“`html
لیمو پلو یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که از ترکیب برنج، لیمو و چند ماده دیگر تهیه میشود. طعم ترش لیمو در کنار عطر برنج باعث میشود این غذا در میان ایرانیها خیلی محبوب باشد. در این مقاله از رضیم بلاگ، طرز تهیه لیمو پلو را به صورت مرحله به مرحله برای شما توضیح میدهیم.
مواد لازم برای تهیه لیمو پلو
برای تهیه لیمو پلو به مواد زیر نیاز دارید:
برنج | ۴ پیمانه |
نخود | ۱ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد |
هویج | ۲ عدد |
کشمش | ۱ پیمانه |
لیمو ترش | ۲ عدد |
پوست لیمو رنده شده | از یک عدد لیمو |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
خلال پسته و بادام برای تزیین (اختیاری) | به مقدار دلخواه |
مراحل تهیه لیمو پلو
- زمان لازم برای آمادهسازی و پخت این غذا حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه است.
- مقادیر گفته شده برای ۳ تا ۴ نفر مناسب است و شما میتوانید با یک ضرب و تقسیم ساده مقدار مواد را بیشتر کنید.
- تهیه این غذا در سطح سختی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی مواد
نخود را از شب قبل خیس کنید. برنج را بشویید و به مدت ۲ ساعت بخیسانید.
پیاز و هویج را بشویید، پوست بگیرید و به قطعات کوچک خرد کنید.
کشمش را بشویید و کنار بگذارید. لیموها را بشویید و پوست یکی از آنها را رنده کنید. سپس آب لیموها را بگیرید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: پخت نخود
نخود خیسخورده را با مقداری آب در یک قابلمه جداگانه بپزید تا نرم شود.
بیشتر بخوانید: معجزه لاغری شکم با لیمو ترش
مرحله سوم: تفت دادن مواد
در یک تابه روغن بریزید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. سپس زردچوبه، کشمش و هویج را اضافه کرده و با حرارت کم تفت دهید تا رنگ مواد یکنواخت شود.
در این مرحله رنده پوست لیمو و آب لیمو تازه را که قبلاً آماده کردید به مواد درون تابه اضافه کنید.
در نهایت، نخود پخته شده را به مخلوط اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس حرارت را خاموش کرده و به مرحله بعد بروید.
بیشتر بخوانید: رسپی آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده
مرحله چهارم: پخت برنج
برنج خیسخورده را آبکش کنید. در قابلمهای مناسب روغن بریزید و تهدیگ دلخواه مثل سیبزمینی یا نان را قرار دهید.
“““html
سیبها را در کف قابلمه قرار دهید.
سپس یک لایه برنج، یک لایه از مواد تفت داده شده و این کار را ادامه دهید تا تمام مواد تمام شوند.
در لایه آخر روی برنج، برای خوش عطر و رنگتر شدن غذا مقداری زعفران دمکرده و پوست رنده شده لیمو بریزید.
مرحله پنجم: دم کشیدن
روی قابلمه دمکنی بگذارید و حرارت را کم کنید تا برنج حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت دم بکشد.
مرحله ششم: سرو
لیمو پلو را در ظرف سرو بکشید و با خلال پسته و بادام تزئین کنید.
برای تزئین بیشتر، میتوانید از زرشک یا سبزیجات معطر استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی گیلاس پلو
نکات طلایی در تهیه لیمو پلو
۵ نکته مهم که برای خوشمزهتر شدن لیمو پلو باید بدانید:
- برای طعم بهتر، میتوانید از لیمو سنگی استفاده کنید.
- اگر دوست دارید لیمو پلو شما ترشتر باشد، میتوانید مقدار آب لیمو را بیشتر کنید.
- برای تهیه ته دیگ، میتوانید از نان تست، بادمجان یا دیگر سبزیجات استفاده کنید.
- برای یک لیمو پلو مجلسیتر، میتوانید از گوشت مرغ یا گوشت قرمز نیز استفاده کنید.
- برای طعم متفاوت، میتوانید کمی دارچین یا زنجبیل به مواد تفت داده شده اضافه کنید.
با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، شما میتوانید لیمو پلو خوشمزه و مجلسی تهیه کنید که مورد پسند همه اعضای خانواده باشد. امیدواریم این رسپی مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گیرد.
اگر شما هم فوت و فنهایی دارید که موجب خوشمزهتر شدن این غذا میشود، خوشحال میشویم آنها را در بخش نظرات با ما و دیگر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.