بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

طرز تهیه زرشک پلو با سینه مرغ خوشمزه و مجلسی به سبک رستورانی

طرز تهیه زرشک پلو با سینه مرغ مجلسی

زرشک پلو با مرغ، نگین درخشان سفره‌های ایرانی و یکی از اصیل‌ترین و لذیذترین غذاهایی است که معمولاً در مجالس و مراسم‌های مهم سرو می‌شود. این غذای خوشمزه و خوش‌رنگ، با ترکیبی هنرمندانه از طعم‌های ترش، شیرین و عطری بی‌نظیر، جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ غذایی ایران دارد و کمتر کسی پیدا می‌شود که به آن علاقه‌مند نباشد. به دلیل طعم فوق‌العاده و ظاهر زیبایش، برای مناسبت‌های مختلف از جمله عروسی‌ها، اعیاد و مهمانی‌های رسمی، انتخابی ایده‌آل و بی‌رقیب است.

در این دستور، روش تهیه سینه مرغ سرخ‌شده و آبدار در کنار زرشک پلوی زعفرانی آموزش داده می‌شود. تفاوت اصلی این روش با سایر خورش‌های مرغ در این است که مرغ بدون استفاده از پیاز و سیر و با آب میان‌بافتی خود پخته می‌شود که طعمی منحصربه‌فرد و خالص از مرغ و زعفران به آن می‌بخشد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این غذای مجلسی را به صورت مرحله به مرحله و با تمام فوت و فن‌ها فرا بگیرید.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

طرز تهیه مرحله به مرحله

مرحله اول: آماده‌سازی و سرخ کردن مرغ

  1. ابتدا سینه‌های مرغ را به خوبی بشویید. برای داشتن یک مرغ کاملاً برشته، بسیار مهم است که سطح آن را با دستمال آشپزخانه کاملاً خشک کنید. رطوبت مانع از طلایی شدن مرغ می‌شود.
  2. در یک تابه مناسب و نچسب، مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید تا کاملاً داغ شود. داغ بودن روغن کلید اصلی برای جلوگیری از چسبیدن مرغ و ایجاد یک لایه طلایی زیباست.
  3. سینه‌های مرغ را با احتیاط در روغن داغ قرار دهید. از پر کردن بیش از حد تابه خودداری کنید، زیرا این کار دمای روغن را پایین آورده و باعث می‌شود مرغ به جای سرخ شدن، آب‌پز شود. اجازه دهید یک طرف آن بدون حرکت دادن، برای حدود ۵-۷ دقیقه کاملاً طلایی و برشته شود.
  4. پس از طلایی شدن یک طرف، مرغ‌ها را با انبر برگردانید تا سمت دیگر نیز به همان شکل سرخ شود. هدف در این مرحله پختن کامل مرغ نیست، بلکه ایجاد یک لایه خوش‌رنگ و کاراملی در سطح آن است.

مرحله دوم: پختن مرغ به روش مخصوص

  1. مرغ‌های کاملاً سرخ‌شده را از تابه خارج کرده و در یک قابلمه یا تابه گود و درب‌دار که مرغ‌ها به راحتی در آن جای بگیرند، بچینید.
  2. زعفران دم‌کرده غلیظ، نمک، فلفل، پودر هل و آب لیموترش تازه را روی مرغ‌ها بریزید. در صورت تمایل می‌توانید یک شاخه رزماری نیز برای عطر بیشتر اضافه کنید.
  3. درب ظرف را بگذارید و حرارت را تا حد ممکن کم کنید (مانند زمانی که برنج را دم می‌کنید). اجازه دهید مرغ به آرامی و با آب میان‌بافتی خود (بخار و آبی که از بافت خود مرغ آزاد می‌شود) بپزد. این فرآیند پخت ملایم حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت زمان می‌برد و نتیجه آن مرغی فوق‌العاده نرم و آبدار خواهد بود.
  4. نکته مهم: این غذا به صورت خشک و رستورانی سرو می‌شود. اما اگر تمایل دارید کمی سس داشته باشد، می‌توانید نصف استکان آب جوش به آن اضافه کنید. اگر درب قابلمه سوراخ دارد، حتماً آن را با یک تکه فویل یا دستمال کاغذی کوچک ببندید تا بخار حبس شود و مرغ بهتر بپزد و نسوزد.

مرحله سوم: آماده کردن برنج آبکش

  1. در مدتی که مرغ در حال پختن است، برنج را آماده کنید. برنج را که از حداقل یک ساعت قبل با آب ولرم و کمی نمک خیسانده‌اید، در یک قابلمه آب در حال جوش بریزید.
  2. چند دقیقه صبر کنید تا برنج دوباره به جوش آید. وقتی دانه‌های برنج روی سطح آب آمدند و با فشار بین دو انگشت، مغز آن‌ها کمی سفت بود، زمان آبکش کردن فرا رسیده است.
  3. برنج را در آبکش ریخته و روی آن کمی آب سرد بگیرید تا پخت آن متوقف شده و نمک اضافی‌اش شسته شود.
  4. در قابلمه مورد نظر کمی روغن ریخته و ته‌دیگ دلخواه (سیب‌زمینی ورقه‌شده، نان یا حتی کنجد) را کف آن بچینید.
  5. برنج آبکش‌شده را روی ته‌دیگ بریزید و با دسته کفگیر چند سوراخ در برنج ایجاد کنید تا بخار به راحتی به بالا برسد. درب قابلمه را همراه با دم‌کنی بگذارید و ابتدا ۵ دقیقه با حرارت متوسط و سپس حدود ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم اجازه دهید تا برنج دم بکشد.

مرحله چهارم: آماده کردن زرشک و تزئین نهایی

  1. کره را در یک تابه کوچک روی حرارت ملایم ذوب کنید.
  2. زرشک شسته‌شده را به کره اضافه کرده و به سرعت فقط برای ۳۰ ثانیه تفت دهید. زرشک خیلی سریع می‌سوزد و طعم تلخی پیدا می‌کند، پس مراقب باشید.
  3. شکر را به زرشک اضافه کرده و کمی هم بزنید تا حل شود. بلافاصله تابه را از روی حرارت بردارید. برای رنگ و عطر بهتر، می‌توانید یک قاشق از زعفران دم‌کرده و کمی گلاب نیز در این مرحله به آن اضافه کنید.
  4. پس از اینکه برنج دم کشید، مقداری از آن را در یک کاسه با زعفران دم‌کرده و نیمی از مخلوط زرشک و خلال‌ها مخلوط کنید تا پلوی زعفرانی مجلسی شما آماده شود.
  5. برنج سفید را در دیس مورد نظر بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی، باقیمانده زرشک و خلال پسته و بادام تزئین کنید.
  6. مرغ‌های پخته‌شده را در کنار دیس برنج یا در ظرفی جداگانه سرو کرده و از شاهکار خود لذت ببرید. نوش جان!

آموزش آشپزی رضیم

سایر رسپی های زرشک پلو با مرغ سایت رضیم :

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ خوشمزه و مجلسی به سبک رستورانی

طرز تهیه زرشک پلو با سینه مرغ خوشمزه و مجلسی به سبک رستورانی

طرز تهیه زرشک پلو با سینه مرغ

طرز تهیه زرشک پلو با ران مرغ

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ خانگی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ته چین

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ برای صد

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ دو نفره

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ برای چهار نفر

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ برای ۲۰ نفر

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ برای ۱۰ نفر

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ بدون رب گوجه

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ و کشمش

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ و کرفس

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ هویج و فلفل دلمه

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نگینی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ گیلانی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ کرمانشاهی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ قاطی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ سرخ شده

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ عروسی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ فوری

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ در فر

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ آب پز

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ خانم گل‌آور

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ خرد شده

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ اصیل

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ با زودپز

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ برای ۵۰ نفر

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ برای ۴۰ نفر

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ تالاری

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ تبریزی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ تعداد بالا

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ در ماکروفر

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ در پلوپز

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ تکه‌ای

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ دودی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ رژیمی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ زعفرانی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ شمالی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ شکم‌پر

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ سس‌پز

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ یخ زده

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ سوخاری

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ آبدار

‫0/5 ‫(0 نظر)
خروج از نسخه موبایل