمک می‌کنند.

گشنیز به کاهش تهوع و مشکلات معده نیز معروف است و به همین دلیل کاربردهای زیادی دارد. همچنین مصرف آن می‌تواند فشار خون را نیز پایین بیاورد.

این گیاه دارای آهن زیادی است که برای افرادی که از کم‌خونی رنج می‌برند بسیار مفید است. کمبود آهن می‌تواند باعث مشکلاتی مثل تنفس سخت، تپش قلب و خستگی شود. آهن همچنین به تقویت انرژی و سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند.

کالری تخم گشنیز: 100 گرم گشنیز خام و پخته چقدر کالری دارد؟

2. سبزی اشکنه: شوید

یکی دیگر از موادی که در سبزی مخصوص اشکنه استفاده می‌شود شوید است. شوید، گیاهی یک یا دو ساله است که sometimes به یک متر هم می‌رسد. این گیاه از زمان‌های قدیم وجود داشته و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شوید می‌تواند به درمان کم‌خونی کمک کند زیرا باعث تولید بیشتر سلول‌های قرمز خون می‌شود. به‌طوری که با 100 گرم شوید تازه می‌توانید 50 درصد نیاز روزانه خود به آهن را تأمین کنید.

این گیاه همچنین دارای خواص ضد درد و ضد التهاب است و می‌تواند به کاهش دردهایی مثل آرتریت کمک کند. شوید به دفع سموم از بدن نیز کمک می‌کند.

شوید تازه ممکن است به کاهش افسردگی نیز کمک کند و می‌تواند به مدیریت دیابت یاری رساند زیرا به کنترل نوسانات قند و انسولین کمک می‌کند.

این گیاه همچنین سرشار از کلسیم است که برای پیشگیری از پوکی استخوان مفید است. خواص ضد میکروبی شوید نیز به آن کمک کرده تا به‌عنوان یک درمان برای عفونت‌ها شناخته شود.

دستور تهیه اشکنه یا قلیه تخم مرغ

مواد لازم برای قلیه تخم مرغ:

  • تخم مرغ: 5 عدد
  • سبزی…
    “““html
    • گشنیز و شوید: نیم کیلوگرم
    • آرد گندم: یک پیمانه
    • پیاز و سیر: به میزان لازم
    • تمبرهندی: یک قاشق غذاخوری
    • نمک و زردچوبه: به مقدار دلخواه
    • گرد لیمو: به مقدار دلخواه
    • روغن: به مقدار لازم
    • آب: به مقدار لازم
    • رب گوجه فرنگی (یا گوجه فرنگی که نگینی خرد شده باشد): به میزان دلخواه

    دستور تهیه قلیه تخم مرغ:

    ابتدا در یک تابه، پیاز و سیر را با کمی روغن تفت دهید. سپس سبزی‌های خرد شده را به آنها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم بگیرد.

    تخم‌مرغ‌ها را بشکنید، هم بزنید و همراه با رب گوجه‌فرنگی یا تکه‌های ریز گوجه به مخلوط اضافه کنید.

    تمبرهندی را در کمی آب حل کنید و به آرامی به مواد درون تابه اضافه کنید. حواستان باشد که این مایع به شما نپاشد.

    آرد را هم در کمی آب حل کنید و به مخلوط اضافه کنید. سپس نمک، گرد لیمو و زردچوبه را به مخلوط بیفزایید و بگذارید همه چیز کمی خوب شده و جا بیفتد.

    در بعضی از موارد می‌توانید تخم‌مرغ‌ها را به‌صورت درسته و بدون هم زدن در این غذا استفاده کنید.

    نکات تکمیلی در مورد قلیه تخم مرغ

    قلیه تخم مرغ یک غذای محلی و جنوبی است. برای آماده‌سازی مواد اولیه تقریبا 15 دقیقه زمان لازم است و زمان پخت هم حدود 15 دقیقه می‌باشد.

    این غذا را می‌توانید در وعده‌های نهار یا شام سرو کنید. توجه داشته باشید که مقدار مواد گفته شده برای ۴ نفر مناسب است.

    اشکنه: دستور تهیه اشکنه با تخم‌مرغ، یک غذای سنتی اصفهانی‌ها.

    دستور تهیه اشکنه | دستور تهیه اشکنه با ۷ روش + عکس

    سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
    “`

خروج از نسخه موبایل