بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

فواید خوشاریزه و خواص درمانی آن برای پوست (2 نکته مهم)

«خوشاریزه» گیاهی برای مقابله با قارچ‌ های پوستی

یک کارشناس گیاهان دارویی گفت: در آزمایش‌هایی که با گیاه خوشاریزه انجام شد، مشخص گردید که پماد تهیه شده از عصاره این گیاه تاثیر خوبی در درمان عفونت‌های قارچی دارد و به هیچ عارضه جانبی هم منجر نمی‌شود.

تارا امیدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: گیاه خوشاریزه یا فیاله، مختص ایران است و در مناطق سرد و کوهستانی غرب کشور مثل استان‌های چهارمحال و بختیاری، فارس، کردستان، کرمانشاه، همدان و لرستان به طور طبیعی رشد می‌کند.

وی افزود: به خاطر خاصیت ضد کپک و ضد قارچی خوشاریزه، از آن در دوغ و ماست برای جلوگیری از کپک زدن و همچنین خوشبو کردن استفاده می‌شود. همچنین عرق این گیاه برای معطر کردن خانه و مقابله با سردی‌ها استفاد می‌شود.
امیدی بیان کرد که طبع گیاه خوشاریزه گرم و خشک است و از آن برای کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی نیز بهره می‌برند.

این کارشناس گیاهان دارویی گفت: در آزمایشاتی که روی خوشاریزه انجام شد، مشخص شد که پمادی که با عصاره این گیاه تهیه شده، در درمان عفونت‌های قارچی تاثیر خوبی دارد و باید بیشتر روی اثرات آن بر بیماری‌های قارچی انسانی تحقیق شود.

او یادآوری کرد که در طب سنتی، از خوشاریزه به عنوان دارویی برای دل پیچه و اسهال استفاده می‌شد و بیماری‌های قارچی پوست یکی از انواع بیماری‌هایی است که برای درمان آن از گیاهان دارویی از زمان‌های قدیم رایج بوده است.

امیدی تصریح کرد: عصاره هیدروالکلی خوشاریزه بر روی درماتوفیت‌ها که عامل بیماری‌های پوستی هستند، موثر است و این گیاه به خاطر اینکه اثرات ضد قارچی خوبی دارد، می‌تواند در تولید داروهای ضد قارچی کمک کند.

این کارشناس همچنین گفت: اثر ضد اسپاسم خوشاریزه بر روی انقباضات ایلئوم ثابت شده و حرکات مدور دستگاه گوارش که به انتقال محتویات آن کمک می‌کند، توسط سیستم‌های عصبی کنترل می‌شود. اگر انقباضات عضلات صاف دستگاه گوارش زیاد شود، می‌تواند باعث دل درد و اسهال شود، بنابراین می‌توان از خوشاریزه که حاوی اسانس و فلاونوئید است، برای کاهش این انقباضات استفاده کرد.

او اشاره کرد که از برگ‌های خشک و نوک شاخه‌های گلدار خوشاریزه در مناطق عشایری کردستان و لرستان به عنوان چاشنی غذا و خوشبو کردن ماست و پنیر استفاده می‌شود و همچنین در تهیه مواد غذایی و ترشیجات برای جلوگیری از کپک زدن مورد استفاده قرار می‌گیرد که این ویژگی‌ها به خاصیت ضد قارچی آن مربوط است.
امیدی به ترکیبات شیمیایی موجود در خوشاریزه مثل فلاندرن و لیمونن اشاره کرد.

منبع : ایسنا

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل