بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

شرایط نگهداری از میوه درخت آناتو (درخت رژ لب) (2 نکته مهم)

“`html

معرفی و راهنمای پرورش میوه آناتو

میوه های درخت آناتو به عنوان رنگ دهنده های طبیعی شناخته می شوند و به دلیل تأیید وزارت بهداشت برای ایمن بودن این نوع رنگ، آکیوت به میوه محبوب و نادری تبدیل شده است. این درختچه همیشه سبز، ارتفاعی بین 6 تا 10 متر دارد و گلهای زیبایش به رنگ صورتی هستند که شبیه گل های نسترن وحشی می‌باشد و منشأ آن مناطق گرمسیری آمریکا، شامل کارائیب و مکزیک است.

بومیان آمریکای شمالی، مرکزی و جنوبی از دانه‌های قرمز رنگ این میوه برای رنگ کردن بدن و لب‌های خود استفاده می‌کنند، به همین خاطر است که به آن گاهی “درخت رژ لب” گفته می‌شود.

آناتو و عصاره آن در حال حاضر به طور گسترده در صنایع به عنوان عامل رنگ کننده در انواع مختلف محصولات غذایی مانند پنیر، کره، مارگارین، کیک، سیب‌زمینی، میان وعده‌ها، ماهی و سوسیس و غیره استفاده می‌شود. آناتو یک جایگزین طبیعی برای رنگ‌های مصنوعی در مواد غذایی است، اما تحقیقات نشان داده که در برخی افراد می‌تواند موجب آلرژی‌های شدید شود.

طرز کاشت بذر درخت آناتو

درخت آناتو از طریق بذر و قلمه تکثیر می‌شود. در ابتدا باید بستر کشت را آماده کنید و سپس بذر را در عمق مناسب بکارید و با کمی خاک روی آن را بپوشانید. گیاه را آبیاری کنید و تا زمان جوانه‌ زنی آن را مرطوب و در دمای بین 20 تا 25 درجه نگه دارید. پس از مدتی، بذر گیاه جوانه می‌زند و رشد می‌کند.

زمان کاشت بذر: فصل بهار بهترین زمان برای کاشت بذر است.

ارتفاع: این گیاه می‌تواند بین 4 تا 7 متر ارتفاع داشته باشد.

فاصله کاشت بذر: فاصله کاشت بذر باید بین 3 تا 5 متر باشد.

عمق کاشت بذر: عمق کاشت بذر باید بین 10 تا 20 میلیمتر باشد.

نگهداری از درخت آناتو به شرح زیر است:

آناتو، درختی کوچک و همیشه سبز است که به طور طبیعی در مناطق گرمسیری آمریکا رشد می‌کند. این درخت رشد متوسطی دارد و ارتفاع آن می‌تواند بین 3 تا 10 متر باشد. برگ‌های آن بیضی شکل‌اند و رگ‌های قرمز رنگ دارند، طول برگ‌ها بین 8 تا 20 سانتیمتر و عرض آنها بین 5 تا 14 سانتیمتر است. گل‌های این درخت بسیار زیبا هستند و از اواخر تابستان تا پاییز شکوفا می‌شوند.

رنگ گل‌ها سفید و یا صورتی است و برای زنبورهای عسل بسیار جذاب هستند و قطر آنها بین 4 تا 6 سانتیمتر می‌باشد. میوه این گیاه به شکل قلب بوده و در زمان رسیدن باز می‌شود. رنگ آن قرمز مایل به زرد و قهوه‌ای است و سطح میوه پوشیده از موست و قابل خوردن نیست.

وقتی میوه رسیده شود، باز می‌شود و درون آن تعدادی دانه گوشتی و قرمز رنگ وجود دارد. هر دانه حدود 5 میلی متر قطر دارد. همچنین، میوه حاوی پالپی قرمز-نارنجی و سمی است. در ادامه به شرایط نگهداری از میوه درخت آناتو خواهیم پرداخت.

خاک: خاک باید لومی، حاصلخیز، غنی از هوموس، مرطوب و با زهکشی خوب باشد.

دما: دمای مناسب برای رشد این گیاه تا 13 درجه است و بهترین مکان برای نگهداری آن گلخانه است زیرا سرما را به خوبی تحمل نمی‌کند.

آبیاری: در تابستان آبیاری زیاد و در زمستان کمتر باشد.

هرس: هرس بهتر است در اوایل بهار انجام شود.

کوددهی: باید سالی دو بار انجام شود.

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی آناتو

از این گیاه غالباً برای طعم‌دار کردن و رنگ‌دهی به غذا، به ویژه در امریکای مرکزی و شمالی امریکای جنوبی استفاده می‌شود. در کارائیب، دانه‌ها معمولاً در چربی (گیاهی یا حیوانی) سرخ می‌شوند. بعد از جداسازی دانه‌ها، از چربی زرد طلایی باقی‌مانده برای پختن گوشت یا سبزیجات استفاده می‌شود.

با این روش، رنگ زرد طلایی تا قهوه‌ای طلایی به دست می‌آید. مکزیکی‌ها معمولاً در آشپزی از نوعی خمیر (Achiote) استفاده می‌کنند که از دانه‌های آناتو با مخلوطی از مواد نگهدارنده تهیه می‌شود. این خمیر

“`

این ماده به راحتی در چربی داغ حل می‌شود. استفاده از این خمیر بسیار ساده است و می‌تواند برای تهیه انواع سس‌ها و طعم‌دهنده‌های گوشت به کار رود تا رنگ را بیشتر کند.

استفاده از آناتو برای اضافه کردن رنگ به شکلات در اروپا از قرن 17 میلادی شروع شده است. امروزه از این ادویه برای رنگ دادن به کره و پنیر (زرد) استفاده می‌شود.

سایر کاربردهای آناتو

به خاطر فواید زیادی که آناتو دارد، این گیاه در صنایع غذایی و دیگر صنایع که به رنگدهی نیاز دارند، بسیار پرکاربرد است.
در پخت و پز، آناتو بیشتر در محصولات لبنی و نانوایی مانند پنیر، کره و انواع شیرینی‌ها استفاده می‌شود. همچنین در صنایع رنگ سازی، بسیاری از رنگ‌ها شامل آناتو هستند. در صنعت آرایش، این ماده در رژلب و سایر محصولات زیبایی استفاده می‌شود.
علاوه بر این، آناتو برای رنگ دادن به مرطوب‌کننده‌ها و کرم‌ها نیز به کار می‌رود. در صنعت نساجی، از آناتو برای رنگ کردن الیاف و پارچه‌ها استفاده می‌شود و در پزشکی هم در انواع پمادها کاربرد دارد.

نحوه تکثیر و عوارض درخت آناتو

تکثیر این گیاه به 2 روش انجام می‌شود: 1- کاشت بذر 2- قلمه زدن. در روش اول بهتر است از 3 تا 5 دانه به طور همزمان استفاده شود و بعد از جوانه‌زنی، حدود 3 الی 4 ماه در گلخانه نگهداری شود و سپس به محل اصلی منتقل شود. از آنجایی که میوه این درخت به عنوان رنگ خوراکی استفاده می‌شود، گیاهی غیرسمی به حساب می‌آید و عوارض خاصی برای آن ذکر نشده است.

امیدوارم از محتوای نحوه ی پرورش و نگهداری میوه درخت آناتو لذت برده باشید و اگر کسی گیاه دوست دارد، می‌توانید این را برای او ارسال کنید.

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل