عموما در لیست غذای رستوران های عربی فته موجود است که معمولا تحت عنوان یک عصرانه یا پیش غذا بسیار مناسب است. ماده های اصلی فته موادی مانند نخود، نان و بادمجان خردشده و در پایان سس مخصوص و ماست می باشد ولی می توان ماده های جزئی تری به آن افزود و از سایر ادویه ها و آجیل هم در آن ریخت. این صبحانه خوشمزه خوراکی مصری می باشد اما در سوریه، لبنان فلسطین و اردن نیز همه آن را می شناسند در دمشق آن را شامیات نام می برند برای دیدن آموزش جامع و مرحله به مرحله طریقه پخت فته لبنانی با سایت رضیم همراه شوید.
مواد لازم فته لبنانی
سیب زمینی ۲ عدد
بادمجان ۲ عدد
پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد
سیر ۳ حبه
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
نان پیتا یک و نیم لیوان
مواد لازم برای سس
ماست ۱ لیوان
جعفری ریز خرد شده نصف لیوان
ارده ۲ اقشق غذا خوری
آب لیمو ۱ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور پخت فته لبنانی
گام نخست:
برای پخت این غذای لذیذ اول سیب زمینی را مکعبی برش می زنیم. بعد درون یک ماهیتابه مقداری روغن ریخته و روی گاز می گذاریم تا گرم شود. اکنون سیب زمینی ها را میریزیم و تفت می دهیم.
گام دوم:
زمانی که اندکی سرخ گردید فلفل، نمک و زردچوبه را میریزیم و هم می زنیم تا بوی ادویه ها به مشام برسد بعد از ماهیتابه بیرون می آوریم و سپس بادمجان را می شوییم و پوست میگیریم.
گام سوم:
بعد به حالت مکعبی برش میزنیم و برای اینکه تلخی آن گرفته شود در آب و نمک می گذاریم. یک ماهیتابه دیگر برمیداریم و با اندکی روغن روی گاز میگذاریم تا گرم شود. بادمجان ها را آبکش می کنیم و در یک پارچه تمیز رطوبت آن را می گیریم
گام چهارم:
اکنون داخل روغن سرخ می کنیم زمانی که بادمجان ها سرخ شد از ماهیتابه بیرون می آوریم. پیازها را می شوییم و پوست میگیریم و به حالت مکعبی برش می زنیم و درون ماهیتابه میریزیم تا سرخ شود و طلایی و سبک شود.
گام پنجم:
زمانی که پیازها سرخ شد سیر رنده شده را میریزیم و هم می زنیم. در نهایت زردچوبه، فلفل و نمک میریزیم و سرخ می کنیم تا بوی ادویه ها به مشام برسد و در یک ظرف میریزیم.
گام شش:
بادمجان به همراه سیب زمینی های تفت خورده را نیز میریزیم و هم می زنیم. نان پیتا را به شکل مثلث خرد می کنیم و درون روغن سرخ می کنیم بعد سس مخصوص را درست می کنیم. برای تهیه سس ظرفی برداشته و جعفری خرد شده به همراه ماست، آبلیمو، ارده، نمک و فلفل را با هم قاطی می کنیم تا یکنواخت شود.
گام هفتم:
طرز دیزاین درون ظرف برای سرو به این حالت می باشد که سیب زمینی و بادمجان سرخی را درون ظرف می گذاریم. بعد یک لایه سس مخصوص اضافه می کنیم و در پایان نان های لبنانی را روی آن می گذاریم و بعد سرو می نماییم.