ربای انجیر انقدر خوبو با کمالاته که باید جایگاهش دسر باشه نه مربا 😄
من با انجیر سیاه درست کردم، شما میتونید با انواع انجیر سبز و زرد درست کنید که بنظرم خوشگترم میشه👌🏻 همراه سایت آموزش آشپری رضیم باشید .
مواد لازم مربا انجیر خانگی
انجیر ۱ کیلو گرم
شکر ۷۰۰ گرم
آب یک و نیم لیوان دسته دار
جوهر لیمو نوک قاشق چایخوری یا ۱ق غ آبلیمو
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری (سلیقه ای) من نزدم
طرز تهیه مربا انجیر خانگی
انجیرو بشورید و روی دستمال نخی پهن کنید تا خشک بشه.
شکر و آب رو داخل تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدین تا شکر کم کم حل بشه.
با قاشق چوبی هرازگاهی هم بزنید تا شکر کاملا حل بشه.
وقتی ذرات شکر کاملا حل شد ، انجیرارو دونه دونه داخل شربت قرار بدین.
حرارت متوسط رو به کم باشه.
وقتی مربا شروع به جوشیدن کرد ، کف روی شربت رو با قاشق بردارین (اینکار باعث میشه مربای براق و شفافی داشته باشین)
بعد از حدود ۳۰ دقیقه انجیرا نرم شدن و شربت قوام آمده.
جوهر لیمو یا آبلیمو را اضافه کنید.
یک قاشق از شهد را داخل پیشدستی بریزید و در فریزر قرار بدین ، بعد از چند دقیقه پیشدستی رو از فریزر خارج کنید و تکان بدین ، اگه شهد به سختی تکان خورد و حالت چین خورده داشت یعنی شربت قوام آمده و مربا را از روی حرارت بردارین.
اجازه بدین مربا داخل تابه کاملا خنک بشه و بعد داخل ظرف مخصوص بریزید و به یخچال منتقل کنید.
✅اگه خواستین وانیل اضافه کنید، قبل از اینکه مربا رو از روی حرارت بردارین وانیل رو اضافه کنید.
✅انجیرای من سفت بود و حدود ۴۵ دقیقه با شربت جوشید، اگه انجیرای شما نرم هستن ، بزارید شربت ۱۰-۱۵ دقیقه بجوشه و کمی غلیظ بشه و بعد انجیرارو اضافه کنید.
✅اگه شهد مربا رقیق باشه مربا زود کپک میزنه.
✅اگه شهد غلیظ باشه و جوهر لیمو بزنید مربا تا سالگرد خوب میمونه.
✅بعضیا زعفران دمکرده هم اضافه میکنن که کاملا سلیقه ای هست.
✅اگه انجیراتون شیرین نیست میتونید شکرو کمی بیشتر کنید.
✅بهتره دم انجیرارو جدا نکنید تا موقع جوشیدن انجیر باز نشه و ظاهر خوشگلتری داشته باشه.
✅برای جوشوندن مربا بهتره از تابه استفاده کنید تا انجیرا روی هم قرار نگیرن.
✅انجیرارو بعد از اینکه شستین و خشک شد با سوزن یا خلال دندان چندتا سوراخ کنید تا شیره به داخل انجیر نفوذ کنه و اجیرا بعد از پخت چروک نشن.
✅مدت زمان پخت ۳۰ تا ۵۰ دقیقه متغیر.