سردی ناشی از میوه های بهاری
آدم ها از نظر طبع به چهار گروه تقسیم میشوند. گروه اول طبع صفراوی است. این افراد طبعی گرم و خشک دارند و از نظر اخلاقی حساس و زود رنج هستند. در شرایط استرسزا نمیتوانند خوب خود را کنترل کنند. آنها معمولا خوشبین و پرانرژیاند و به فعالیتهای گروهی و ورزشی خیلی علاقه دارند.
گروه دوم طبع دموی است که این طبع هم گرم و تر است. افراد دموی سرزنده، اجتماعی و پرحرف هستند و در فعالیتهای گروهی خوب عمل میکنند.
گروه سوم طبع سودایی است. این طبع سرد و خشک است و افراد سودایی معمولا بدبین، کمحرف و گوشهگیر هستند. این افراد در کارهایی که نیاز به فعالیت انفرادی دارد، موفقترند و پوستی خشک و تیره دارند.
آخرین گروه طبع بلغمی است که طبعی سرد و تر دارد. این افراد قابل اعتماد، صلحجو و آرام هستند و معمولا کمی چاق به نظر میرسند.
طبع میوه های فصل بهار ، ترش و شیرین
خوراکیها و مواد غذایی نیز از نظر طبع به چهار دسته تقسیم میشوند: گرم و تر، گرم و خشک، سرد و تر، و سرد و خشک. افرادی که طبع گرم دارند، باید از غذاهای خنک و طبع سرد استفاده کنند تا تعادل بدن خود را حفظ کنند. برعکس، افرادی که طبع سرد دارند، خوب است غذاهای گرم بخورند.
رعایت اصول غذایی و طبعها در حفظ سلامتی بسیار مهم است. پزشکان طب سنتی معتقدند که تغییر رژیم غذایی و توجه به طبع خوراکیها میتواند از بروز بیماریها جلوگیری کند. حالا که به فصل بهار نزدیک میشویم و میوهها و سبزیجات تازه میروید، در این مقاله میخواهیم طبع میوههای بهاری را بررسی کنیم:
چاغاله بادام
این میوه طبعی سرد و تر دارد و افرادی که طبع بلغمی و سودایی دارند، ممکن است با خوردن آن دچار دل درد، دلپیچه و گاهی اسهال شوند. اما افرادی که طبع دموی یا صفراوی دارند، با خوردن این میوه احساس شادابی میکنند.
توت فرنگی
این میوه طبعی سرد دارد و سرشار از ویتامین سی است و برای افرادی با طبع گرم مفید است.
توت سفید
این میوه طبعی گرم دارد و استفاده از آن به صورت تازه، توت خشک و دمنوش برای افراد بلغمی مفید است و به افزایش انرژی و تولید خون در آنها کمک میکند و میتواند از بروز سرطان پیشگیری کند.
گوجه سبز
این میوه محبوب، طبعی سرد دارد و مصرف زیاد آن ممکن است باعث دلدرد شود و برای افرادی با طبع سرد مناسب نیست.
سیب گلاب
این میوه طبعی گرم دارد و مصرف آن به راحتی عملکرد دستگاه گوارش و رفع یبوست کمک میکند.
هندوانه
این میوه طبعی سرد دارد و مصرف آن برای افراد بلغمی و سودایی توصیه نمیشود. اما افرادی با طبع صفراوی و دموی میتوانند راحت از خواص این میوه بهرهمند شوند.
طالبی
این میوه طبعی گرم دارد و مصرف آن برای افرادی با طبع سرد مفید است. البته، نکته مهم این است که این میوه ممکن است در افرادی که آلرژی دارند، موجب بروز حساسیت شود.
گیلاس
این میوه سرشار از آنتیاکسیدان است و در درمان بیماری نقرس موثر است. طبع این میوه خنک است و برای افراد گرممزاج مفید است.
آلبالو
این میوه طبعی سرد دارد و افراد بلغمی بهتر است از مصرف زیاد آن پرهیز کنند. برای مقابله با سردی میوههای بهاری، توصیه میشود که افراد بلغمی و سودایی، پس از مصرف آنها، از دمنوشهای با طبع گرم مانند پونه، نعنا، آویشن و… به همراه عسل استفاده کنند.
منبع : طبینجا