مواد لازم برای مواد میانی پای اسفناج
دو لیوان اسفناج پخته
۳۰۰ گرم پنیر فتا
خمیر پای به مقدار لازم
یک قاشق مرباخوری سیر رنده شده
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
یک لیوان قارچ ورقه
مواد لازم برای تهیه خمیر پای
یک لیوان شیر یا آب
یک قاشق غذاخوری پودر خمیر مایه
یک قاشق چایخوری شکر
۱ عدد تخم مرغ
۶ قاشق غذاخوری روغن مایع
سه لیوان سرخالی آرد سفید گندم
یک قاشق مرباخوری سر پر نمک
طرز تهیه خمیر پای
برای تهیه این خمیر ابتدا شیر یا آب را گرم کنید، درحدی که فقط گرم باشد و دست را نسوزاند. سپس شکر را در آن حل کنید. پودر خمیر مایه را روی شیر بپاشید و روی ظرف یک بشقاب یا نعلبکی بگذارید و به مدت پانزده دقیقه به آن زمان بدهید. در این فاصله تخم مرغ، نمک و روغن را خوب مخلوط کنید. بعد از پانزده دقیقه در روی ظرف شیر را بردارید. پودر خمیر مایه باید کاملاً در شیر حل شده باشد.
در این مرحله از کار شیر را روی ترکیب تخم مرغ و روغن بریزید؛ ولی هم نزنید. بلافاصله نصف آرد را با الک به این مواد اضافه کنید. سپس با دست یا لیسک هم بزنید تا آرد خوب حل شود و حالت گلولهای نداشته باشد. سپس بقیه آرد را اضافه کنید و با دست خوب ورز بدهید تا خمیر منسجمی داشته باشید. آرد را باید تا جایی اضافه کنید که خمیر به دست شما نچسبد. سپس روی ظرفی را که خمیر در آن قرار دارد، با یک حوله تمیز یا پتوی نازک بپوشانید و آن را به مدت یک ساعت و نیم در یک جای گرم بگذارید تا حجم خمیر دوبرابر شود.
طرز تهیه پای اسفناج
۱. اسفناج را خوب بپزید تا آب آن کاملاً خشک شود. سپس آن را در یک کاسه مناسب بریزید.
۲. قارچ را که از قبل پختهاید، سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه و پنیر فتا را به اسفناج اضافه کنید و خوب هم بزنید تا پنیر کاملاً مخلوط شود و به صورت دانهدانه نباشد.
۳. مقداری از خمیر را بردارید و روی صفحه آشپزخانه یا میز بگذارید. قبل از این کار حتماً کمی آرد روی میز بپاشید تا خمیر به آن نچسبد. سپس با وردنه خمیر را باز کنید. قطر خمیر پای نباید خیلی کلفت باشد. سپس خمیر را به اندازه کف و دیوارههای قالبی که دارید، برش بدهید. قالب پای نباید دیواره خیلی بلندی داشته باشد.
۴. اگر قالب مخصوص پای را ندارید، میتوانید از ظرفهای پیرکس دیوارهدار به جای آن استفاده کنید. قالب را با کره یا روغن چرب کنید و کمی آرد روی آن بپوشانید. همچنین میتوانید به اندازه کف قالب و دیوارههای آن کاغذ روغنی برش بدهید و توی قالب پهن کنید که این روش مطمئنتری است.
۵. خمیر را کف قالب پهن کنید و با انگشتان دستتان لبه خمیر را روی دیواره قالب بچسبانید. سپس مایع اسفناج را که از قبل آماده کرده بودید، روی سطح خمیر بریزید و با پشت قاشق آن را صاف کنید. لایهای دیگر از خمیر را به اندازه روی قالب برش بزنید.
۶. خمیر را با دو دست به آرامی بلند کنید و روی قالب پهن کنید. دور تا دور خمیر را به لبه قالب بچسبانید، طوری که دیگر مایع اسفناج دیده نشود. سپس با چنگال چند سوراخ روی سطح خمیر ایجاد کنید.
۷. قالب پای را در فری که از قبل داغ کردهاید، با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد و مدت زمان ۲۰ دقیقه قرار بدهید. پس از اینکه پای اسفناج پخت و خنک شد، میتوانید آن را در ظرف مخصوص سرو برگردانید و روی آن را با سس کچاپ، پنیر و برگ اسفناج تازه تزیین کنید.
سایت آموزش آشپزی رضیم