بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

سبزی مخصوص آش دوغ چیست ؟ دستور تهیه آش دوغ خوشمزه (مرحله به مرحله)

“`html

سبزی مخصوص آش دوغ

سبزیِ آش دوغ با سبزی‌های آش رشته و آشی‌های دیگر متفاوت است و ترکیب آن در شهرهای مختلف ممکن است متفاوت باشد.

سبزی انواع آش دوغ شامل چه سبزی هایی است ؟

سبزی مخصوص آش دوغ چهارمحال و بختیاری

  • تره
  • گشنیز
  • سیر کوهی
  • جعفری
  • نعنا
  • پونه کوهی

سبزی مخصوص آش دوغ شیرازی

  • شوید
  • نعنا خشک

سبزی مخصوص آش دوغ شمالی

  • گشنیز
  • ساقه چغندر
  • نعنا

سبزی مخصوص آش دوغ همدان

  • چغندر
  • اسفناج

سبزی مخصوص آش دوغ ترکی

در برخی از مناطق اردبیل سبزی آش دوغ شامل:

  • تره
  • جعفری
  • شوید

در مناطق دیگر اردبیل سبزی آش دوغ شامل:

  • تره
  • گشنیز
  • برگ سیر

سبزی مخصوص آش دوغ قزوین

  • تره
  • اسفناج
  • گشنیز
  • شوید
  • جعفری

دستور تهیه آش دوغ شهرهای مختلف ایران

دستور تهیه آش دوغ چهارمحال و بختیاری

مواد لازم جهت تهیه آش دوغ چهارمحال و بختیاری:

  1. نخود: ۱/۲ پیمانه
  2. لوبیا سفید: ۱/۲ پیمانه
  3. عدس: ۱/۲ پیمانه
  4. برنج (نیم‌ دانه): ۱ پیمانه
  5. سبزی (پاک و خردشده): ۵۰۰ گرم
  6. دوغ ترش: ۲ لیتر
  7. پیاز (خلالی خردشده): ۲ عدد
  8. روغن مایع (مخصوص سرخ‌ کردن): به مقدار لازم
  9. سیر (کوبیده‌شده): ۴ حبه
  10. زردچوبه (پودرشده): ۱ قاشق چای‌خوری
  11. آرد برنج: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  12. نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده): به مقدار لازم
  13. نعنا داغ: مقداری برای تزیین

دستور تهیه آش دوغ چهارمحال و بختیاری:

نخود خیس و آبکش‌ شده را در ظرفی با کمی آب حرارت دهید و بگذارید به مدت ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد. پس از ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه، لوبیای خیس و آبکش‌ شده را به آن اضافه کنید تا نرم شوند.

در یک ساعت آخر پخت، عدس و برنج خیس و آبکش‌ شده را به قابلمه بیافزایید و بگذارید کمی بپزند.

در ۳۰ دقیقه پایانی، سبزی و دوغ را اضافه کنید و هم بزنید تا جا بیفتد.

پیاز را در تابه‌ای با روغن داغ سرخ کنید تا نرم شود، سپس سیر و زردچوبه را بیافزایید و سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.

آرد برنج را با مقداری از آش مخلوط کنید و به آن اضافه کنید، سپس نیمه دیگر مخلوط پیاز داغ و ادویه‌ها را اضافه کرده و بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر بپزد. آش دوغ را در ظرف مورد نظر بریزید و با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.


دستور تهیه آش دوغ شیرازی

مواد لازم جهت تهیه آش دوغ شیرازی:

  1. گوشت چرخ کرده: نیم کیلو
  2. برنج: دو لیوان
  3. لپه: یک لیوان
  4. شوید و نعنا خشک: به مقدار کافی
  5. دوغ: به مقدار کافی
  6. پیاز: به مقدار لازم
  7. نمک، زردچوبه و روغن: به مقدار کم

دستور تهیه آش دوغ شیرازی:

برنج و لپه را جداگانه بشویید و با کمی آب خیس کنید. سپس در تابه کمکی روغن ریخته و…

“““html

متوسط قرار دهید و گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز خرد شده و کمی نمک و زردچوبه داخل روغن داغ شده تفت دهید.

بعد از تفت گوشت، لپه خیس داده شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و برنج و شوید خشک را داخل آن بریزید و با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا بپزد.

در حین پخت برنج به آن کم کم آب اضافه کنید تا نرم شود. بعد از پخت برنج، گوشت و لپه تفت داده شده را به آن اضافه کنید و دوغ را هم داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا مواد کاملاً بپزند و قوام بیایند. در آخر آش را بچشید، از روی حرارت بردارید و در ظرف دلخواه سرو کنید.


دستور تهیه آش دوغ شمالی

مواد لازم برای تهیه آش دوغ شمالی:

  1. سبزی آش خرد کرده: یک کاسه ماست خوری
  2. گوشت چرخ کرده: یک کاسه ماست خوری
  3. آرد برنج: چهار قاشق غذاخوری
  4. نمک و فلفل: به میزان لازم
  5. برنج: نصف لیوان
  6. دوغ: یک و نیم لیتر
  7. پیاز: یک عدد
  8. نخود: نصف لیوان

دستور تهیه آش دوغ شمالی:

نصف لیوان نخود را با مقداری آب (بدون نمک) ۵ تا ۶ ساعت خیس کنید تا حدود ۲ تا ۳ لیوان آب اضافی بماند. سپس نصف لیوان برنج را اضافه کنید تا یک تا دو ساعت دیگر بپزد و لعاب بیاندازد. بعد، گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل ورز دهید و از آن توپ‌های قلقلی درست کنید و به آش اضافه کنید.

چهار قاشق آرد برنج را در یک ظرف ریخته، دوغ را کم‌کم به آن اضافه کرده و هم بزنید. سپس آن را به آش غلیظ اضافه کنید و بعد یک کاسه سبزی آش خرد شده را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد برنج پخته شده و لعاب بیاندازد. آش دوغ آماده سرو است.


دستور تهیه آش دوغ همدان

مواد لازم برای تهیه آش دوغ همدان:

  • بلغور: یک پیمانه
  • نخود: نصف پیمانه
  • برگ چغندر یا اسفناج: نیم کیلو
  • دوغ محلی: ۴ پیمانه
  • پیاز داغ: ۵ قاشق غذاخوری

دستور تهیه آش دوغ همدان:

بلغور و نخود را جداگانه ۶ ساعت قبل خیس کنید. ابتدا نخود را بپزید و وقتی پخت، بلغور را اضافه کنید. بعد از اینکه هر دو خوب پختند، دوغ را اضافه کنید و یک ساعت مرتب هم بزنید. اسفناج را خرد کرده و اضافه کنید و دوباره هم بزنید.

اگر آش سفت شد، دوغ بیشتری اضافه کنید (آب نریزید) و هم بزنید. وقتی اسفناج پخت، آش را سرو کنید و روی آن پیاز داغ بریزید.


دستور تهیه آش دوغ ترکی

مواد لازم برای تهیه آش دوغ ترکی:

  • سبزی آش: ۳۵۰ گرم
  • نخود: ۱۲۰ گرم
  • برنج: ۲/۳ پیمانه
  • دوغ ترش: ۱ و نیم لیتر
  • پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
  • سیر داغ: ۱ قاشق غذاخوری
  • نعناع داغ: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به اندازه دلخواه

دستور تهیه آش دوغ ترکی:

توصیه می‌کنیم قبل از هر کاری، نخودها را از شب قبل خیس کنید. برای اینکه نفخ آن‌ها به خوبی از بین برود، چند بار هم آب نخودها را عوض کنید.

حالا یک قابلمه آماده کنید و …

“““html

ابتدا ۶ لیوان آب را در یک قابلمه بریزید. سپس نخودهای آماده شده را به آن اضافه کنید و بگذارید تا بپزند. حدود ۲ ساعت صبر کنید تا نخودها خوب بپزند، اما مراقب باشید که بیش از حد نرم نشوند.

حالا برنجی که قبلاً خیس کرده‌اید را به قابلمه اضافه کنید. همچنین می‌توانید مقداری سیر داغ و پیاز داغ هم به آن اضافه کنید. کمی صبر کنید تا برنج هم پخته شود.

اگر دیدید که مقدار آب آش کم شده، کمی آب به قابلمه اضافه کنید. اما یادتان باشد که چون در انتها قرار است دوغ اضافه کنیم، آب را خیلی زیاد نریزید.

حالا نوبت به افزودن سبزی‌هاست. کمی صبر کنید تا سبزی‌ها هم پخته شوند. به میزان دلخواه هم می‌توانید چاشنی‌هایی مانند فلفل و نمک را اضافه کنید. تقریباً ۳۰ دقیقه برای پختن سبزی‌ها نیاز است.

در آخر دوغ و سیر داغ را هم به آش خوشمزه‌مان اضافه کنید. ۳۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا آش جا بیفتد و حواستان باشد که درب قابلمه را نگذارید. بعد از این نیم ساعت، آش را سرو کرده و نوش جان کنید.


دستور تهیه آش دوغ قزوین

مواد لازم برای تهیه آش دوغ قزوین:

  1. لوبیا چیتی
  2. نخود
  3. لوبیا قرمز
  4. برنج
  5. سبزی آشی
  6. پیاز داغ
  7. سیر
  8. نعنا داغ
  9. آویشن
  10. گوشت قلم به همراه آب آن
  11. سیر خام
  12. دوغ (نوعی ماست چکیده با نمک)
  13. روغن، نمک، فلفل، زردچوبه (به میزان دلخواه)

دستور تهیه آش دوغ قزوین:

ابتدا گوشت قلم را با پیاز، فلفل و زردچوبه بپزید. بعد از اینکه پخته شد، نمک اضافه کرده و آن را ریش ریش کنید. حبوبات را نیز بپزید. سپس برنج را در ظرفی نسبتاً بزرگ بپزید و بعد از نیم پخته شدن برنج، فلفل، زردچوبه، نمک و سبزی آش را اضافه کنید؛

بعد از حدود ۱ ساعت، پیاز داغ و سیر، نعنا داغ را هم اضافه کنید. وقتی برنج لعاب انداخت، حبوبات و گوشت را به تدریج به آن اضافه کرده و هم بزنید. در آخر دوغ قزوین (ماست چکیده نمک‌دار) را اضافه کنید. بعد از یکی دو دقیقه آش آماده است.

برای زیبایی و تزئین آش دوغ قزوین، می‌توانید روی سطح آن، هنگامی که کمی غلیظ‌تر شد، از دوغ سفت، پیاز داغ و سیر نعنا داغ استفاده کنید.

دستور تهیه پخت آش دوغ با ۶ روش سنتی و خوشمزه + عکس

دستور تهیه آش دوغ محلی، غذایی سنتی و خوشمزه

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل