بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

سبزی قلیه میگو و خواص آن + فوت و فن های پخت قلیه میگو (مرحله به مرحله)

“`html

سبزی قلیه میگو

سبزی قلیه میگو موضوع گفتگوی ماست. قلیه میگو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب جنوب کشور است و اصل آن به شهر بوشهر برمی‌گردد. این غذا هم از نظر ظاهر و هم از نظر مواد به خورشت قلیه ماهی که بسیار معروف است شباهت زیادی دارد.

با مواد لازم این دستور می‌توانید قلیه میگو برای 4 نفر تهیه کنید. اگر می‌خواهید مقدار بیشتری یا کمتری درست کنید، می‌توانید با ضرب و تقسیم مواد، مقدار مناسب را به دست آورید.

سبزی قلیه میگو شامل چه سبزی‌هایی می‌شود؟

1. سبزی قلیه میگو: گشنیز

یکی از سبزی‌های قلیه میگو گشنیز است. گشنیز برای درمان بیماری‌هایی مثل آلزایمر، پارکینسون، آرتروز، دیابت، بیماری‌های ویروسی، عفونت‌های باکتریایی، هپاتیت و مشکلات جنسی بسیار مفید است.

گشنیز همچنین به مشکلاتی مانند فیبرومیالژی، بیماری آدیسون و غیره کمک می‌کند.

این سبزی برای سلامتی معده، طحال، غده‌های فوق کلیوی، تیروئید، لوزالمعده و ریه‌ها مفید است و در تنظیم کلسترول بدن موثر می‌باشد. ویتامین K موجود در گشنیز برای استخوان‌ها بسیار مهم است و به بهبود مشکلات چشم کمک می‌کند.

گشنیز همچنین در جلوگیری از کم‌خونی و کاهش اضطراب موثر است.

کالری تخم گشنیز: 100 گرم گشنیز چقدر کالری دارد؟

2. سبزی قلیه میگو: شنبلیله

خواص شنبلیله شامل:

  • افزایش اشتها در افراد با بی‌اشتهایی به دلایل مختلف.
  • کمک به کنترل بیماری‌های کلیوی و محافظت از کبد در برابر ضررهای الکل و داروها.
  • بهبود علائم بیماری بری‌بری (کمبود ویتامین B) مانند زخم‌های دهانی.
  • کاهش رشد سلول‌های سرطان و بهبود التهاب.
  • کمک به درمان سردرد‌های میگرنی.
  • افزایش تولید شیر در مادران شیرده.
  • تسریع در روند زایمان و بهبود سلامت قلب.

دستور تهیه قلیه میگو بوشهری

مواد لازم جهت تهیه قلیه میگو برای 4 نفر:

  • پیاز ۲ عدد
  • سیر ۵ عدد
  • میگو ۶۰۰ گرم
  • گشنیز ۴۰۰ گرم
  • شنبلیله ۵۰ گرم
  • تمر هندی ۱ لیوان
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

مراحل تهیه قلیه میگو بوشهری:

برای تهیه قلیه میگو بوشهری ابتدا شنبلیله و گشنیز را شسته و ریز خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. سپس 1 عدد پیاز را پوست می‌کنیم و نگینی خرد می‌نماییم.

سیرها را نیز پوست کرده و…

“““html

ما اول سبزی‌ها رو می‌شوریم و بعد روی تخته آشپزخانه به‌صورت ریز خرد می‌کنیم. در یک قابلمه روغن می‌ریزیم و روی حرارت کم می‌گذاریم. پیازها رو داخل روغن می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا نرم بشن. بعد سیرها رو هم اضافه می‌کنیم و کمی زردچوبه روی آن‌ها می‌پاشیم.

با هم تفت می‌زنیم و سپس سبزی خرد شده رو به قابلمه اضافه می‌کنیم و سریع کمی نمک روی آن‌ها می‌پاشیم. مداوم هم می‌زنیم تا رنگ سبزی‌ها تیره بشه. بعد رب گوجه‌فرنگی و ۱ لیوان تمر هندی صاف شده رو به مواد اضافه می‌کنیم و خوب مخلوط می‌کنیم.

ادامه می‌دهیم تا آب سبزی‌ها کاملا بخار بشه و روغن جدا بشه. بعد کمی نمک و فلفل به مواد می‌زنیم و ۳ لیوان آب داخل قابلمه می‌ریزیم و اجازه می‌دیم با حرارت ملایم بپزه. اینجا می‌رویم سراغ دستور تهیه قلیه میگو و میگوها رو تمیز می‌کنیم و حتماً رگ سیاهش رو در می‌آوریم.

میگوها رو شسته و پیاز باقی‌مانده رو پوست می‌گیریم و خرد می‌کنیم. یک تابه رو روی حرارت کم می‌گذاریم و کمی روغن در آن می‌ریزیم. پیاز رو داخل تابه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا نرم بشه.

کمی زردچوبه روی پیازها می‌پاشیم و دوباره تفت می‌زنیم. سپس میگوهای پاک شده رو به پیاز اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می‌دهیم تا میگوها سرخ بشن. بعد آن‌ها رو به خورشت اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دیم با حرارت خیلی ملایم قلیه میگو پخته بشه و به روغن بیفتند.

وقتی خورشت قوام پیدا کرد و اصطلاحاً جا افتاد، طعم آن را می‌چشیم و اگر نیاز به فلفل بیشتری داشت، به آن اضافه می‌کنیم. سپس قابلمه رو از روی حرارت برمی‌داریم و قلیه میگو رو در ظرف می‌کشیم و با پلو سرو می‌کنیم.

دستور تهیه قلیه میگو

https://v.delgarm.com/video/828/2020/02/16/1581836790_K8gH8.mp4

فوت و فن های پخت قلیه میگو

می‌توانید در قلیه میگو سیب‌زمینی بریزید تا طعم بهتری بگیرد. برای این کار ۱ عدد سیب‌زمینی بزرگ یا ۲ عدد متوسط را پوست کنده و نگینی خرد کنید. قبل از اضافه کردن آب غلیظ تمر هندی، سیب‌زمینی‌ها را اضافه کنید.

اگر تمر هندی داخل خورشت باشد، سیب‌زمینی‌ها دیگر نمی‌پزند. بنابراین، اول آب را اضافه کنید و سپس سیب‌زمینی‌ها را بریزید. بعد از پخت سیب‌زمینی، عصاره خمیری تمر هندی را اضافه کنید و قلیه میگو را جا بیندازید.

خورشت قلیه میگو نباید خیلی آبکی باشد و شل باشد.

آب قلیه میگو نباید سبز باشد و ظاهری شبیه قرمه سبزی داشته باشد. بلکه باید متمایل به قهوه‌ای باشد.

می‌توانید به قلیه میگو گوجه‌فرنگی سرخ شده اضافه کنید. در این صورت، گوجه را سرخ کرده و در ۳ دقیقه آخر پخت اضافه کنید.

دستور تهیه آش آبادانی صبحانه‌ای دلپذیر و مقوی

سبزی مخصوص اشکنه : دستور تهیه اشکنه خوزستانی

سبزی ماهی شکم پر

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل