بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

شکرک زدن عسل نشانه چیست؟ آیا عسل طبیعی شکرک می‌زند؟ (2 نکته مهم)

سوالاتی که در بالا مطرح شده، تنها بخشی از موضوعاتی است که در فیلم زیر به آن‌ها پاسخ داده شده است. این فیلم یکی از بهترین و کامل‌ترین منابعی است که در مورد شکرک عسل و بر اساس جدیدترین تحقیقات علمی تهیه شده است. لطفاً چند دقیقه وقت بگذارید و حتماً این فیلم را تماشا کنید.

https://v.delgarm.com/video/18/2021/09/14/1631607592_E5uP6.mp4

این فیلم توسط برند محصولات طبیعی درکام تهیه شده است. درکام یک فروشگاه آنلاین است که مواد غذایی طبیعی و سالم را به فروش می‌رساند و محصولاتش شامل عسل طبیعی، چای ایرانی، عرقیات گیاهی، و انواع روغن‌های گیاهی مانند روغن کنجد و روغن ارده است. تیم درکام علاوه بر تأمین بهترین محصولات، تلاش می‌کند با ساخت محتوای علمی و معتبر مانند این فیلم، دانش خود را با مشتریان به اشتراک بگذارد. برای مشاهده فیلم‌های آموزشی بیشتر و خرید عسل طبیعی، می‌توانید به وبسایت درکام مراجعه کنید.

اگر وقت کافی برای تماشا کردن فیلم ندارید، پیشنهاد می‌کنیم ادامه مقاله را بخوانید.

چند نوع عسل داریم؟

به طور کلی، ۳ نوع عسل داریم: عسل طبیعی، عسل تغذیه‌ای و عسل تقلبی.

عسل طبیعی: این نوع عسل فقط از شهد گل‌ها و گیاهان تهیه می‌شود و زنبورها تنها از این منابع تغذیه می‌کنند.

عسل تغذیه‌ای: برای تهیه این عسل، زنبورها به جای جمع‌آوری شهد از گل‌ها، آب و شکر دریافت می‌کنند. بنابراین آن‌ها کمتر از کندو خارج می‌شوند و از غذایی که زنبوردار برای آن‌ها گذاشته استفاده می‌کنند.

عسل تقلبی: این نوع عسل به هیچ وجه توسط زنبورها تولید نمی‌شود و ترکیبی از مواد مختلفی است که انسان آن را می‌سازد. متأسفانه، این عسل ظاهری مشابه عسل طبیعی و تغذیه‌ای دارد. بنابراین، هنگام خرید عسل، دقت کنید که از فروشگاه‌های معتبر خرید کنید.

در ادامه، خواهیم گفت که بهترین راه برای تشخیص عسل طبیعی از سایر انواع، انجام آزمایش عسل است. اگر مایل به خرید عسل طبیعی همراه با برگه آزمایش هستید، می‌توانید به وبسایت محصولات طبیعی درکام مراجعه کنید. عسل‌های طبیعی درکام با برگه آزمایش به فروش می‌رسند.

آیا عسل طبیعی شکرک می‌زند؟

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، عسل از دو عنصر اصلی آب و قند تشکیل شده است. اگر شما با مواد شیمیایی پایه آشنا باشید، احتمالاً نام محلول‌های اشباع و فوق اشباع برایتان آشنا است. عسل یک محلول فوق اشباع است، زیرا مقداری زیادی قند در مقدار کمی آب حل شده است. بنابراین، اگر شرایط خاصی پیش بیاید، ممکن است از حالت فوق اشباع خارج شود و شکرک بزند. شکرک زدن عسل به نوع آن بستگی ندارد. به این معنی که چه عسل طبیعی، چه عسل تغذیه‌ای و چه تقلبی، همه ممکن است شکرک بزنند چون همه‌ی این عسل‌ها دارای قندهایی مانند فروکتوز، گلوکز و ساکاروز هستند.

علت شکرک زدن عسل چیست؟

قندهای موجود در عسل شامل فروکتوز، گلوکز و ساکاروز هستند. تقریباً ۷۵ درصد عسل از قندهای فروکتوز و گلوکز و کمتر از ۵ درصد آن از قند ساکاروز تشکیل شده است. از بین این ۳ قند، گلوکز تمایل زیادی به کریستالی شدن دارد و در شرایط خاص باعث شکرک زدن عسل می‌شود.

عسل وقتی در شرایط خاصی قرار بگیرد، می‌تواند شروع به تشکیل بلور‌های شکر کند و در اصطلاح گفته می‌شود که شکرک می‌زند.

*بلورهای گلوکز به دلیل سنگینی به پایین ظرف می‌روند، بنابراین این باور که عسل طبیعی از پایین شکرک می‌زند و عسل تقلبی از بالا، درست نیست.

چرا بعضی از عسل‌ها زودتر و بعضی دیرتر شکرک می‌زنند؟

چهار عامل بر شکرک زدن عسل تأثیر دارد: میزان گلوکز، رطوبت، دمای محیط و ناخالصی‌های موجود در عسل. در ادامه هر کدام را به سادگی توضیح می‌دهیم.

میزان گلوکز موجود در عسل: هرچه میزان گلوکز موجود در عسل بیشتر باشد، عسل زودتر شکرک می‌زند. میزان گلوکز به گیاهانی بستگی دارد که زنبور‌ها از آنها تغذیه کرده‌اند. برای مثال، عسل یونجه به دلیل داشتن گلوکز بیشتر، زودتر شکرک می‌زند.

میزان رطوبت عسل: اگر عسل رطوبت بیشتری داشته باشد، زودتر شکرک می‌زند. به همین دلیل عسل‌های شمال کشور معمولاً زودتر شکرک می‌زنند.

دمای محیط: تحقیقات نشان داده‌اند که عسل در دمای بین ۱۰ تا ۱۵ درجه بیشتر احتمال دارد که شکرک بزند.

ناخالصی‌های موجود در عسل: وجود ذرات موم و ناخالصی‌های دیگر در عسل می‌تواند باعث شود عسل زودتر شکرک بزند.

در کل، شکرک زدن عسل یک فرآیند طبیعی است که دیر یا زود رخ می‌دهد. اما اگر عسل حرارت ببیند، این زمان طولانی‌تر می‌شود. به یاد داشته باشید که حرارت دادن عسل اصلاً خوب نیست.

چرا بعضی از فروشندگان یا زنبورداران عسل را حرارت می‌دهند؟

حرارت دادن عسل باعث می‌شود خواص آن از بین برود و به چیزی شبیه آب و شکر تبدیل شود. برخی فروشندگان برای جلوگیری از شکرک زدن و برای جلب توجه مشتری، عسل را حرارت می‌دهند، اما این کار تمام خواص عسل را از بین می‌برد. بنابراین بهتر است عسل خام یا حرارت ندیده خریداری کنید، حتی اگر بعد از مدت کمی شکرک بزند.

عسل خام و حرارت ندیده به مراتب بهتر است و خواص بیشتری دارد، اما تشخیص عسل خام فقط با آزمایش در آزمایشگاه امکان‌پذیر است. اگر تمایل دارید عسل خام تهیه کنید، می‌توانید به فروشگاه محصولات طبیعی درکام مراجعه کنید که تمام عسل‌ها را آزمایش می‌کند تا از طبیعی و خام بودن آن‌ها مطمئن شود.

مصرف عسل رس بسته در اروپا

باید بدانید که در اروپا، عسل شکرک زده یا رس بسته بد نیست و بیشتر به صورت رس بسته مصرف می‌شود و طرفداران زیادی دارد.

چطور می‌توان بهترین عسل را خرید؟

بهترین عسل برای مصرف، عسلی است که طبیعی و خام باشد زیرا دارای خواص زیادی است. تشخیص عسل طبیعی و خام نیازمند آزمایش فاکتورهای مختلف مثل ساکاروز، پرولین، نسبت فروکتوز به گلوکز و دیاستاز است. بنابراین حتماً عسل را با برگه تاییدیه از آزمایشگاه بخرید.

منبع: درکام

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل