“`html
سبزی مخصوص بادمجان شکم پر
بادمجان شکم پر یکی از غذاهای خوشمزه و معروف گیلانی است که این روزها به روشهای مختلفی درست میشود. مواد اصلی این غذا شامل بادمجان، رب انار و گردو هستند که تهیه آن خیلی زمان نمیبرد.
سبزی بادمجان شکم پر چیست؟
سبزی مورد استفاده برای بادمجان شکم پر شامل چوچاق و اناریجه است. این سبزیها محلی هستند، اما اگر دسترسی به آنها ندارید، میتوانید از جعفری، گشنیز و نعناع یا دیگر سبزیهای معطر استفاده کنید.
1. سبزی بادمجان شکم پر: چوچاق
چوچاق یک گیاه مفید است و ریشه آن خاصیتهای بسیاری دارد. ریشه چوچاق دارای قند و ساکارز است. بهتر است از ریشه بزرگتر این گیاه که به آن بیخ میگویند استفاده کنید. فصل برداشت این گیاه پاییز است.
ویژگیهای چوچاق شامل درمان سیاه سرفه، خاصیت ضد قارچی و باکتریایی، درمان عفونتهای ادراری، کمک به مشکلات دندانی و جلوگیری از مشکلات کبدی است.
2. سبزی بادمجان شکم پر: اناریجه
اناریجه یک گیاه محلی و باخاصیت است که در بهار در مراتع گلستان رشد میکند. این گیاه بخاطر عطر خوشی که دارد، محبوب است. براساس تحقیقات، ۳۹ نوع اسانس از این گیاه شناسایی شده که برخی از آنها خاصیت ضد سرطانی دارند.
فصل برداشت اناریجه از اواخر اسفند تا اواخر اردیبهشت است و فصل گلدهی آن در تابستان است. اوایل بهار زمان مناسبی برای برداشت جوانههای تازه اناریجه است.
آشنایی با خواص گیاه اناریجه
3. سبزی بادمجان شکم پر: جعفری
جعفری در طب سنتی به درمان مشکلات گوارشی، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و مسائل پوستی کمک میکند. این گیاه دارای آنتیاکسیدانهای مفید و ویتامینهای مختلف است.
کالری جعفری: 100 گرم جعفری خام و پخته چه مقدار کالری دارد؟
4. سبزی بادمجان شکم پر: گشنیز
گشنیز دارای خواص ضدسرطانی و ضدروماتیسمی است. این گیاه به کاهش التهاب و سمزدایی از بدن کمک میکند و همچنین سطح کلسترول خون را تنظیم میکند. این خواص به جلوگیری از بیماریهای قلبی کمک میکند.
کالری تخم گشنیز: 100 گرم گشنیز خام و پخته چه مقدار کالری دارد؟
5. سبزی بادمجان شکم پر: نعناع
نعناع دارای مادهای به نام منتول است که احساس خنکی ایجاد میکند. این گیاه برای درمان سردرد، حالت تهوع و مشکلات گوارشی مفید است و به تسکین درد کمک میکند.
همچنین، روغن نعناع خواص ضدعفونیکننده و ضدالتهابی دارد و میتواند برای درمان برخی سرطانها مؤثر باشد.
خاصیت نعناع در درمان بیماریهای مختلف.
“““html
خوردن نعنا تازه
دستور تهیه بادمجان شکم پر
مواد لازم جهت تهیه بادمجان شکم پر شمالی:
- بادمجان گوشتی بی دانه: ۵ عدد
- مغز گردو سابیده شده: ۱/۵ پیمانه
- سبزی معطر شمال (چوچاق و اناریجه): ۲ قاشق غذاخوری
- رب انار: ۲ قاشق چای خوری
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۳ حبه
- نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: برای سرخ کردن
دستور تهیه بادمجان شکم پر شمالی:
برای درست کردن بادمجان شکم پر گیلانی ابتدا باید بادمجانها را خوب بشویید. اگر دوست داشته باشید میتوانید پوست آنها را با پوستکن بکنید.
سپس بهصورت عمودی برشی از ابتدا تا انتها (بیآنکه مواد بیرون بریزد) بزنید.
بادمجانها را در آب بگذارید و کمی نمک روی آنها بپاشید تا تلخیشان گرفته شود.
پیاز را ریز رنده کرده و با مغز گردو آسیابشده و سبزی معطر خوب مخلوط کنید.
حالا رب انار و فلفل و زردچوبه به همراه کمی نمک به این مخلوط اضافه کنید.
بادمجانها را آبکش کنید تا کاملاً آب آنها گرفته شود.
سپس مواد را به اندازه دلخواه داخل شکم بادمجانها بریزید.
یک ماهیتابه را روی حرارت بگذارید و بادمجانهای شکم پر را به آرامی سرخ کنید.
میتوانید با کمی آب، رب انار و گردوی ساییدهشده یک مایع رقیقی درست کرده و درون ماهیتابه بریزید تا بادمجانها در حین سرخ شدن، خوب بپزند. فراموش نکنید که درب ماهیتابه را بهمدت ۱۵ دقیقه بگذارید و بعد بردارید تا غذا جا بیفتد.
اگر دوست دارید، میتوانید این غذای خوشمزه را کنار ماست بورانی و ترشی نازخاتون و با برنج کته سرو کنید.
سبزی مخصوص آش میوه اردبیلی
سبزیِ سبزی پلو : دستور تهیه سبزی پلو با مرغ، ماهی سوخاری و میگو
سبزی مخصوص اشکنه : دستور تهیه اشکنه خوزستانی