تفاوت چای لاته و چای ماسالا
چای لاته و چای ماسالا دو نوع نوشیدنی گرم هستند که با انواع ادویهها تهیه میشوند. تاریخچه آنها به کشور هند برمیگردد. اگر به این کشور سفر کردهاید، احتمالاً نوشیدن این چایها شما را شگفتزده کرده است. طعم این نوشیدنیها به سلیقه شما بستگی دارد و میتوانید آنها را شیرین یا تند سرو کنید.
چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا در زبان هندی به معنای ادویه است. این نام به خاطر وجود ادویههای مختلفی است که در این چای استفاده میشود. معمولاً با ادویههایی مانند زنجبیل، میخک، هل و دارچین تهیه میشود. میتوانید مقداری شیر هم به آن اضافه کنید که این کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد.
خواص چای ماسالا به مواد تشکیلدهندهاش مانند زنجبیل و میخک برمیگردد که هر کدام خواص ویژهای دارند.
چای لاته چیست؟
چای لاته هم مثل چای ماسالا یک نوشیدنی گرم با کمی تندی است که میتوان آن را با شیر هم میل کرد. این نوشیدنی در هند به عنوان قهوه لاته با شیر شناخته میشود. در آمریکا و اروپا هم بسیار محبوب است و به عنوان یک قهوه خوشمزه شناخته میشود. این نوشیدنی به نوعی از ایده چای ماسالا الهام گرفته شده و معمولاً با شیر تهیه میشود.
ادویههایی که در این نوشیدنی استفاده میشود شامل زنجبیل، میخک، بادیان ختایی (بادیان رومی)، دارچین و هل است. همانطور که مشاهده میکنید، تمام ادویههایی که برای تهیه چای ماسالا استفاده میشود در چای لاته نیز به کار میرود.
دلیل این موضوع هم این است که اروپاییها از چای ماسالا الهام گرفته و به چای لاته رسیدهاند.
چای لاته هم در بسیاری از خواص مشابه با چای ماسالا است، اما چه چیزی باعث تفاوت بین این دو چای میشود؟
فرق چای لاته و چای ماسالا چیست؟
برای فهمیدن تفاوتهای این دو چای باید به مواد تشکیلدهنده هر کدام توجه کنیم. یکی از تفاوتهای اصلی بین این دو چای در ادویه بادیان ختایی (بادیان رومی) است. این ادویه فقط در چای لاته وجود دارد و باعث میشود طعم آن با چای ماسالا متفاوت باشد. بادیان ختایی که به نام آنیس ستارهای هم شناخته میشود، بیشتر در نواحی جنوبی چین و شمال ویتنام کشت میشود.
این گیاه خواص ضد میکروبی و باکتریایی دارد و به همین دلیل طرفداران زیادی دارد. همچنین میتوان از این گیاه برای تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده کرد. بنابراین این ماده باعث تفاوت اصلی بین چای لاته و چای ماسالا شده است.
یکی دیگر از تفاوتهای اساسی این دو نوشیدنی در نحوه سرو آن است. در چای لاته از مقداری فوم شیر استفاده میشود، ولی در چای ماسالا اینگونه نیست.
فوم شیر به کف شیری که با استفاده از شیر داغ در فرنچ پرس تهیه میشود، گفته میشود. شیر داغ با کمک اهرم صافی فرنچ پرس مخلوط میشود و این کار فوم شیر را ایجاد میکند.
بعد از تهیه فوم شیر، چای لاته را در فنجان میریزند و مقداری از فوم شیر روی آن اضافه میکنند. اما در تهیه چای ماسالا از فوم شیر استفاده نمیشود و اگر کسی بخواهد شیر به این چای اضافه کند، به صورت عادی این کار را انجام میدهد.