“`html
خورشت فسنجان یکی از خورشتهای محبوب ایرانی است که نیاز دارد به درستی تهیه شود تا طعم و بافت مناسبی داشته باشد. در این مقاله از رضیم بلاگ با نکات مهم برای تهیه خورشت فسنجان و رازی برای خوشمزهتر شدن آن آشنا خواهید شد.
۱۶ نکته برای خوشمزهتر شدن خورشت فسنجان
تهیه فسنجان نیاز به دقت بسیاری دارد و اگر به روشهای تهیهاش توجه نشود، خورش نتیجهی خوبی نخواهد داشت. در اینجا مهمترین نکات خورشت فسنجان آورده شده است.
۱- مرغ را سرخ کنید
برای خوشمزه شدن فسنجان و گرفتن بوی زهم مرغ، ابتدا مرغ را در روغن سرخ کنید. ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کنید.
سپس مرغ را همراه با پیاز به خوبی تفت دهید. اضافه کردن مقداری دارچین یا برگ بو میتواند عطر مرغ را بهتر کند. سرخ کردن مرغ también سبب خوشمزهتر شدن خورش و جلوگیری از له شدن آن میشود.
۲- از گردوی با کیفیت استفاده کنید
نوع گردویی که برای فسنجان انتخاب میکنید تأثیر زیادی بر طعم و بافت آن دارد. برای تهیه خورشت خوشمزه، از گردوی خوب و چرب استفاده کنید. اگر گردو را بین دو انگشت فشار دهید و روغن پس دهد، یعنی برای تهیه فسنجان مناسب است.
۳- از گردو به مقدار کافی استفاده کنید
گردو عنصر اصلی فسنجان است و لذا باید مقدار کافی از آن استفاده کنید. کم بودن گردو باعث میشود خورشت آبکی و رقیق شود.
۴- گردو را تفت دهید
قبل از افزودن گردو به خورشت، آن را در کمی روغن تفت دهید. این کار به لعابدار شدن خورش کمک کرده و باعث میشود گردو بهتر روغن پس دهد. حرارت باید ملایم باشد و از تفت دادن بیش از حد خودداری کنید.
۵- از آب سرد استفاده کنید
برای تهیه خورشت فسنجان، استفاده از آب سرد مهم است. بعد از تفت دادن مواد خورشت، مقداری آب سرد به آن اضافه کنید. میتوانید در مراحل پخت هم یک کمی آب یخ بزنید تا خورشت روغن بیشتری پس دهد.
۶- مقداری پیاز رنده شده را به خورشت اضافه کنید
برای خوشمزگی و لعابدار شدن خورشت، بهتر است یک عدد پیاز را رنده کرده و تفت دهید و سپس به خورشت اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: اگر فسنجان تلخ شد، چه کنیم؟
۷- از آلو بخارا استفاده کنید
اضافه کردن چند عدد آلو بخارا به خورشت، طعم آن را بسیار بهتر میکند. برای این کار تعدادی آلوی ملس را بشویید و به خورشت اضافه کنید.
۸- مقداری زعفران بیفزایید
اضافه کردن زعفران باعث خوشعطر و خوشرنگ شدن خورشت میشود. زعفران را دم کنید و در نیم ساعت پایانی پخت، یک قاشق غذاخوری از آن را به خورشت اضافه کنید.
۹- از شکر استفاده کنید
اگر رب اناری که استفاده میکنید ترش است، میتوانید مقداری شکر به آن اضافه کنید تا طعم متعادلتری پیدا کند. اما حواستان باشد که زیادهروی نکنید چون مزه خورشت را تغییر میدهد.
۱۰- از یخ استفاده کنید
برای کمک به پس دادن روغن خورشت، در مراحل پخت میتوانید چند قالب یخ به آن اضافه کنید. این کار به گردوها شوک میزند و روغن آنها بهتر خارج میشود.
۱۱- از مقداری رب گوجه استفاده کنید
برای غلیظتر و رنگینتر شدن خورشت، میتوانید مقداری رب گوجهفرنگی به آن اضافه کنید.
“““html
در روغن سرخ کنید و سپس به خورش اضافه کنید. به یاد داشته باشید که نباید از رب به مقدار زیاد برای تهیه این خورش استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: ترفندهای مهم و کلیدی برای روغن انداختن فسنجان
۱۲- از ادویههای مناسب استفاده کنید
یکی از نکات مهم برای خوشمزهتر شدن فسنجان، استفاده از ادویههای مناسب است. شما میتوانید بنا به سلیقه خود از مقداری زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و زنجبیل استفاده کنید.
۱۳- خورش را به مدت طولانی بجوشانید
خورش فسنجان از آن غذاهایی است که هر چه بیشتر روی حرارت ملایم بجوشد، خوشمزهتر میشود و بهتر جا میافتد. برای تهیه این خورش، بهتر است شعله گاز را روی کمترین حالت تنظیم کنید و آن را برای ۴ تا ۵ ساعت روی گاز قرار دهید تا آماده شود.
۱۴- از شکلات تختهای استفاده کنید
یک ترفند برای تیرهتر شدن رنگ فسنجان، استفاده از شکلات تختهای است. اگر دوست دارید خورش شما تیرهتر شود، میتوانید چند تکه شکلات کاکائویی به آن اضافه کنید.
این کار به غذا طعم فوقالعادهای میدهد و آن را ملس و شیرین میکند. این روش به ویژه وقتی از رب انار ترش استفاده میکنید، بسیار مؤثر است.
بیشتر بخوانید: مدت زمان نگهداری خورشت فسنجان در فریزر
۱۵- اگر گردوی شما کهنه است، پوست آن را جدا کنید
اگر از گردوی کهنه برای تهیه فسنجان استفاده میکنید، بهتر است قبل از استفاده، پوست نازک روی گردو را جدا کنید تا طعم خورش تلخ نشود. برای این کار میتوانید گردوها را چند ساعت در آب خیس کنید.
سپس پوست گردوها را جدا کنید. یک روش دیگر این است که گردوها را روی حرارت کمی تفت دهید و سپس پوست آنها را جدا کنید. فقط مراقب باشید که بیش از حد تفت ندهید، زیرا این کار موجب تلخی خورش میشود.
۱۶- تلخی خورش را کاهش دهید
اگر از گردوی بیکیفیت استفاده کرده و خورش شما تلخ شده است، میتوانید از مقداری آبغوره یا آبلیمو برای کاهش تلخی خورش بهره ببرید. همچنین اضافه کردن مقداری سیب، هویج و کدو به فسنجان نیز میتواند تلخی آن را از بین ببرد.
در این مقاله به ۱۶ راز خوشمزهتر شدن خورش فسنجان و ترفندهای تهیه این غذای محبوب اشاره شده است. شما از چه روشهایی برای خوشمزهتر کردن این خورش استفاده میکنید؟ اگر تجربهای در تهیه این خورش دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را در این مطلب از مجله آشپزی رضیم با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.