“`html
ماهی مالاتا، غذای سنتی گیلان
در گذشته، مردم محلی فقط از ماهی سفید برای درست کردن این غذا استفاده میکردند. اما حالا، از انواع ماهیهای دیگر مانند کپور دریایی، کپور نقرهای، سوف، آمور، کفال و ماهیهای پرورش یافته نیز بهره میبرند.
ماهی مالاتا یکی از خوشمزهترین و محبوبترین غذاهای دریایی در شمال ایران است. استفاده از سبزیهایی خاص و معطر مانند چوچاق و خلواش، طعم و عطر این غذا را ویژه و متفاوت میکند. به همین خاطر، اگر به شمال کشور و گیلان سفر میکنید، حتماً این غذا را امتحان کنید.
ماهی سفید، که اصلیترین ماده این خوراک خوشمزه است، فواید زیادی برای سلامتی دارد. این ماهی پر از مواد مغذی مانند پروتئین، ویتامین D، اسیدهای چرب امگا ۳ و روی است.
این مواد مغذی دهها فایده برای سلامتی دارند و میتوانند از بیماریهایی مانند قلبی، سکته مغزی، آلزایمر، افسردگی، چاقی و دیابت جلوگیری کنند.
دستور تهیه ماهی مالاتا یا مالاته + عکس
ماهی مالاتا یا مالاتای ترش، یک غذای محلی خنک از گیلان است که اکثر مردم شمال آن را با برنج کته یا آبکش، اشپل ماهی، باقلای مازندرانی، ترب محلی و ماست سرو میکنند. از دیگر غذاهای خوش طعم دریایی میتوان به کتلت ماهی، تاکو ماهی، خوراک فیله ماهی و ماهی شکمپر اشاره کرد.
مواد لازم :
ماهی سفید تازه (یا سالمون یا قزل آلا): 1 عدد (بین 1200 تا 1500 گرم)
سیر: 3 حبه
مغز گردو ساییده شده: 100 گرم
سبزیجات معطر نعناع، چوچاق و خلواش خرد شده: 50 گرم
رب انار: 3 قاشق غذاخوری
کره آب شده: 3 قاشق غذاخوری
پودر گلپر: به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
مراحل پخت :
گام 1: ابتدا ماهی سفید را تمیز کرده و بشویید.
گام 2: سپس ماهی را از وسط به صورت کتاب برش بزنید. توجه کنید که فقط یک طرف ماهی را برش دهید.
گام 3: کمی نمک و 2 قاشق کره آب شده بر روی ماهی بریزید و مزهدار کنید.
گام 4: میتوانید ماهی را روی آتش کباب کنید. اما اگر کباب کردن را دوست ندارید، میتوانید آن را در فر سرخ کنید.
گام 5: ماهی را به مدت 40 دقیقه و در دمای 180 درجه در فر بپزید.
گام 6: حالا مغز گردو و سیر را به طور جداگانه میکس کنید و در یک ظرف بریزید.
گام 7: سپس رب انار، نمک، فلفل و سبزیجات معطر را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
گام 8: اگر سس ماهی مالاتا خیلی غلیظ و ترش شده، میتوانید کمی آب سرد برای تغییر طعم اضافه کنید.
گام 9: بعد از گذشت زمان مشخص برای پخت ماهی، آن را از فر خارج کرده و سس تهیه شده را روی آن بریزید.
گام 10: یک روش دیگر این است که مواد گفته شده را با هم مخلوط کرده و داخل شکم ماهی خام بگذارید، سپس روی زغال یا در فر سرخ کنید و بعد با برنج تهیه شده سرو کنید.