بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

فواید و عوارض خوردن جفت توسط مادر (2 نکته مهم)

خوردن جفت بعد از زایمان توسط مادر ممکن است در ابتدا خیلی عجیب به نظر بیاید، اما اخیراً طرفداران خاصی پیدا کرده است. به خصوص پس از اینکه کیم کارداشیان و جنیوری جونز این کار را انجام دادند.

خوردن جفت در تاریخ بشر بسیار نادر بوده و تنها در زمان‌هایی که مردم با قحطی و فقر مواجه بودند، دیده شده است. فقط در برخی از داروهای قدیمی چینی از جلبک خشک و جفت استفاده می‌شده است.

موج جدید به سمت خوردن جفت بعد از زایمان به نظر موقتی می‌آید زیرا هیچ مدرک علمی برای مفید بودن این کار وجود ندارد.

خوردن جفت می‌تواند برای نوزاد و مادر خطرناک باشد زیرا جفت ممکن است حاوی باکتری‌ها، عفونت‌ها و سایر عوامل بیماری‌زا باشد.

بااینکه اکثر پستانداران پس از زایمان جفت خود را می‌خورند، اما به نظر نمی‌رسد دلیلی مناسب برای انجام این کار در انسان وجود داشته باشد.

اگر به هر دلیلی تصمیم به این کار گرفتید، بهتر است قبل از انجام آن با پزشک مشورت کنید.

آیا خوردن جفت مزیتی دارد؟


هیچ مدارک علمی ثابت‌شده‌ای وجود ندارد که نشان دهد خوردن جفت می‌تواند برای مادر مفید باشد.

تنها تحقیقی که نشان می‌دهد ممکن است این کار بعد از زایمان به مادر مفید باشد، به سال 1954 برمی‌گردد که در آن ۲۱۰ مادر بررسی شدند و ادعا شده که خوردن جفت باعث افزایش شیر آن‌ها شده است. البته، این مطالعه بسیار ناقص بوده و نمی‌توان به آن اعتماد کرد.

در تحقیقات اخیر، هیچ مزیت برای خوردن جفت بعد از زایمان یافت نشد. تحقیقی در سال ۲۰۱۷ نشان داد که خوردن جفت هیچ تاثیری بر هورمون‌های مادر بعد از زایمان ندارد.

آیا خوردن جفت جنین بعد از زایمان به جلوگیری از کمبود آهن مادر کمک می‌کند؟

محققان دانشگاه نوادا می‌گویند خوردن جفت به شکل کپسول نه به‌طور قابل توجهی میزان آهن بدن مادر را پس از زایمان بهبود می‌بخشد و نه آن را کاهش می‌دهد.

عوارض خوردن جفت برای کودک

خوردن جفت آن‌قدرها هم که ادعا می‌شود بی‌خطر نیست. در یکی از گزارش‌ها، زنی که جفت خود را به کپسول تبدیل کرده بود، بعد از سه روز مصرف اثرات بدی در نوزاد خود مشاهده کرد.

پس از معاینات پزشکی مشخص شد که نوزاد به هپاتیت مبتلا شده است. پزشکان دریافتند که این بیماری به دلیل وجود باکتری‌های موجود در کپسول ایجاد شده است.

این باکتری‌ها از طریق شیر مادر به بدن نوزاد منتقل شده و باعث ایجاد هپاتیت در کبد نوزاد گردیده‌اند. در یک آزمایش در سال ۲۰۱۶ مشخص شد که این کار می‌تواند مادر را در معرض بیماری‌های موجود در جفت قرار دهد.

بیماری‌هایی مثل hiv و هپاتیت به راحتی می‌توانند از طریق جفت به بدن مادر منتقل شوند.

باورهای غلط درباره خوردن جفت توسط مادر

برخی معتقدند جفت حاوی پروستاگلین زیادی است و به همین دلیل فکر می‌کنند خوردن آن به بازگشت رحم به حالت اولیه و پاک شدن رحم کمک می‌کند.

تقریباً تمامی پستانداران پس از زایمان جفت خود را می‌خورند؛ طرفداران این کار می‌گویند که این عمل می‌تواند به مادر انرژی بیشتری بخشد، خلق و خوی بهتری برای او ایجاد کند و به بهبودی سریع‌تر پس از زایمان کمک کند.

در یک تحقیق، 23 زن برای بیش از سه هفته مورد بررسی قرار گرفتند. 10 نفر از آن‌ها کپسول‌های جفت را سه بار در روز و به مدت چهار روز پس از زایمان مصرف کردند و سپس تعداد کپسول‌ها را به دو بار در هفته و در 9 روز باقی‌مانده، به یک عدد در روز کاهش دادند. باقی 13 زن کپسول‌های ساختگی حاوی گوشت گاو خشک شده را مصرف کردند.

نتایج نشان داد که میزان آهن در هر دو گروه هیچ تغییری نکرده است؛ نه افزایش و نه کاهش.

بیشتر بخوانید:

کاربر عزیز اگر این مطلب برای شما مفید بود، لطفاً لایک کنید یا هر راهکاری که دارید با دیگر کاربران مجله رضیم به اشتراک بگذارید.

تهیه و گردآوری مجله رضیم

جهان باورصاد

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل