“`html
مارمالاد چیست ؟
مارمالاد یک نوع خوراکی کنسروی است که از میوه و شکر درست میشود و معمولاً برای غلظت بیشتر، به آن ژلاتین اضافه میکنند.
برای تهیه مارمالاد، معمولاً میوهها را همراه با پوستشان برای مدت طولانی میپزند تا کاملاً نرم شوند. مردم اغلب از این مارمالادها به همراه نان تست در صبحانه استفاده میکنند. مارمالادها، بهویژه مارمالاد پرتقال، تنوع زیادی دارند.
مارمالاد یک نوع مربای غلیظ و شیرین و تلخ است که بهویژه در انگلستان در کنار نان و کره یا خامه سرو میشود. این مربا از آب و پوست میوههای مرکبات درست میشود. درست کردن مارمالاد کمی زمانبر است اما میتوان به راحتی آن را تهیه کرد و هزینه زیادی هم ندارد.
تفاوت مربا و مارمالاد در چیست؟
در تهیه مربا، معمولاً تکههای میوه را در شربت شیرینی داریم. اما اگر میوهها را بجوشانیم و با آب و شکر مخلوط کنیم تا به حالت خمیری دربیایند، نتیجهاش میشود مارمالاد. به عبارت دیگر، مارمالاد مربایی است بدون تکههای بزرگ میوه و فقط با گوشت نرم شده یا ریزشده میوه. پایهی اصلی مارمالاد هم میوهها هستند.
دستور تهیه مارمالاد با مربا متفاوت است. در مارمالاد، میوهها را یا ریز میکنیم یا به پوره تبدیل مینماییم. مارمالاد نوعی مربای خمیری است که در آن تکههای بزرگ میوه وجود ندارد. در مارمالاد به دلیل زمان پخت کوتاهتر، عطر و طعم میوه بهتر حفظ میشود. اگر مارمالاد به درستی تهیه و در شیشههای استریلیزه نگهداری شود، میتوان آن را به مدت یک سال در یخچال نگه داشت. اما در مربا تکههای میوه قابل مشاهده هستند.
بیشتر تلخی و عطر مارمالاد از رویه رنگی پوست میوههاست. برای کاهش تلخی میتوان پوست را با یک یا دو لیتر آب بجوشانیم و بعد به مخلوط اضافه کنیم؛ اما باید توجه کرد که مارمالاد بدون تلخی مانند زندگی شیرین و بیعمق میشود!
طرز تهیه حالت ژلهای مارمالاد به این صورت است که تخمهای مرکبات و پردههای میوه را در کیسهای قرار داده و با پوست و آب میوه میپزیم. کیسه باید به گونهای باشد که مواد داخل آن به راحتی در آب بجوشند.
مارمالاد باید پس از خنک شدن غلیظ شود، اما نباید به حالتی مانند عسل در بیاید. این بستگی به غلظت مایه مارمالاد قبل از اضافه کردن شکر دارد. برای اطمینان بیشتر، میتوان مقداری از تخم و پوسته مرکبات را به مخلوط اضافه کرد. در ابتدای تهیه، باید مقدار آب زیاد باشد تا لعاب میوه حل شود، اما سپس باید حدود دوسوم آن تبخیر شود.
درپوش دیگ را باید نیمه باز بگذاریم تا هم میوه خوب پخته شود و هم بخار خارج شود. پس از اضافه کردن شکر، مارمالاد نباید بیش از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشد؛ وگرنه رنگ و طعم آن تغییر میکند.
با توجه به تفاوت در مقدار آب میوهها، زمان پخت مارمالاد یکسان نیست. باید پس از ریختن شکر، درجه رسیده بودن مارمالاد را آزمایش کنیم.
هرچقدر آب مربوط به میوه پیش از افزودن شکر کمتر باشد، مارمالاد سفتتر خواهد شد.
آزمایش سفتی مارمالاد
آزمایش سفتی مارمالاد به این صورته که مقدار کمی از آن را روی بشقاب میریزیم. اگر بعد از چند لحظه روی آن چروکخورده شد، یعنی مارمالاد آماده است.
قبل از اینکه مارمالاد را از روی حرارت برداریم، باید کف آن را بگیریم و سپس بگذاریم سرد شود. در این حین، چند بار هم میزنیم تا پوست میوه در آن خوب پخش شود. سپس در شیشهای که تمیز و خشک شده، بریزیم و در مکان خنک قرار دهیم. همچنین دیگ پخت مارمالاد باید از مس، سرامیک یا فولاد زنگنزن باشد.
دستور تهیه ۶ نوع مارمالاد سیب و خواص شگفتانگیز آن + عکس