بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

فواید بی نظیر مصرف جوز هندی که تا به حال نمی دانستید! (2 نکته مهم)

خواص جوزهندی چیست؟

با این بخش از رضیم همراه باشید تا با فواید بی نظیر جوز هندی آشنا شوید.

جوز هندی

می توان گفت یکی از خوشمزه ترین و تندترین ادویه هاست که خیلی از افراد از خواص آن اطلاعات کمی دارند. جوز هندی از شرق اندونزی و شرق هند در جزایر ملوک شروع شده و در آن مناطق یکی از منابع اصلی درآمد مردم است. در این مناطق، از جوز هندی به صورت خشک استفاده می‌شود و بیشتر برای طعم دادن به غذاها به کار می‌رود. به عبارت دیگر، لایه خشک شده اطراف دانه جوز هندی بهترین ادویه است که البته اگر مقدار زیاد آن مصرف شود، می‌تواند باعث خستگی و در نهایت اعتیاد به مواد شیمیایی موجود در آن شود.

فیبر غذایی جوز هندی

دانه‌های جوز هندی می‌توانند به عنوان یک منبع فیبر در آشپزی استفاده شوند. فیبر یکی از مواد مغذی مهم است که برای سلامتی طولانی‌مدت مفید است. فیبر به کنترل کلسترول و قند خون کمک می‌کند. رژیم غذایی پر از فیبر خطر بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

فیبر همچنین مدفوع را نرم می‌کند و احتمال یبوست را کاهش می‌دهد. به علاوه، با برخی اختلالات گوارشی دیگر مثل بیماری دیورتیکولار مقابله می‌کند. دو قاشق غذاخوری دانه جوز هندی آسیاب شده، شامل ۲.۹ گرم فیبر است که ۸ درصد از مقدار فیبر روزانه مورد نیاز مردان و ۱۱ درصد برای زنان را تأمین می‌کند.

مس و منگنز

دانه جوز هندی فواید زیادی برای بدن دارد، به ویژه به خاطر اینکه حاوی مواد معدنی مثل مس و منگنز است. این دو ماده به تقویت ساختار استخوان‌ها و حفظ سلامت آن‌ها کمک می‌کنند. علاوه بر این، منگنز در تولید هورمون‌های جنسی مؤثر است و مس هم به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. یک سهم پودر دانه جوز هندی شامل ۰.۴۱ میلی‌گرم منگنز است که ۲۳ درصد و ۱۸ درصد از نیاز روزانه منگنز را برای زنان و مردان تأمین می‌کند. همچنین همین مقدار شامل ۱۴۴ میکروگرم مس می‌باشد که ۱۶ درصد نیاز روزانه به مس را تأمین می‌کند.

خواص جوز هندی

  • خستگی و استرس را کاهش می‌دهد.
  • با اضطراب و افسردگی مبارزه می‌کند.
  • در طب چینی برای درمان التهاب و درد معده از جوز هندی استفاده می‌شود.
  • برای تسکین درد در مفاصل و عضلات و آرتریت، می‌توان روغن این ادویه را روی محل درد مالید.
  • جوز هندی و روغن آن مشکلات گوارشی مثل اسهال، یبوست و نفخ را رفع می‌کند.
  • به خاطر خاصیت ضد باکتریایی‌اش می‌تواند بوی نامطبوع دهان را از بین ببرد.
  • رژیم غذایی نادرست، آلودگی هوا، استرس، سیگار و مصرف برخی داروها می‌تواند باعث تجمع سموم در بدن، به خصوص در کبد و کلیه شود. جوز هندی با دفع این سموم کبد و کلیه را پاکسازی می‌کند.
  • از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می‌کند.
  • مشکلات پوستی را کاهش می‌دهد و باعث نرمی پوست می‌شود.
  • برای درمان بی‌خوابی، قبل از خواب می‌توانید یک لیوان شیر به همراه مقداری پودر جوز هندی مصرف کنید.
  • درد دندان را آرام می‌کند.
  • فشار خون را کاهش می‌دهد.
  • ماساژ منظم با این روغن موجب بهبود گردش خون در بدن می‌شود و به این ترتیب برای حفظ سلامت قلب مفید است.
  • خاصیت ضد سرطانی دارد.

دانه جوز هندی حاوی مواد شیمیایی است که با رشد سرطان مبارزه می‌کنند. یک مطالعه

پژوهشی که در سال 2007 در مجله انجمن پزشکی تایلند منتشر شد، نشان داد که در جوز هندی موادی وجود دارند که می‌توانند با رشد سلول‌های لوکمی (نوعی سرطان خون) در آزمایش‌های آزمایشگاهی مقابله کنند. همچنین در یک مطالعه دیگر که در سال 2005 در مجله Toxicology Letters منتشر شده است، مشخص شد که جوز هندی می‌تواند مرگ سلول‌های سرطانی مغز را افزایش دهد.

جمع‌آوری شده از مجله اینترنتی رضیم

مرجان امینی

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل