یکی از غذاهای لذیذ سنتی ایرانی اسفناج پلو است که در بسیاری از دستور پخت ها قابل تهیه است. برای مشاهده آموزش کامل مرحله به مرحله طرز تهیه مرغ و اسفناج پلو به سایت رضیم مراجعه کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
اسفناج نیم کیلو گرم
پیاز ۲ عدد
برنج دو و نیم پیمانه
زرده تخم مرغ ۱ عدد
ماست ۲ قاشق غذا خوری
زعفران کمی
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
شوید خشک یک چهارم پیمانه
سیر رنده شده ۱ قاشق چای خوری
رب انار ۴ قاشق غذا خوری
روغن به مقدار لازم
سینه مرغ ۱ عدد
طرز تهیه اسفناج پلو همراه با مرغ
مرحله اول
برای تهیه اسفناج پلو با مرغ ابتدا پیازها را شسته و پوست می گیریم. سپس آن ها را نگینی می بریم. تابه ای بردارید و با کمی روغن گرم کنید. پیاز را داخل آن بریزید و تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
مرحله دوم
در این مرحله سینه های مرغ را مکعبی و در سایز متوسط خرد نمایید و داخل تابه آن ها را سرخ می کنیم. زردچوبه، فلفل، نمک و سیر را به مرغ اضافه می کنیم. می توانید هویج را رنده کرده و اضافه کنید.
مرحله سوم
یک فنجان آب به قابلمه اضافه کنید و درب آن را خوب ببندید و اجازه دهید مرغ به طورکامل پخته شود. هنگام پخت مرغ اگر آب آن تمام شد آن را بیرون می آوریم. یک تابه بردارید و اسفناج خرد شده را در آن بریزید.
مرحله چهارم
سپس روی حرارت کوچکی می گذاریم و اجازه می دهیم با آب خودش بجوشد سپس آب را می ریزیم. سپس شوید خشک و رب انار را اضافه کرده و مخلوط کنید. اگر سس انار، ترش است کمتر استفاده کنید.
مرحله پنجم
اسفناج را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. داخل قابلمه ای آب می ریزیم و حرارت می دهیم تا بجوشد. سپس نمک و روغن را اضافه کرده و برنج را که دو ساعت در آب و نمک خیس کردیم آبکش می کنیم.
مرحله ششم
سپس برنج خیس شده را در آب جوش بریزید و بپزید. وقتی برنج نیم پز شد آن را آبکش کنید. یک کاسه بردارید، زرده تخم مرغ، ماست و زعفران را داخل آن بریزید و هم بزنید تا یکدست و بدون گلوله شود.
مرحله هفتم
در این مرحله دو کفگیر برنج آبکش شده را به محتوای داخل تابه که از قبل آماده کردیم، اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم. سپس یک تابه مناسب بردارید و کف آن را با کمی روغن بپوشانید. مخلوط تخم مرغ را کف تابه بریزید.
مرحله هشتم
در اینن مرحله بایستی ابتدا آن را به طور کامل و یکنواخت در ته قابلمه پهن می کنیم تا ته قابلمه ته چینی داشته باشد. بقیه مخلوط برنج، مرغ و اسفناج را داخل قابلمه بچینید. در آخر کمی کره را به روش بن ماری آب کرده و به برنج اضافه کنید.
مرحله نهم
در مرحله آخر زعفران پخته شده را روی برنج می ریزیم و می جوشانیم. روی درب آن می گذاریم و می گذاریم روی حرارت ملایم دم بکشد. بعد از 40 دقیقه اسفناج پلو آماده است.