بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

طرفداران پیپ حتما بخوانند

“`html

با پیپ بیشتر آشنا شوید:

پیپ یک ابزار خاص برای کشیدن تنباکو است.

این وسيله دارای یک کاسه با حفره است که برای نگهداری تنباکو استفاده می‌شود.

همچنین پیپ شامل یک دسته چوبی نازک است که در انتهای آن یک دهان‌گیر پلاستیکی قرار دارد.

پیپ‌ها از خیلی ساده تا مدل‌های زیبا و پرارزش که طرفداران خاصی دارند ساخته می‌شوند.

کشیدن پیپ یکی از قدیمی‌ترین روش‌های شناخته شده برای استعمال تنباکو است.

جنس پیپ:

بدنه و کاسه پیپ معمولاً از چوب بریار، مرشام، چوب ذرت (کورنی) و حتی سفالی ساخته می‌شود.

در تولید پیپ از چوب‌های متراکم مانند آلبالو، زیتون، چوب افرا، چوب کهور و بلوط استفاده می‌شود.

کاسه پیپ گاهی به شکل خراطی می‌شود و با مواد فلزی، سنگ و جواهرات تزئین می‌گردد.

دسته پیپ باید یک مجرای بلند و با قطر مناسب داشته باشد تا دود به راحتی از آن عبور کند.

مجرای پیپ در سایزهای مختلف (۲ میلیمتر، ۴ میلیمتر، ۶ میلیمتر، ۹ میلیمتر) و در انواع بدون فیلتر و فیلتر دار تولید می‌شود.

دهان‌گیر پیپ معمولاً از مواد قابل شکل‌گیری مانند کائوچو یا پلاستیک نرم ساخته می‌شود.

در برخی موارد دسته پیپ از بامبو، نی یا چوب ساخته می‌شود.

در پیپ‌های با قیمت بالا، دهان‌گیر پیپ از کهربا یا سنگ‌های قیمتی ساخته می‌شود.

انواع پیپ:

  • پیپ‌های سوزنی: این پیپ‌ها در انتهای دهان‌گیر خود یک سوزن آهنی دارند که می‌توان آن را جدا و شستشو داد.
  • پیپ‌های فیلتری: این مدل‌ها به جای سوزن، یک فیلتر کاغذی (مثل فیلترهای اکتیو یا بالسا) در انتهای دهان‌گیر دارند.

پیپ‌های با دیواره‌های ضخیم‌تر دیرتر داغ می‌شوند. همچنین مسیر انتقال هوا از کاسه پیپ به دسته باید نزدیک به کف کاسه باشد.

نکته: اشکال مختلف پیپ تاثیری بر کیفیت آن ندارد و انتخاب بین پیپ صاف یا خمیده به سلیقه شخصی بستگی دارد. باید دقت کنید که هیچ ترک یا مشکلی در پیپ وجود نداشته باشد و هوا به خوبی در آن جریان داشته باشد.

انواع تنباکوی پیپ:

تنباکوی عطری: در این نوع تنباکو موادی اضافه می‌شود که آن را خوشبو و خوش‌طعم می‌کند. اگر این مواد طبیعی باشند، استفاده از این تنباکو‌ها ایرادی ندارد.

تنباکوی سنتی: این نوع تنباکو‌ها مواد افزودنی بسیار کمتری دارند و معمولاً بوی آنها برای اطرافیان دلپذیر نیست، اما به خاطر اینکه از تنباکوی با کیفیت استفاده می‌شود، طعم بهتری دارد.

چرا پیپ به کربن نیاز دارد؟

  1. کربن بر روی دیواره‌ها به عنوان عایق حرارتی عمل می‌کند و چوب را از آتش محافظت می‌کند. بدون کربن، چوب به حرارت آسیب پذیر می‌شود.
  2. کربن مواد نامطلوبی که از سوخت تنباکو به وجود می‌آید را جذب می‌کند.

“`

چطور لایه کربن ایجاد کنیم؟

برای اینکه یک لایه کربنی در دیواره‌های پیپ ایجاد کنید، در ابتدا چهار تا پنج بار پیپ را تا یک چهارم پر کرده و به آرامی بکشید. مهم است که پیپ داغ نشود چون در این مرحله پیپ به حرارت آسیب‌پذیر است. بنابراین به طور ملایم آن را بکشید. بعد از آن، چهار تا پنج بار پیپ را تا نیمه پر کنید و به آرامی بکشید. سپس پیپ را کامل پر کرده و بکشید.

وقتی که توتون تمام شد، اجازه دهید پیپ سرد شود و سپس با دقت توتون سوخته را خالی کنید. اگر توتونی به دیواره پیپ چسبیده، به آن دست نزنید، چون تماس با دیواره‌ها ممکن است لایه کربنی که ساخته‌اید را از بین ببرد.

یک روش سریع‌تر این است که در دو یا سه بار اول، یک محلول 50 درصدی از آب و عسل را با انگشت به صورت لایه نازکی به دیواره‌های پیپ بمالید و بگذارید خشک شود. سپس آن را پر کنید و بکشید.

طریقه پر کردن پیپ:

تنباکو را در کاسه پیپ بریزید تا پر شود. سپس به آرامی آن را فشار دهید تا زمانی که کاسه نیمه پر شود. دوباره پیپ را پر کنید و فشار دهید تا دو سوم آن پر شود. در نهایت آن را کاملاً پر کنید و نسبتا محکم بفشارید تا زیر لبه کاسه قرار بگیرد. در این مرحله باید کمی فشار را حس کنید. بعد از پر شدن، جریان هوا در پیپ باید به گونه‌ای باشد که حس کنید دارید از نی نوشابه می‌نوشید.

روشن کردن پیپ:

بعد از پر کردن، شعله را روی توتون بگیرید و کام بگیرید. در این حین تا دو بشمارید (بیش از دو ثانیه شعله را روی توتون نگذارید). سپس با یک ابزار صاف به آرامی روی توتون زغال شده بکشید. بعد از اینکه سطح توتون سیاه شد، پیپ آماده روشن شدن است. آتش را روی کاسه بگیرید و هنگام کشیدن کام، شعله را به سرعت در داخل پیپ بچرخانید تا یک حلقه روی توتون شروع به سوختن کند.

اگر به شدت کام بگیرید، توتون با حرارت بالا می‌سوزد و طعم بدی خواهد گرفت. علاوه بر این، پیپ نیز در دست شما داغ خواهد شد و عمر آن کوتاه‌تر می‌شود.

پاک‌سازی پیپ:

  1. برای تمیز کردن داخل مجاری هوایی پیپ، از برس‌های پنبه‌ای مخصوصی که می‌توانید از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید، استفاده کنید.
  2. داخل کاسه پیپ را نتراشید مگر اینکه قطر لایه کربنی از 1.5 میلیمتر بیشتر شده باشد. در این صورت، به دقت قطر آن را به طور یکنواخت کم کنید تا به 1 میلیمتر برسد.
  3. لایه کربنی کمتر از 1 میلیمتر نمی‌تواند پیپ را در برابر حرارت محافظت کند و اگر پیپ داغ شود ممکن است آسیب ببیند.
  4. علاوه بر این، لایه کربنی نازک توانایی جذب کمی دارد و دود توتون موادی را حمل می‌کند که ممکن است روی زبان سوزش ایجاد کند.

در این رابطه بیشتر بخوانید:

تهیه و گردآوری مجله رضیم

مرضیه ملایری

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل