در میان انواع آش های سنتی که در خانه های ایرانی طبخ میشود آش خیار چنبر نیز وجود دارد که نام آن کمتر شنیده شده است. ما طرز تهیه ی این آش ساده اما خوش طعم را به شما خواهیم آموخت.
مواد لازم آش خیار چنبر برای ۴ تا ۶ نفر
بلغور گندم ۱ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
پیاز ۱ عدد
خیار چنبر (ترجیحا بلند و باریک) ۱ کیلوگرم
سبزی آش ۲۰۰ گرم
پیاز داغ و سیر داغ به مقدار دلخواه
کشک به مقدار لازم
نعنا داغ به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار کافی
طرز تهیه آش خیار چنبر
مرحله اول
قبل از شروع به پخت آش نیاز داریم که بلغور گندم و عدس را از یک ساعت قبل درون ظرفی آب بریزیم تا خیس بخورند.
مرحله دوم
برای شروع یک عدد پیاز را پوست گرفته و خرد میکنیم و در قابلمه با مقداری روغن تفت میدهیم تا طلایی رنگ شود. پس از آماده شدن پیاز داغ عدس و بلغور گندم خیسانده شده را آبکش کرده و به پیاز داغ اضافه میکینیم.
مرحله سوم
با اضافه کردن مقدار مناسبی از آب و بستن در قابلمه اجازه میدهیم که بلغور و عدس کاملا بپزند. در این فاصله خیارچنبر را شسته و به اندازه ی دلخواه خرد میکنیم. اگر داخل خیار پوک و نرم است حتما تخم داخل آن را خارج کنید.
مرحله چهارم
خیار چنبر ها نیاز به تفت دادن دارند به همین منظور یک تابه را با کمی روغن داغ میکنیم و خیارها را درون آن میریزیم و چند دقیقه تفت میدهیم. احتیاط کنید که با تفت دادن بیش از حد خیارها له نشوند. فقط نیاز دارید که خیار کمی نرم و نیم پز شود.
مرحله پنجم
بعد از آماده شدن خیار چنبر آن را به قابلمه اضافه کنید تا به همراه عدس و بلغور بپزد.
سبزی آش را پاک کنید و بشویید و پس از خرد کردن در مرحله ی آخر به آَش اضافه کنید.
بعد از اضافه کردن سبزی آش در قابلمه را مجددا ببندید تا همه مواد با هم بپزند و طعم ها به خورد یکدیگر برود.
مرحله ششم
لازم است چند دقیقه یکبار آش را هم بزنید که مواد به کف قابلمه نچسبند و ته نگیرند. بعد از تکمیل پخت آش برای طعم بهتر از نمک و فلفل سیاه یا قرمز و مقدار مناسبی از کشک استفاده کنید.
بعد از اضافه کردن ادویه ها کمی از آش را بچشید تا مطمئن شوید که به اندازه ی کافی نمک و فلفل دارد.
اکنون دیگر آش خیار چنبر آماده است. شما میتوانید این آش را با پیاز داغ سرو کنید.