خواص قلم گوساله و گاو و فواید شگفت انگیز آن
خواص قلم واقعاً زیاد و متفاوت است. تحقیقات نشان داده است که آب قلم میتواند از پیری پوست جلوگیری کند، درد مفاصل را کاهش دهد و به عملکرد مغز و دستگاه گوارش کمک کند. با ما همراه باشید تا بیشتر با خواص قلم و آب آن آشنا شوید. برای تقویت اعضای بدن و بهبود سلامتی، میتوانید عصاره و آب قلم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. قلم گاو پر از املاح و چربی است و وقتی تازه و قرمز است، منبع خوبی از آهن به حساب میآید، اما باید در مصرف آن تعادل را رعایت کنید.
روغن قلم گاو برای بهبود درد مفاصل
اگر کسی درد مفاصل دارد، باید مزاج او را شناسایی کرد. برای درد مفاصل با مزاج سرد، باید غذاها و داروهای گرم خورده شود و اگر مزاج گرم است، از غذاها و داروهای سرد استفاده شود. در صورت خشک بودن مزاج، باید به ترطیب آن پرداخت و غذاهای مرطوب مثل شیر گاو را مصرف کرد. روغن بادام، روغن مغز تخم کدو، پیه مرغ و مغز ساق قلم گاو را میتوان با هم مخلوط کرده و بر روی موضع درد مالید. پروتئین اصلی موجود در عصاره قلم، ژلاتین است که میتواند به بهبود درد و سفتی مفاصل در افرادی که آرتروز دارند کمک کند. این عصاره همچنین سرشار از اسیدهای آمینه به نامهای پرولین و گلیسین است که برای سلولهای بدن ضروری هستند. پرولین میتواند سلولیت را کاهش دهد و به نرم شدن پوست کمک کند. متخصصان تغذیه بیان میکنند که عصاره قلم گاو، گوسفند و مرغ سرشار از آمینو اسید، کلسیم و کلاژن است که برای کاهش درد مفاصل و جوانسازی پوست، ناخن و مو بسیار مؤثر است. سیان پورتر، سخنگوی انجمن رژیم غذایی انگلیس، میگوید که این عصاره مواد مغذی و ویتامینهای فراوانی دارد و مصرف آن فواید بیشتری نسبت به خود گوشت این حیوانات دارد. همچنین، یک فنجان عصاره قلم تنها ۸۶ کالری دارد و میتواند یک وعده غذایی لاغرکننده محسوب شود. این عصاره همچنین مواد مغذی لازم برای سوخت و ساز بدن را تأمین میکند که بیشتر در غذاهای آماده وجود ندارد.
تاثیر فوق العاده آب قلم برای سلامت بدن
آب قلم به طور سنتی برای درمان سرماخوردگی، آنفلوانزا و بهبود سلامت دستگاه گوارش تجویز میشد، و امروزه بسیاری از پزشکان این عصاره را به بیماران خود توصیه میکنند. پروتئین اصلی در این عصاره ژلاتین است که به بهبود درد و سفتی مفاصل کمک میکند. همچنین سرشار از مواد مغذی است که برای تقویت استخوانها، رباطها، تاندونها و غضروفها ضروری است. این عصاره همچنین دارای اسیدهای آمینه پرولین و گلیسین میباشد که برای بافتهای بدن مفید هستند. وجود این مواد مغذی میتواند کیفیت مو، پوست و ناخن را به شکل قابل توجهی بهبود بخشد. همچنین به دلیل غنی بودن از کلسیم، میتواند دندانها را تقویت و از پوسیدگی آنها جلوگیری کند. وقتی استخوانها برای مدت طولانی در آب جوشیده میشوند، تمام مواد مغذی آن خارج میشود و به این عصاره، آب قلم نیز گفته میشود که خواص زیادی دارد. قسمتهای غیر قابل خوردن حیوانات حلال گوشت مانند استخوانها، میتوانند به صورت سوپ تهیه شوند و از خواص آن بهرهمند شویم.
آب قلم مواد مغذی به بدن می رساند
آب قلم پر از پروتئین و مواد معدنی مختلفی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم، آهن و فسفر است. علاوه بر این، ویتامینهای گروه B را نیز شامل میشود. بنابراین منبع خوبی برای تأمین مواد مغذی ضروری بدن برای سوخت و ساز به حساب میآید. بیشتر این ویتامینها در غذاهای آماده وجود ندارد.
قلم گوساله و گاو باعث تندرستی می شود
بسیاری از پزشکان به بیماران خود توصیه میکنند که از این عصاره استفاده کنند زیرا میتواند به افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کند. آب استخوان جوشیده میتواند سیرکننده و انرژیزا باشد و همچنین با تقویت سیستم ایمنی بدن، روند بهبودی را تسریع میکند.
طرز تهیه عصاره قلم گاو و گوساله
برای استفاده از خواص قلم گاو و گوساله، پیشنهاد میشود که عصاره آن را تهیه کرده و در قالبهای کوچک در فریزر نگهداری کنید و هر بار یک قالب را به غذای روزانه خود اضافه کنید. برای تهیه عصاره قلم، ابتدا قلم را با دقت بشویید و سپس آن را با مقداری پیاز، کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بر روی حرارت کم بپزید. زمان پخت باید بین ۶ تا ۸ ساعت باشد. سپس آب قلم را صاف کرده و بعد از سرد شدن در قالبهای کوچک فریز کنید.
مضرات قلم گاو و گوساله (نکات احتیاطی و موارد منع مصرف)
افرادی که چربی خون بالا یا اضافه وزن دارند، به دلیل چربی زیاد موجود در قلم گاو و گوساله، باید از مصرف آن پرهیز کنند. همچنین مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی و کسانی که کبد چرب دارند، بهتر است در مصرف قلم گاو و گوساله احتیاط کنند.