بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

قهوه دی کف : قهوه بدون کافئین برای چه کسانی مناسب است؟ (2 نکته مهم)

دی کف یا قهوه بدون کافئین

قهوه بدون کافئین که به آن دی کف می‌گویند، یکی از بهترین گزینه‌ها برای افرادی است که دوست دارند قهوه بنوشند اما به دلایلی می‌خواهند میزان کافئین خود را کم کنند.
به سادگی می‌توان گفت که دی کف، قهوه‌ای است که کافئین آن از دانه‌ها خارج شده و بعد از آسیاب کردن و دم کردن، نوشیدنی به دست می‌آید.
خواص و اثرات مصرف این نوع قهوه برای هر فرد متفاوت است، ولی به طور کلی می‌توان گفت که فواید قهوه معمولی بیشتر از قهوه دی کف است.

قهوه دی کف چطور تولید می‌شود؟

برای تولید قهوه بدون کافئین، باید حدود 97 درصد کافئین آن قبل از برشته کردن خارج شود. روش‌های مختلفی برای حذف کافئین وجود دارد که در برخی از آن‌ها از آب، حلال‌های شیمیایی و یا دی‌اکسید کربن استفاده می‌شود.
بهترین روش، استفاده از دی‌اکسید کربن مایع است که شرکت ایلی ایتالیا از آن استفاده می‌کند. در این فرایند، دانه‌های قهوه سبز در CO2 مایع غوطه‌ور می‌شوند و کافئین از آن‌ها استخراج می‌شود.

سپس دانه‌ها خشک شده و به طور معمول برشته و بسته‌بندی می‌شوند. ایلی با این فرایند، خیال مصرف‌کنندگان قهوه دی کف را از نظر سلامت آسوده کرده است. این شرکت از سال 1933 شروع به کار کرده و یکی از تولیدکنندگان بزرگ قهوه در دنیا به شمار می‌رود. ایلی همیشه به خاطر استفاده از بهترین دانه‌های قهوه عربیکا معروف بوده است.
طعم و عطر قهوه دی کف کمی ملایم‌تر از قهوه معمولی است و رنگ آن بسته به روش تولید متفاوت است.

قهوه بدون کافئین برای چه کسانی مناسب است؟

قهوه بعد از آب، یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در دنیاست و بسیاری از مردم آن را مصرف می‌کنند. اما تحقیقات نشان می‌دهد که حدود 12 درصد از مردم نمی‌توانند قهوه بنوشند که این رقم، عدد قابل توجهی است.
شاید شما هم جزء این 12 درصد باشید که به کافئین حساسیت دارید. اگر می‌خواهید بدانید که آیا شما هم جز این افراد هستید یا نه، می‌توانید علائم زیر را بررسی کنید. اگر دو یا بیشتر از این علائم را دارید، احتمالاً به کافئین حساسیت دارید.

  • افزایش ضربان قلب
  • سردرد
  • مشکلات گوارشی
  • اضطراب و نگرانی
  • بی‌قراری
  • بی‌خوابی
  • خارش پوست
  • کهیر
  • تورم گلو و زبان

نکته مهم این است که اگر شما به کافئین حساسیت دارید، حتی با کم کردن مقدار قهوه‌ای که مصرف می‌کنید، مشکل شما حل نمی‌شود. بنابراین حتماً باید از قهوه بدون کافئین استفاده کنید. در یک فنجان قهوه دی کف، فقط 3 میلی‌گرم کافئین وجود دارد، در حالی که یک فنجان قهوه معمولی بین 70 تا 140 میلی‌گرم کافئین دارد!

فواید مصرف قهوه بدون کافئین

1. قهوه دی کف یکی از بهترین جایگزین‌ها برای افرادی است که نمی‌توانند کافئین مصرف کنند.

2. قهوه بدون کافئین حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی است. آنتی اکسیدان‌های آن کمی کمتر از قهوه معمولی است.

3. مصرف قهوه بدون کافئین می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو را 7 درصد کاهش دهد و همچنین به محافظت از کبد کمک می‌کند.

4. این نوع قهوه می‌تواند به کاهش خطر مرگ زودرس ناشی از سکته کمک کند و همچنین به جلوگیری از زوال عقل در سنین بالا کمک می‌کند.

5. مصرف منظم قهوه بدون کافئین می‌تواند به داشتن پوستی زیبا و بدون چروک کمک کند، چون آنتی‌اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند.

6. افرادی که با نوشیدن قهوه دچار رفلاکس یا سوزش سردل می‌شوند می‌توانند از قهوه بدون کافئین استفاده کنند تا احساس سوزش کمتری داشته باشند.

مضرات قهوه بدون کافئین

1. مصرف زیاد قهوه بدون کافئین می‌تواند باعث مشکلاتی در کیفیت استخوان‌ها شود. وقتی که اسیدیته بدن بالا می‌رود، تعادل کلسیم و مواد معدنی به هم می‌خورد و این ممکن است به پوکی استخوان منجر شود.

2. قهوه بدون کافئین ممکن است باعث افزایش کلسترول خون شود و همچنین خطر ابتلا به بیماری روماتیسم مفصلی را بالا ببرد. اگر چهار فنجان از این نوع قهوه در روز مصرف کنید، احتمال ابتلا به این بیماری افزایش می‌یابد.

3. به دلیل استفاده از مواد شیمیایی در فرایند تولید قهوه بدون کافئین، مصرف زیاد آن می‌تواند به مشکلات تنفسی و حتی آسیب‌های عصبی منجر شود.
اما باید بگوییم که بیشتر این مشکلات به خاطر مصرف بیش از حد ایجاد می‌شوند و اگر مصرف خود را کم کنیم و در فواصل مناسب بنوشیم، می‌توانیم از این عوارض دور بمانیم.

بسیاری از دوستان از ما می‌پرسند که آیا قهوه بدون کافئین طعم و مزه بدی دارد یا خیر. آیا این درست است؟
اگر این سوال را چند سال پیش از ما می‌پرسیدید، جواب ما به شما “بله” بود. چرا که در گذشته و حتی گاهی امروز، برخی شرکت‌ها قهوه را با ریشه کاسنی مخلوط کرده و می‌فروختند.
ریشه کاسنی به هنگام دم کشیدن رنگ قهوه‌ای شبیه به رنگ قهوه تولید می‌کند. بعضی شرکت‌ها به جای فروش قهوه بدون کافئین، قهوه معمولی را با این ریشه ترکیب کرده و می‌فروشند که باعث می‌شود قهوه طعم و عطر بدی پیدا کند.

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل