بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

علائم و درمان آلرژی و حساسیت به میوه کیوی (2 نکته مهم)

آیا به کیوی آلرژی دارم؟

میوه کیوی که به آن انگور فرنگی چینی هم گفته می‌شود، میوه‌ای اصل و بومی چین است و بسیار غنی از مواد مغذی است. وجود ویتامین C، پتاسیم، منیزیم و فیبر در این میوه، کیوی را به یکی از میوه‌های محبوب در سطح جهانی تبدیل کرده است. کیوی واقعا میوه‌ای سالم و مفید است.

اما با این حال، برای بعضی از افراد ممکن است خطرناک باشد. افرادی که به کیوی حساسیت دارند، متأسفانه نمی‌توانند از خواص زیادی که این میوه دارد بهره ببرند.

حساسیت به کیوی یکی از نوع آلرژی‌های نسبتا شایع به حساب می‌آید که بیشتر در کودکان دیده می‌شود. این گروه سنی همچنین بیشتر در معرض عوارض ممکن است باشند. در ادامه این مقاله در مورد نشانه‌ها، دلایل و زمانی که باید به پزشک مراجعه کرد، صحبت می‌کنیم.

واکنش حساسیتی که برخی افراد نسبت به کیوی نشان می‌دهند، ناشی از اختلالی در سیستم ایمنی بدن آن‌ها است.

افراد مبتلا به آلرژی غذایی ممکن است در ابتدا فقط نشانه‌های خفیفی را تجربه کنند. با این حال، این نشانه‌ها ممکن است با گذشت زمان و افزایش تماس با کیوی شدیدتر شوند.

اولین نشانه‌های آلرژی به کیوی که معمولاً خفیف هستند

خارش پوست به عنوان علائم حساسیت به کیوی

احساس خارش یا سوزش در دهان، گلو، زبان و لب‌ها از جمله نشانه‌ها هستند.

این علائم جزو نشانه‌های سندرم آلرژی دهانی (OAS) هستند. نشانه‌های OAS ممکن است توسط انواع مواد حساسیت زا ایجاد شوند، از جمله:

  • گرده گیاهان
  • میوه‌ها
  • گرد و غبار
  • شوره سر حیوانات

واکنش‌ها به کیوی می‌تواند جدی باشد و در صورت عدم درمان به خطر بیافتد. علائم واکنش شدید به کیوی عبارتند از:

  • احساس سوزن سوزن شدن در دهان و گلو که ممکن است منجر به ورم شود
  • بی‌حسی در زبان، لب‌ها یا گلو
  • مشکل در تنفس
  • درد شکم و گرفتگی عضلات
  • تهوع، استفراغ یا اسهال
  • افت ناگهانی فشار خون
  • ضربان قلب سریع
  • سرگیجه یا افت سطح هوشیاری
  • این واکنش‌ها ممکن است منجر به شوک آنافیلاکتیک شوند و نیاز به اقدام فوری پزشکی داشته باشد.

اجتناب از محرک آلرژی به کیوی

کیوی انواع مختلفی دارد و نوعی که ما بیشتر از آن استفاده می‌کنیم، تنها یکی از این انواع است. هر نوع از کیوی می‌تواند واکنش‌های متفاوتی را در بدن ایجاد کند.

بنابراین اگر فکر می‌کنید که به کیوی حساسیت دارید، بهتر است تا زمان تعیین علت دقیق حساسیت، از مصرف هر نوع کیوی پرهیز کنید. همین طور، کیوی ممکن است در غذاهای زیر نیز وجود داشته باشد:

  • سالادهای میوه‌ای
  • اسموتی‌های یخ‌زده
  • بستنی
  • شربت‌ها

به همین دلیل، خواندن برچسب‌های روی مواد غذایی برای کسانی که به مواد خاصی حساسیت دارند، بسیار مهم است. کیوی ممکن است به طرز غیرمنتظره‌ای در غذاهای زیر هم وجود داشته باشد:

  • غذاهای پخته و آماده
  • کیک‌ها
  • کلوچه‌ها
  • نان‌ها

همچنین اگر به رستوران می‌روید، بهتر است قبل از سفارش غذایی خاص از گارسون بپرسید که آیا در آن غذا کیوی وجود دارد یا نه. این اقدامات می‌تواند به شما کمک کند تا از تماس با این میوه دور بمانید.


علل حساسیت به کیوی

در هر نوع آلرژی، سیستم ایمنی بدن مسئول علائم است. افرادی که به کیوی حساسیت دارند، سیستم ایمنی بدنشان نمی‌تواند نوعی پروتئین موجود در کیوی را شناسایی کند.

به همین دلیل، بدن این پروتئین را به عنوان یک مزاحم تشخیص می‌دهد و نسبت به ورود آن واکنش نشان می‌دهد. این واکنش باعث می‌شود که سیستم ایمنی بدن هیستامین آزاد کند و آنتی بادی تولید کند تا با آنچه که بدن آن را یک تهدید می‌داند، مبارزه کند.

آلرژن موجود در کیوی مشابه با بسیاری از مواد حساسیت‌زا دیگر است و به همین دلیل، افرادی که به آلرژی کیوی مبتلا هستند، باید محتاط باشند و از مواجهه با این میوه پرهیز کنند.

واکنش‌هایی به غذاها، گیاهان و مواد مختلف ممکن است در افراد ایجاد شود.

افرادی که به حساسیت مبتلا هستند، ممکن است نسبت به غذاها و مواد زیر واکنش نشان دهند:

  • زیتون
  • گندم و چاودار
  • خربزه
  • دانه کنجد
  • دانه خشخاش
  • فندق
  • آووکادو
  • موز
  • سیب‌زمینی
  • هلو و پاپایا
  • آناناس
  • سیب‌ها
  • فلفل
  • گوجه‌فرنگی
  • سدر ژاپنی
  • لاتکس
  • گرده درختان، به‌ویژه درخت غان
  • کیوی به سندرم گرده غذایی و سندرم میوه لاتکس مرتبط است، که توضیح‌دهنده بسیاری از این واکنش‌های متقابل می‌باشد.

حساسیت به کیوی در کودکان

احتمال ابتلا به آلرژی کیوی در کودکان بیشتر از بزرگسالان است. بنابراین والدین باید بعد از از شیر گرفتن کودک، نسبت به مواد حساسیت‌زا محتاط‌تر باشند. کیوی میوه‌ای مناسب برای کودکان است، زیرا دارای ویتامین C زیادی است و به تقویت سیستم ایمنی بدن آنها کمک می‌کند. اما باید مراقب باشید که ممکن است کودکان به این میوه حساسیت داشته باشند.

پزشکان معتقدند که یک عامل ژنتیکی در حساسیت‌های خاص وجود دارد. حتی ممکن است هنگام اولین بار مصرف کیوی، علامت خاصی از حساسیت وجود نداشته باشد، اما ممکن است در دومی یا سومی که این میوه مصرف شد، علامت‌ها بروز کند. دلیل آن این است که بدن معمولاً در بار اولی که ماده‌ای وارد می‌شود در پی شناسایی آن است و ممکن است واکنشی نشان ندهد.

اما در این فرآیند، بدن یاد می‌گیرد که در مواجهه‌های بعدی چطور واکنش نشان دهد. بنابراین بار دوم که کودک از این ماده غذایی استفاده کند، ممکن است علائم و عوارض آلرژیک بروز کند.

در نوزادان و کودکان کوچک، علائم و نشانه‌های واکنش آلرژیک می‌تواند از خفیف تا شدید باشد. این علائم عمدتاً شامل:

  • ایجاد تکه‌های فلس‌دار بر روی پوست
  • قرمزی پوست
  • ایجاد بثورات پوستی یا کهیر
  • گریه‌های بیش از حد
  • کج‌خلقی
  • مشکلات تنفس

گاه‌گاهی مشکلات گوارشی نیز در نوزادان دیده می‌شود، مانند:

  • استفراغ
  • پف کردن شکم
  • اسهال بعد از خوردن هر نوع غذایی
  • هر نوع واکنش نامطلوب در بدن کودک باید توسط پزشک بررسی شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

بهتر است با مشاهده اولین نشانه از یک حساسیت غذایی، به پزشک متخصص آلرژی مراجعه کنید. در این موارد ممکن است آنتی‌هیستامین یا اپی‌نفرین برای واکنش‌های شدید تجویز شود.

اگر بعد از خوردن کیوی احساس سوزن سوزن شدن یا وجود جسم خاردار در گلو کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. زیرا این نشانه‌ها ممکن است علامت اولیه یک واکنش جدی به این میوه باشند.

چشم‌انداز حساسیت به کیوی

از آن‌جایی که علائم آلرژی به کیوی ممکن است مشابه حساسیت‌های غذایی دیگر باشد، شناسایی نوع حساسیت می‌تواند کمی دشوار باشد.

بنابراین توصیه می‌شود که به پزشک مراجعه کنید و از داروهای آنتی‌هیستامین و اپی‌نفرین استفاده کنید، همچنین از تست حساسیت نیز بهره ببرید. این تست مشخص می‌کند که به چه چیزی حساسیت دارید.

با شناسایی عامل حساسیت و پرهیز از آن، می‌توانید از عوارض جانبی خطرناک جلوگیری کنید.

همچنین بخوانید:

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل