“`html
سبزی قلیه میگو
سبزی قلیه میگو موضوع گفتگوی ماست. قلیه میگو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب جنوب کشور است و اصل آن به شهر بوشهر برمیگردد. این غذا هم از نظر ظاهر و هم از نظر مواد به خورشت قلیه ماهی که بسیار معروف است شباهت زیادی دارد.
با مواد لازم این دستور میتوانید قلیه میگو برای 4 نفر تهیه کنید. اگر میخواهید مقدار بیشتری یا کمتری درست کنید، میتوانید با ضرب و تقسیم مواد، مقدار مناسب را به دست آورید.
سبزی قلیه میگو شامل چه سبزیهایی میشود؟
1. سبزی قلیه میگو: گشنیز
یکی از سبزیهای قلیه میگو گشنیز است. گشنیز برای درمان بیماریهایی مثل آلزایمر، پارکینسون، آرتروز، دیابت، بیماریهای ویروسی، عفونتهای باکتریایی، هپاتیت و مشکلات جنسی بسیار مفید است.
گشنیز همچنین به مشکلاتی مانند فیبرومیالژی، بیماری آدیسون و غیره کمک میکند.
این سبزی برای سلامتی معده، طحال، غدههای فوق کلیوی، تیروئید، لوزالمعده و ریهها مفید است و در تنظیم کلسترول بدن موثر میباشد. ویتامین K موجود در گشنیز برای استخوانها بسیار مهم است و به بهبود مشکلات چشم کمک میکند.
گشنیز همچنین در جلوگیری از کمخونی و کاهش اضطراب موثر است.
کالری تخم گشنیز: 100 گرم گشنیز چقدر کالری دارد؟
2. سبزی قلیه میگو: شنبلیله
خواص شنبلیله شامل:
- افزایش اشتها در افراد با بیاشتهایی به دلایل مختلف.
- کمک به کنترل بیماریهای کلیوی و محافظت از کبد در برابر ضررهای الکل و داروها.
- بهبود علائم بیماری بریبری (کمبود ویتامین B) مانند زخمهای دهانی.
- کاهش رشد سلولهای سرطان و بهبود التهاب.
- کمک به درمان سردردهای میگرنی.
- افزایش تولید شیر در مادران شیرده.
- تسریع در روند زایمان و بهبود سلامت قلب.
دستور تهیه قلیه میگو بوشهری
مواد لازم جهت تهیه قلیه میگو برای 4 نفر:
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۵ عدد
- میگو ۶۰۰ گرم
- گشنیز ۴۰۰ گرم
- شنبلیله ۵۰ گرم
- تمر هندی ۱ لیوان
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
مراحل تهیه قلیه میگو بوشهری:
برای تهیه قلیه میگو بوشهری ابتدا شنبلیله و گشنیز را شسته و ریز خرد میکنیم و کنار میگذاریم. سپس 1 عدد پیاز را پوست میکنیم و نگینی خرد مینماییم.
سیرها را نیز پوست کرده و…
“““html
ما اول سبزیها رو میشوریم و بعد روی تخته آشپزخانه بهصورت ریز خرد میکنیم. در یک قابلمه روغن میریزیم و روی حرارت کم میگذاریم. پیازها رو داخل روغن میریزیم و تفت میدهیم تا نرم بشن. بعد سیرها رو هم اضافه میکنیم و کمی زردچوبه روی آنها میپاشیم.
با هم تفت میزنیم و سپس سبزی خرد شده رو به قابلمه اضافه میکنیم و سریع کمی نمک روی آنها میپاشیم. مداوم هم میزنیم تا رنگ سبزیها تیره بشه. بعد رب گوجهفرنگی و ۱ لیوان تمر هندی صاف شده رو به مواد اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم.
ادامه میدهیم تا آب سبزیها کاملا بخار بشه و روغن جدا بشه. بعد کمی نمک و فلفل به مواد میزنیم و ۳ لیوان آب داخل قابلمه میریزیم و اجازه میدیم با حرارت ملایم بپزه. اینجا میرویم سراغ دستور تهیه قلیه میگو و میگوها رو تمیز میکنیم و حتماً رگ سیاهش رو در میآوریم.
میگوها رو شسته و پیاز باقیمانده رو پوست میگیریم و خرد میکنیم. یک تابه رو روی حرارت کم میگذاریم و کمی روغن در آن میریزیم. پیاز رو داخل تابه میریزیم و تفت میدهیم تا نرم بشه.
کمی زردچوبه روی پیازها میپاشیم و دوباره تفت میزنیم. سپس میگوهای پاک شده رو به پیاز اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم تا میگوها سرخ بشن. بعد آنها رو به خورشت اضافه میکنیم و اجازه میدیم با حرارت خیلی ملایم قلیه میگو پخته بشه و به روغن بیفتند.
وقتی خورشت قوام پیدا کرد و اصطلاحاً جا افتاد، طعم آن را میچشیم و اگر نیاز به فلفل بیشتری داشت، به آن اضافه میکنیم. سپس قابلمه رو از روی حرارت برمیداریم و قلیه میگو رو در ظرف میکشیم و با پلو سرو میکنیم.
دستور تهیه قلیه میگو
فوت و فن های پخت قلیه میگو
میتوانید در قلیه میگو سیبزمینی بریزید تا طعم بهتری بگیرد. برای این کار ۱ عدد سیبزمینی بزرگ یا ۲ عدد متوسط را پوست کنده و نگینی خرد کنید. قبل از اضافه کردن آب غلیظ تمر هندی، سیبزمینیها را اضافه کنید.
اگر تمر هندی داخل خورشت باشد، سیبزمینیها دیگر نمیپزند. بنابراین، اول آب را اضافه کنید و سپس سیبزمینیها را بریزید. بعد از پخت سیبزمینی، عصاره خمیری تمر هندی را اضافه کنید و قلیه میگو را جا بیندازید.
خورشت قلیه میگو نباید خیلی آبکی باشد و شل باشد.
آب قلیه میگو نباید سبز باشد و ظاهری شبیه قرمه سبزی داشته باشد. بلکه باید متمایل به قهوهای باشد.
میتوانید به قلیه میگو گوجهفرنگی سرخ شده اضافه کنید. در این صورت، گوجه را سرخ کرده و در ۳ دقیقه آخر پخت اضافه کنید.
دستور تهیه آش آبادانی صبحانهای دلپذیر و مقوی
سبزی مخصوص اشکنه : دستور تهیه اشکنه خوزستانی
سبزی ماهی شکم پر