بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

سبزی کولی غورابیج گیلانی چیست و چه خواصی دارد ؟ (مرحله به مرحله)

“`html

سبزی کولی غورابیج

سبزی کولی غورابیج ماجرای جالبی دارد. کولی غورابیج یک غذای محلی خوشمزه و پرخاصیت از گیلان است که طعمی لذیذ و خاص دارد.

این نوع غذای محلی با ماهی کولی درست می‌شود که خود به دو نوع سیا کولی و کاس کولی تقسیم می‌شود.

سبزی کولی غورابیج شامل چه سبزی‌هایی است؟

1. سبزی کولی غورابیج: نعناع

نعناع به دلیل داشتن منتول، خاصیت ضد دردی دارد و می‌توان از اسانس آن برای کاهش درد استفاده کرد. این گیاه به درمان مشکلات گوارشی نیز کمک می‌کند.

به افرادی که از نفخ رنج می‌برند، پیشنهاد می شود نعناع را به صورت تازه یا دم کرده مصرف کنند. همچنین، با رقیق کردن حدود ۱۰ سی سی عرق نعنا در آب گرم، می‌توان نفخ را کاهش داد. دمکرده نعناع بعد از غذا نیز برای کمک به هضم مفید است.

جویدن نعناع بعد از غذا نه تنها بوی بد دهان را از بین می‌برد، بلکه به سلامت دهان و دندان کمک می‌کند و هضم غذا را بهبود می‌بخشد. همچنین، گفته می‌شود که جویدن برگ‌های نعناع می‌تواند سکسکه را کاهش دهد و دمکرده آن در کاهش دردهای شکمی کمک می‌کند.

برای نوزادان، ماساژ شکم با اسانس نعنا می‌تواند به کاهش دردهای کولیکی کمک کند. این کار را باید به آرامی و در جهت عقربه‌های ساعت انجام داد.

استفاده موضعی از نعنا برای شادابی پوست و درمان آکنه نیز مفید است. می‌توانید ۱۰ گرم نعنا تازه و ۱۰ گرم جعفری تازه خرد شده را با یک قاشق عسل در ۱۰۰ سی سی شیر گرم مخلوط کرده و برای شستشوی صورت استفاده کنید.

2. سبزی کولی غورابیج: خالواش

خالواش یکی از سبزی‌های کولی غورابیج است. این گیاه در طب سنتی به عنوان آرام بخش و مسکن شناخته شده و برای رفع سوءهاضمه بسیار مؤثر است. همچنین، برای تسکین درد و درمان سرماخوردگی‌ها استفاده می‌شود.

3. سبزی کولی غورابیج: چوچاق

  • تقویت نیروی جنسی
  • تسکین دهنده دردهای روماتیسمی
  • کاهش التهاب در بدن
  • آرامش بخش اعصاب
  • ادرارآور
  • پیشگیری از سرطان به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدان
  • اشتها آور
  • افزایش دهنده شیر مادران شیرده

آشنایی با خواص گیاه چوچاق

4. سبزی کولی غورابیج: گشنیز

گشنیز حاوی سینئول و اسید لینولئیک است؛ این مواد خاصیت ضدسرطانی و ضدروماتیسمی دارند و می‌توانند تورم‌های ناشی از این بیماری‌ها را کاهش دهند.

گشنیز همچنین برای سایر تورم‌ها، مانند تورم ناشی از نارسایی کلیه یا کم‌خونی نیز مؤثر است.

“““html

چون بعضی از مواد آن خاصیت مدر دارند و باعث آزاد شدن آب اضافی بدن می‌شوند. کاهش التهابات پوستی باعث کاهش ناراحتی‌ها و بهبود ظاهر پوست می‌شود.

اسیدهای موجود در گشنیز، مثل اسید لینولئیک، اسید اولئیک، اسید پالمیتیک، اسید استئاریک و اسید آسکوربیک (ویتامین C)، در کاهش کلسترول خون بسیار مؤثر هستند و همچنین سطح کلسترول بد (LDL) در عروق و رگ‌ها را کاهش می‌دهند.

میزان بالای LDL در خون می‌تواند منجر به مشکلات جدی قلبی و عروقی مانند آترواسکلروز (تصلب شرایین)، حملات قلبی و سکته مغزی شود. مهم‌تر از همه، این گیاه موجب افزایش کلسترول خوب (HDL) می‌شود که از ایجاد برخی شرایط خطرناک جلوگیری می‌کند.

کالری تخم گشنیز: 100 گرم گشنیز خام و پخته چه مقدار کالری دارد؟

دستور تهیه کولی غورابیج

کولی که نوعی ماهی است، به دو دسته تقسیم می‌شود: سیا کولی و کاس کولی. هر دو نوع خوشمزه و لذیذ هستند. گیلانی‌ها آن‌ها را با برنج خورشت می‌خورند یا همراه کته و کره و لوله پیاز (شبیه پیازچه) سرو می‌کنند.

زمانی که قرار است کولی را آماده کنید، باید دقت کنید که ماهی کاملاً تازه باشد. زیرا گوشت این ماهی لطیف و حساس است و در هوای گرم خیلی زود فاسد می‌شود.

برای انتخاب و نگهداری آن باید توجه کنید که کولی تازه، چشم‌های درخشان و گوشت محکم داشته باشد و زمانی که با انگشت روی آن فشار می‌دهید، اثر انگشت باقی نماند. در حالی که کولی کهنه نرم و شل است.

مواد لازم برای تهیه کولی غورابیج برای ۵ تا ۶ نفر:

مراحل تهیه کولی غورابیج:

مغز گردو را بزنید یا چرخ کنید و با دو لیوان آب بپزید تا روغن بیفتد. کولی را پوست بگیرید، نمک و فلفل بزنید و در روغن داغ دو طرف آن را سرخ کنید.

سبزی را خرد کنید و با روغن سرخ کنید. در این مرحله از دستور تهیه کولی غورابیج، کولی سرخ شده را با سبزی و ترشی در مغز گردوی پخته شده روی حرارت ملایم دم کنید.

پس از یک ساعت که کم‌کم جوشید، شکر و نمک و فلفل را به مقدار لازم اضافه کرده و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید و با برنج سرو کنید.

دستور تهیه کال کباب، غذای محبوب و اصیل شمالی

دستور تهیه خورش مالاوابیج، غذایی بی‌نظیر از شمال، به صورت مرحله به مرحله

دستور تهیه دلار، غذایی خوشمزه از لاهیجان

دستور تهیه خورشت اناربیج بسیار خوش طعم و ایده آل

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل