بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

لودوسیا یا نارگیل دریایی بزرگترین میوه ی دنیا !

لودوسیا یا نارگیل دریایی بزرگترین میوه جهان با 40کیلوگرم وزن + عکس …

درخت لودوسیا معمولاً بین ۲۵ تا ۳۴ متر ارتفاع دارد. رکورد بلندترین درخت این نوع، ۷.۵۶ متر بود که بعد از افتادن به زمین اندازه‌گیری شد. برگ‌های این درخت به شکل بادبزن هستند و طول آن‌ها بین ۷ تا ۱۰ متر و عرضشان حدود ۴.۵ متر است. درختان بالغ معمولاً ۴ دمبرگ دارند، اما درختان جوان می‌توانند دمبرگ‌های بسیار بلندی به طول ۹ تا ۱۰ متر تولید کنند. لودوسیا یک گیاه دوپایه است، به این معنی که گل‌های نر و ماده آن روی درختان جداگانه‌ای قرار دارند. گل‌های نر در یک دسته گل شاتونی به طول بیش از ۱ متر قرار دارند و این گل‌ها می‌توانند تا ۱۰ سال گرده تولید کنند. این شاخه گل دارای یکی از طولانی‌ترین عمرها در بین گل‌ها است. میوه کامل این درخت بین ۴۰ تا ۵۰ سانتی‌متر قطر دارد و وزن آن بین ۱۵ تا ۳۰ کیلوگرم است و در بین گیاهان بزرگترین بذر را دارد.

این میوه برای بالغ شدن به ۶ تا ۷ سال زمان نیاز دارد و بعد از دو سال هم جوانه می‌زند. گاهی اوقات این گیاه به نام نارگیل دریایی یا سیشل نیز شناخته می‌شود. در حالی که لودوسیا ویژگی‌های مشابهی با دیگر درختان جنگل‌های گرمسیری دارد، اما برخی ویژگی‌های خاص مانند: بذر بزرگ، شکل قیفی و وجود تنوع بالای حیوانات را نیز دارد. این ویژگی‌ها نشان می‌دهد که لودوسیا یک تاریخ تکاملی طولانی را تحت شرایط نسبتاً پایدار سپری کرده‌است. از بین شش گونه نخل خاص که در سیشل وجود دارد، لودوسیا تنها نماینده غول‌پیکر است که ویژگی‌های منحصر به فردی در بین گیاهان گلدار سیشل دارد.

این گیاه دارای پنج رکورد گیاه‌شناسی است: میوه این درخت با وزن بیش از ۴۲ کیلوگرم بزرگترین میوه وحشی است که تا به حال ثبت شده‌است (بااین‌که کدو تنبل و هندوانه‌های اهلی ممکن است وزن بیشتری داشته باشند)؛ بذرهای بالغ این گیاه با وزن ۱۷.۶ کیلوگرم بزرگترین بذرهای دنیا محسوب می‌شوند. بذرهای جوانه‌زده این گیاه، طولانی‌ترین لپه شناخته شده را با длина بیش از چهار متر تولید می‌کنند. این گیاه همچنین بزرگترین گل‌های ماده را در بین نخل‌ها دارد و به عنوان کارآمدترین گیاه در بازیابی مواد مغذی از برگ‌های مرده شناخته می‌شود. از بین شش گونه نخل موجود در سیشل، لودوسیا تنها نوع دوپایه است که گل‌های نر و ماده‌اش بر روی درختان متفاوتی قرار دارند.

ارزش غذایی نارگیل، شیر نارگیل، آب نارگیل و روغن نارگیل

همان‌طور که اشاره کردیم، می‌توان از نارگیل به روش‌های مختلف (شیر، روغن، آب و غیره) استفاده کرد که هر کدام ویژگی‌های غذایی خاص خود را دارند. در ادامه به برخی از این ویژگی‌ها می‌پردازیم.

در هر ۲۸ گرم گوشت نارگیل خشک

  • کالری: ۱۸۷ (۹ درصد از نیاز روزمره بدن انسان)؛
  • چربی: ۱۸ گرم (۲۸ درصد از نیاز روزمره)؛
  • چربی اشباع‌شده: ۱۶ گرم (۸۰ درصد از نیاز روزمره)؛
  • پروتئین: ۲ گرم (۴ درصد از نیاز روزمره)؛
  • کربوهیدرات: ۷ گرم (۲ درصد از نیاز روزمره)؛
  • فیبر: ۵ گرم (۲۰ درصد از نیاز روزمره)؛
  • قند: ۲ گرم.

در هر ۲۲۶ گرم شیر نارگیل

  • کالری: ۵۵۲ (۲۷ درصد از نیاز روزمره بدن انسان)؛
  • چربی: ۵۷ گرم (۸۸ درصد از نیاز روزمره)؛
  • چربی اشباع‌شده: ۵۰ گرم (۲۵۰ درصد از نیاز روزمره)؛
  • پروتئین: ۵٫۵ گرم (۱۱ درصد از نیاز روزمره)؛
  • کربوهیدرات: ۱۳ گرم (۴ درصد از نیاز روزمره)؛
  • فیبر: ۵ گرم (۲۰ درصد از نیاز روزمره)؛
  • قند: ۸ گرم.

در هر ۲۲۶ گرم آب نارگیل

  • کالری: ۴۶ (۲ درصد نیاز روزمره بدن انسان)؛
  • چربی: ۰٫۵ گرم (۱ درصد نیاز روزمره)؛
  • چربی اشباع‌شده: ۰٫۴ گرم (۰ درصد نیاز روزمره)؛
  • پروتئین: ۲ گرم (۴ درصد نیاز روزمره)؛
  • کربوهیدرات: ۹ گرم (۳ درصد نیاز روزمره)؛
  • فیبر: ۳ گرم (۱۲ درصد نیاز روزمره)؛
  • قند: ۶ گرم.

در هر ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل

  • کالری: ۱۲۱ (۶ درصد نیاز روزمره بدن انسان)؛
  • چربی: ۱۳ گرم (۲۰ درصد نیاز روزمره)؛“`html
  • چربی اشباع‌شده: ۱۱ گرم (۵۵ درصد نیاز روزمره)؛
  • پروتئین: ۰ گرم؛
  • کربوهیدرات: ۰ گرم؛
  • فیبر: ۰ گرم؛
  • قند: ۰ گرم.

فواید و خواص نارگیل برای سلامتی

نارگیل یک منبع خوب از فیبر اشباع است که هضم آن راحت است. با خوردن نارگیل، می‌توانید ویتامین B6، آهن و عناصر معدنی مانند منیزیم، روی، مس، منگنز و سلنیم را هم دریافت کنید. نیمی از چربی اشباع‌شده موجود در نارگیل از اسید لوریک است که می‌تواند به افزایش سطح کلسترول خوب که به آن اچ‌دی‌ال گفته می‌شود، کمک کند. اما باید توجه کنید که نارگیل می‌تواند کلسترول بد، یعنی ال‌دی‌ال، را هم افزایش دهد. بنابراین، استفاده از مقدار کمی روغن نارگیل در رژیم غذایی سالم اشکالی ندارد، اما نباید تنها منبع چربی شما باشد.

آب نارگیل منبع خوبی از پتاسیم است که به تنظیم فشار خون و تعادل سطح سدیم در بدن کمک می‌کند. اما براساس تحقیقات آکادمی تغذیه، این درست نیست که آب نارگیل بیشتر از آب معمولی سیراب‌کننده باشد یا پس از ورزش گزینه بهتری باشد.

در دو قاشق چای‌خوری آرد نارگیل، ۵ گرم فیبر وجود دارد که این موضوع آرد نارگیل را به جایگزینی عالی برای آرد سفید تبدیل می‌کند؛ به‌ویژه برای افرادی که رژیم بدون گلوتن دارند. باید به یاد داشته باشید که خواص نارگیل در تمامی اشکالی که مصرف می‌شود، فراوان است و نمی‌توان اهمیت آب نارگیل و شیر نارگیل را نادیده گرفت.

آیا خوردن نارگیل به کاهش وزن کمک می‌کند؟

اگرچه ذکر می‌شود که قهوه به همراه روغن نارگیل می‌تواند چربی‌سوز باشد، هنوز مشخص نیست که آیا واقعا نارگیل به کاهش وزن کمک می‌کند یا نه. نارگیل غذایی پرکالری است و غذاهایی که برای کاهش وزن مفیدند نباید این ویژگی را داشته باشند. بعضی‌ها فکر می‌کنند روغن نارگیل به کاهش وزن کمک می‌کند چون منبع خوبی از اسیدهای چرب به نام تری‌گلیسرید با زنجیره متوسط (MCT) است که به سرعت جذب بدن می‌شوند.

البته شما می‌توانید روغن MCT را به‌طور مستقل خریداری کنید، اما برخی افراد با هم روغن نارگیل و روغن MCT را مصرف می‌کنند و فکر می‌کنند که تأثیر یکسانی دارند. تحقیق‌ها در این زمینه قطعی نیستند و به نتیجه واحدی نرسیده‌اند. بر اساس یکی از تحقیقات، روغن نارگیل اثر چندانی بر کاهش وزن ندارد و مطالعه‌ای دیگر نشان می‌دهد که مصرف اسموتی حاوی روغن MCT حس سیری بیشتری ایجاد می‌کند و مقدار غذای مصرفی را در وعده ناهار کاهش می‌دهد. نویسندگان این مقاله می‌گویند هرگز نباید تصور کنید خوردن روغن نارگیل دقیقا همانند خوردن روغن MCT است.

مطالعه دیگری روی نوجوانان چاق نشان می‌دهد که یک وعده غذایی حاوی ۲۰ گرم روغن نارگیل حس سیری بیشتری نسبت به غذایی با همین مقدار روغن ذرت ایجاد نمی‌کند و سوخت و ساز بدن را نیز افزایش نمی‌دهد. در کل، علیرغم تمام مطالب وب‌سایت‌های مختلف در مورد سلامتی، هنوز مشخص نیست که آیا بین نارگیل و کاهش وزن رابطه‌ای وجود دارد یا نه. تا زمانی که تحقیقات بیشتری انجام نشود و نتایج متفاوتی ثابت شوند، نباید نارگیل را به‌عنوان یک معجون جادویی برای کاهش وزن در نظر بگیریم. علاوه بر این، اگر به‌طور مرتب روغن نارگیل یا سایر محصولات نارگیل را مصرف کنید و فکر کنید که به کاهش وزن کمک می‌کند، ممکن است کالری بیشتری از حد نیاز بدن‌تان دریافت کنید و موجب افزایش وزن شوید.

چگونه نارگیل را انتخاب و در بهترین شرایط نگهداری کنیم؟

اینها نکته‌هایی هستند که باید درباره‌ی محصولات مختلف نارگیل بدانید:

“““html
روغن نارگیل

اگر می‌خواهید روغن نارگیل را برای مصارف مختلف استفاده کنید، گزینه‌های زیادی دارید. ابتدا باید بدانید که روغن نارگیل به دو نوع بکر و فرآوری‌شده تقسیم می‌شود. روغن بکر و طبیعی برای پخت و پز در دماهای بالای ۱۷۶ سانتی‌گراد مناسب است و همچنین می‌توان از آن برای مراقبت از پوست و مو استفاده کرد. نوع فرآوری‌شده این روغن دارای نقطه‌ی جوش بالاتری است و می‌توان تا دمای ۲۰۴ سانتی‌گراد از آن در پخت و پز استفاده کرد. به‌یاد داشته باشید که روغن فرآوری‌شده طعم و عطر گرمسیری روغن بکر را ندارد، بنابراین بهتر است از آن در آشپزی استفاده کنید.

روغن نارگیل نیازی به نگهداری در یخچال ندارد و می‌توانید آن را در جای خشک و خنک نگه دارید. این روغن در دماهای زیر ۲۴ سانتی‌گراد حالت جامد دارد و بالاتر از این دما مایع می‌شود. این موضوع هیچ تاثیری بر روی طعم و کیفیت روغن ندارد و فقط باید در زمان استفاده به آن توجه کنید.

شیر نارگیل

شیر نارگیل را می‌توان به‌صورت کنسرو خرید. دو نوع کاملا چرب و کم‌چرب در دسترس هستند. حتماً برند مورد نظر شما بدون مواد افزودنی باشد و بهترین گزینه، شیر نارگیل خالص با آب است. این کنسروها را می‌توانید در انباری نگه دارید.

شیر نارگیل کنسروی که معمولاً در آشپزی استفاده می‌شود، متفاوت از نوشیدنی‌های نارگیلی است. سعی کنید از انواع بدون شکر استفاده کنید چون نوشیدنی‌های نارگیلی معمولاً کمی شیرین هستند و نیازی به افزودن شکر ندارند. این محصولات را بعد از باز شدن حتماً در یخچال بگذارید.

آب نارگیل

در انتخاب آب نارگیل گزینه‌های زیادی دارید و بیشتر به سلیقه خودتان بستگی دارد. بهتر است آب نارگیلی انتخاب کنید که شکر اضافه نداشته باشد. بعضی از انواع طعم‌دار آب نارگیل نیز می‌توانند حاوی شیرین‌کننده‌های بدون کالری باشند.

آرد نارگیل

آرد نارگیل اخیراً به قفسه‌های سوپرمارکت‌ها اضافه شده است. این آرد را در مکان خشک و خنک نگهداری کنید. می‌توانید نارگیل را به‌صورت کامل خریداری کنید، اما بهتر است نوع رنده‌شده یا ورقه‌ای آن را انتخاب کنید. همچنین، سعی کنید این نوع محصولات را بدون شکر اضافه خریداری کنید و مواد را در جای خشک و خنک نگه دارید.

چگونه نارگیل را بخوریم و با آن آشپزی کنیم؟

اگر می‌خواهید نارگیل را به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید، می‌توانید از ایده‌های زیر استفاده کنید:

  • در هنگام پخت، می‌توانید ۲۰ درصد از آرد موجود در دستور تهیه را با آرد نارگیل جایگزین کنید.
  • اگر می‌خواهید روغن نارگیل را به‌جای کره استفاده کنید، توجه داشته باشید که چربی بیشتری دارد و باید مقدار کمتری از آن را استفاده کنید.
  • می‌توانید روغن نارگیل را در هر موردی به جای روغن استفاده کنید، فقط حتماً نوعی را انتخاب کنید که با ذائقه‌تان سازگار باشد.
  • روغن نارگیل بکر به غذاها طعم نارگیلی خوبی می‌دهد، در حالی که روغن فرآوری‌شده طعم خنثی‌تری دارد.
  • می‌توانید به قهوه‌تان کمی روغن نارگیل اضافه کنید.
  • با روغن نارگیل می‌توانید پاپ‌کورن درست کنید.
سایر استفاده‌های نارگیل برای پوست و مو
  • از روغن نارگیل می‌توانید برای مرطوب کردن یا حالت دادن به موی خود استفاده کنید.
  • این روغن را بر روی پوست خود بمالید تا خشکی آن را کاهش دهید.
  • می‌توانید برای مانیکور خانگی، روغن نارگیل را بر روی پوست خشک دور ناخن بمالید.
  • روغن نارگیل را بر روی صورت خود بمالید و سپس با دستمال آرایش خود را پاک کنید.

عوارض و خطرات نارگیل برای سلامتی

نمی‌توان درباره نارگیل صحبت کرد و از چربی اشباع‌شده‌ی آن نگذشت…

“`

او چیزی نگفت. درواقع، یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل ۱۳ گرم چربی دارد که از این مقدار، ۱۱ گرم آن چربی اشباع‌شده است. اما هر قاشق غذاخوری کره ۱۱.۵ گرم چربی دارد که ۷ گرم آن چربی اشباع‌شده است.

اگر پزشک شما توصیه کرده است که مصرف چربی اشباع‌شده را کاهش دهید، بهتر است دیگر از روغن نارگیل برای پخت و پز استفاده نکنید. در سال ۲۰۱۷، انجمن قلب آمریکا در مجله سیرکیولیشن نوشت که «روغن نارگیل کلسترول بد را بدون هیچ تأثیر مثبتی افزایش می‌دهد.» این انجمن همچنین اشاره کرد که جایگزینی چربی‌های اشباع‌شده (مانند روغن نارگیل یا کره) با چربی‌های اشباع‌نشده (مانند روغن زیتون) می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی مؤثر باشد.

با این حال، گفته می‌شود که شواهدی موجود است که نشان می‌دهد اگرچه روغن نارگیل ممکن است چربی و چربی اشباع‌شده بیشتری نسبت به کره داشته باشد، اما سطح کلسترول بد را مانند کره بالا نمی‌برد و چه بسا که می‌تواند کلسترول خوب را افزایش دهد.

همچنین بخوانید:

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل