“`html
دستور تهیه شربت نارنگی و اصول شربت نارنگی خانگی
شربت نارنگی دارای کاروتنوئیدهای زیادی است که به خاطر خاصیت ضد سرطانی و جلوگیری از پیری، بسیار مفید است.
دستور تهیه شربت نارنگی طبیعی غلیظ و خوشمزه در منزل
مواد لازم برای تهیه شربت نارنگی
- پوست رنده شده نارنگی 1 قاشق غذاخوری
- شکر 3 فنجان
- آب 2 فنجان
- آبلیمو 3 قاشق چایخوری
- آب نارنگی 3 فنجان
مراحل تهیه شربت نارنگی
- آب، شکر و پوست نارنگی رنده شده را با هم مخلوط کرده و به آرامی به مدت 20 دقیقه بجوشانید، سپس بگذارید سرد شود.
- آب نارنگی و آبلیمو را به مخلوط اضافه کنید.
- شربت را بچشید؛ اگر خیلی ترش بود، کمی شکر اضافه کنید و اگر شیرین بود، میتوانید کمی آب یا آبلیمو به آن اضافه کنید.
- در پایان، شربت را از صافی عبور دهید و در یخچال بگذارید تا خنک شود.
دستور تهیه مربای نارنگی خانگی
تهیه مربا از مرکبات طعمهای متفاوت و خوشمزهای ایجاد میکند. امروز به مربای نارنگی میپردازیم.
مواد لازم برای تهیه مربای نارنگی
برای مربای نارنگی به این مواد نیاز دارید:
- نارنگی: یک کیلو
- شکر: یک کیلو
- زعفران دمکشیده: نصف استکان
- وانیل: به مقدار کم
روش تهیه مربای نارنگی در منزل
- نارنگیها را شسته و بعد از پوست کندن، به قطعات کوچک برش دهید.
- شکر را همراه با آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب به جوش آمد، نارنگیها را به آن اضافه کنید.
- بعد از 10 دقیقه، وانیل و زعفران دمکشیده را اضافه کنید.
- وقتی که نارنگیها خوب پخته و غلیظ شدند، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
- مربا را بعد از سرد شدن کامل در ظرف شیشهای دربسته ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
دستور تهیه مارمالاد نارنگی
مارمالاد نارنگی یکی از مارمالادهای خوشمزه و لطیف است که میتوانید با آن دسرها و شیرینیهای مختلف تهیه کنید یا به عنوان صبحانه استفاده کنید.
- نارنگی بدون پوست: یک کیلو
- شکر: یک کیلو
- پودر ژلاتین: یک و نیم ورق (یک قاشق چایخوری)
روش تهیه مارمالاد نارنگی با طعم عالی
- پس از شستن نارنگیها، پوست دوم آنها را بگیرید. فقط از قسمت گوشتی نارنگی استفاده کنید.
- فیلهها را در یک ظرف لعابی بریزید و شکر را به آن اضافه کنید و به مدت 3 تا 4 ساعت در یخچال بگذارید.
- سپس ظرف را از یخچال خارج کنید و روی حرارت ملایم بگذارید.
- پودر ژلاتین را در آب سرد حل کنید.
- بعد از 30 دقیقه، محلول را به ترکیب اضافه کنید و پس از 5 دقیقه میتوانید مارمالاد را از روی حرارت بردارید و بعد از سرد شدن آن را در شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
دستور تهیه مربای نارنگی کاراملی
مواد لازم :
“““html
- نارنگی 20 عدد
- شکر 2 کیلو گرم
- آب 2 لیتر
- نمک 2-3 قاشق غذا خوری
دستور تهیه مربای نارنگی کاراملی به شیوهای راحت
- ابتدا در بالای هر نارنگی یک سوراخ کوچک ایجاد کنید. من از نی استفاده کردم تا قسمت سفت و سفید آن بیرون بیاید.
- در یک قابلمه بزرگ آب بریزید و نارنگیها را در آن بگذارید. به مدت 4 تا 5 روز هر دو تا سه ساعت آب آن را عوض کنید زیرا رنگ آب تغییر میکند.
- بعد از چند روز، در یک قابلمه دیگر آب و 1 قاشق غذاخوری نمک بگذارید تا جوش بیاید. سپس نارنگیها را به آن اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه بجوشانید.
- سپس نارنگیها را با آبکش خارج کرده و آب سرد روی آنها بریزید. دوباره آب داغ و 1 قاشق نمک دیگر درست کنید و نارنگیها را به مدت 5 دقیقه در آن بجوشانید. سپس دوباره آنها را بشویید.
- در قابلمهای دیگر، شکر و دو لیتر آب را جوش دهید تا شکر حل شود. سپس دو قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه کنید تا شیره مناسب درست شود. نارنگیها را به آن اضافه کرده و 10 دقیقه بگذارید بپزد. حرارت را کم کرده و با قاشق زیر و رو کنید تا شیره به همه جای نارنگیها برسد.
- از روی حرارت بردارید و بگذارید شب را در شیره بمانند.
- روز بعد، با کفگیر نارنگیها را خارج کنید و شیره را دوباره گرم کنید تا بجوشد. نارنگیها را اضافه کرده و 10 دقیقه دیگر بپزید و دوباره بگذارید شب را بمانند. این مراحل را چند بار تکرار کنید تا شیره کاملاً جذب نارنگیها شود.
- حالا نارنگیهای شما آماده سرو هستند.
نکات برای نگهداری نارنگیها
- هنگام خرید نارنگی، به دنبال نمونههای سنگین باشید.
- وزن بیشتر به معنی آب بیشتر است.
- نارنگیها را در یخچال نگهدارید تا تازه بمانند.
- اگر تعداد زیادی نارنگی خریدید، آنها را با آب سرد بشویید، با پارچه پنبهای خشک کنید و در یخچال بگذارید.
از مصرف زیاد نارنگی بپرهیزید…
- زیادهروی در مصرف هر غذایی میتواند عوارضی داشته باشد و نارنگی نیز از این قاعده مستثنی نیست. مصرف بیش از 5 عدد نارنگی در روز ممکن است مشکلاتی به وجود آورد.
- افراط در مصرف نارنگی میتواند باعث افزایش گاز روده و دردهای گوارشی شود.
- نارنگی به دلیل اینکه پوست آن به راحتی جدا میشود، میوهای محبوب برای بچههاست. اما باید مراقب بود چون مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث اسهال و مشکلات رودهای در آنها شود.
- یکی دیگر از عوارض مصرف زیاد نارنگی، بروز آفت و التهاب در دهان و زبان است.
- هرگز نارنگی را با شیر گاو نخورید، زیرا این ترکیب ممکن است دردهای شکمی ایجاد کند.
بیشتر بخوانید :
۲ روش برای تهیه شربت آلوئه ورا + نحوه از بین بردن تلخی آلوئه ورا
۲ روش ساده و سریع برای تهیه کمپوت آلوئه ورا
۲ روش برای تهیه شربت آلبالو سنتی و خوشمزه با نکات مهم
نارنگی و تداخل دارویی
- افرادی که داروهایی برای افزایش پتاسیم خون مصرف میکنند، باید مراقب باشند که مصرف همزمان این دارو با نارنگی باعث افزایش بیش از حد پتاسیم در بدن آنها میشود. این مسئله میتواند عوارض جانبی زیادی به همراه داشته باشد.
- بنابراین کسانی که از داروهای حاوی پتاسیم استفاده میکنند باید دقت کنند و حتماً با پزشک خود در مورد مصرف نارنگی مشورت کنند.