کاپوچینو چیست؟
اگر بخواهیم معروفترین نوشیدنی اسپرسو را معرفی کنیم، کاپوچینو اولین گزینهای است که به ذهن میرسد و تنها رقیب آن در این زمینه، لاته است.
کاپوچینو یک نوشیدنی سنتی قهوه است که از یک لایه اسپرسو و دو لایه شیر درست میشود و نسبت این لایهها ممکن است در کافیشاپهای مختلف متفاوت باشد.
یک کافیشاپ ممکن است در تهیه کاپوچینو یک لایه اسپرسو، یک لایه شیر جوشیده و یک لایه فوم شیر استفاده کند یا ممکن است از یک لایه اسپرسو و چهار لایه شیر به علاوه یک لایه فوم شیر استفاده کند. انتخاب این روش به سلیقه باریستا و شما بستگی دارد.
اما رایجترین روش تهیه کاپوچینو همان استفاده از یک لایه اسپرسو و دو لایه شیر است که معمولاً در یک فنجان 150 میلیلیتری سرو میشود و در آن از هنر لاته آرت برای تزیین سطح نوشیدنی استفاده میشود.
لاته چیست؟
لاته نوشیدنیای است که بسیاری از افراد آن را کاپوچینوی بزرگتر مینامند. اگرچه این افراد چندان هم اشتباه نمیکنند، اما باید بگوییم که تفاوتهایی وجود دارد.
اولین و مهمترین تفاوت کاپوچینو و لاته در نوع فوم شیری است که استفاده میشود، که شاید در ابتدا برای شما پیچیده به نظر برسد.
در کاپوچینو ما از شیر جوشیده و فوم شیر استفاده میکنیم، در حالی که در لاته فوم شیر به میکروفوم تبدیل میشود.
میکروفوم نوعی کف شیر بسیار نرم و متراکم است. شیر با کیفیت خوب به خوبی هوادهی شده و حبابهای ریز هوایی دارد که آن را به نوعی مایع خامهای تبدیل میکند که بر روی شیر جوشیده قرار میگیرد.
این موضوع همچنین باعث میشود که کرما اسپرسو بهتر با شیر مخلوط شود و لاته آرت زیباتر و دقیقتر شود.
نسبت معمول اسپرسو به شیر در لاته یک به هفت است که به این معناست که شما یک شات اسپرسو دارید و باقیمانده شامل نصف شیر جوشیده و نیمه دیگر میکروفوم است.
ما نسخه اصلی و حرفهای را به شما معرفی میکنیم که در دنیا رواج دارد، هرچند ممکن است باریستاهای مختلف بر اساس سلیقه خود تغییراتی در آن ایجاد کنند.
قهوه موکا
موکا یک نوشیدنی اسپرسویی است که کمتر شناخته شده است، حداقل نسبت به کاپوچینو و لاته چنین است. این نوشیدنی هم از اسپرسو، شیر جوشیده و فوم شیر تهیه میشود اما از روشی متفاوت و سس شکلات نیز یکی از مواد اصلی آن است. در واقع این قهوه (که تاریخچهای صدها ساله دارد) از دانههایی تهیه میشد که از طریق بندر موچا یمن تجارت میشد. این بندر مرکز اصلی تجارت عربها بوده و قهوه یکی از محصولات اصلی صادراتی آنها بوده است.
همچنین گفته شده که قهوهای که در آنجا سرو میشد، طعم شکلاتی خاصی داشت و حقیقت این است که دانههای قهوه در آنجا یکی از نوعهای خاص عربیکا بودند که از نظر عطر و طعم به دانههای کاکائو شباهت دارند. نسبت ایده آل برای موکا یک قسمت اسپرسو، یک قسمت سس شکلات و یک قسمت شیر جوشیده است، که یک لایه بسیار نازک از کف شیر در بالای آن قرار دارد.
وقتی در مورد تفاوت کاپوچینو و لاته با موکا صحبت میکنیم، یکی از نکات این است که در دو نوشیدنی قبلی، قابلیت انعطاف بیشتری وجود داشت ولی در مورد موکا بهتر است که نسبتهایی که ذکر شد، رعایت شود تا بهترین قهوه شکلاتی را تهیه کنید.
در این نوشیدنی به دلیل استفاده کمتر شیر نسبت به کاپوچینو و لاته، عطر و طعم اسپرسو بیشتر حس میشود و این باعث میشود که طعم شکلات ترکیب شده با آن، تجربهای متفاوت و جذاب از قهوه داشته باشید. قهوه موکا یک نوشیدنی کوچک است و معمولاً بزرگتر از 150 میلیلیتر نمیشود.
“`html
تفاوت کاپوچینو با لاته
ما در اینجا میخواهیم نکاتی درباره تفاوتهای کاپوچینو و لاته بگوییم. این تفاوتها به سلیقههای مختلف انسانها بستگی دارد. نمیتوانیم به طور قطعی بگوییم که کدام یک از این دو میتواند نوشیدنی مناسبتری باشد. هدف ما این است که به شما کمک کنیم تا بهترین گزینه را با توجه به سلیقه و علایق خود انتخاب کنید.
اگر طعم خامهای و شیری را بیشتر دوست دارید، قطعا لاته برای شما مناسب است همین که به دنبال این طعم باشید، نشاندهنده آرامش و لذتجویی شماست. اما اگر هدف شما از نوشیدن قهوه بیدار ماندن و افزایش انرژی است، شاید لاته گزینه خوبی نباشد.
البته، شما میتوانید کمی اسپرسو به لاته خود اضافه کنید، اما این کار نسبت نوشیدنی را تغییر میدهد و شاید به طعم اصلی آن وفادار نمانید. لاته به خاطر داشتن میکرو فوم، حس خامهای و لطیفتری به شما میدهد. اگر به دنبال همان حس خامهای هستید، کاپوچینو هم گزینهی مناسبی خواهد بود، اگرچه طعم خامهای کمتری دارد. قهوه موکا هم نوعی دیگر از این نوشیدنیهاست که فقط 30 درصد شیر دارد.
اگر به دنبال طعم و عطر بهتر هستید، کدام را انتخاب کنید؟
در مورد طعم و عطر، نمیتوان به راحتی نظر داد زیرا بستگی به سلیقه شخصی دارد. شما میتوانید شیر گرم و خامهای با قهوه ترکیب کنید یا قهوهای با مقداری شیر روی آن، یا حتی ترکیب قهوه و شکلات را انتخاب کنید که بسیار وسوسهانگیز است.
بسیاری از افراد به طعم شکلات توجه زیادی نشان میدهند و در این زمینه میتوان گفت، قهوه موکا بهترین گزینه است. ترکیب شکلات و قهوه به همراه شیر نه تنها جذابیت نوشیدنی را بیشتر میکند، بلکه تلخی قهوه را هم کاهش میدهد و این باعث میشود نوشیدنیتان تبدیل به یک دمنوش داغ و خوشعطر شود.
تفاوت کاپوچینو با لاته و موکا
کافئین یکی از دلایلی است که بسیاری از افراد به قهوه علاقهمند شدهاند. اگر به میزان کافئین در کاپوچینو، لاته و موکا توجه کنید، متوجه میشوید که همه آنها از یک شات اسپرسو استاندارد تهیه میشوند و از این رو، سطح کافئین در این نوشیدنیها تقریباً یکسان است.
اما ممکن است برخی فکر کنند که کافئین موکا بیشتر از دو نوشیدنی دیگر است. این تصور ممکن است به دلیل کم بودن شیر در موکا باشد یا شاید باریستایی نسبت به سلیقه شما تغییراتی داده باشد، اما این همه به سلیقه فردی مربوط میشود.
اگر شما همچنین به اندازه نوشیدنی و مقدار آن اهمیت میدهید، لاته گزینه بهتری است. لاته بزرگترین نوشیدنی قهوهای است که میتوان تهیه کرد، در حالی که کاپوچینو و موکا معمولاً در فنجانهای کوچکتر سرو میشوند. لاته معمولاً در اندازههای ۸ تا ۱۰ اونس (۲۳۰ تا ۳۰۰ میلیلیتر) است، در حالی که کاپوچینو و موکا در فنجانهایی به اندازه ۵ اونس (۱۵۰ میلیلیتر) سرو میشوند.
در نهایت این به شما بستگی دارد که با توجه به ویژگیها و علایق خود، نوشیدنی مورد نظر را انتخاب کنید. بسیاری از افراد به سمت کاپوچینو میروند و شاید این به خاطر محبوبیت بالای آن است. اما باید بدانید که بسیاری از افراد از امتحان چیزهای جدید میترسند، بنابراین محبوبیت کاپوچینو ممکن است به همین دلیل باشد. از طرف دیگر، من شخصاً موکا را به خاطر طعم بینظیر قهوه و شکلات انتخاب میکنم. انتخاب با شماست و این شما هستید که میتوانید نوشیدنی دلخواهتان را انتخاب کنید.
سایت رضیم
“`