“`html
مایکروویو
ماکروویو نوعی امواج با طول موج کوتاه است که بخشی از طیف الکترومغناطیسی را مانند نور قابل دیدن تشکیل میدهد.
از این امواج در صنایع برای پخت غذا و تهیه مواد غذایی استفاده می شود و هنگام برخورد با مواد ممکن است منعکس، جذب یا پخش شوند.
موادی مانند پلاستیک و شیشه این امواج را عبور می دهند.
اما مواد فلزی این امواج را منعکس می کنند و موادی که آب دارند (مانند غذاها) این امواج را جذب میکنند.
فرکانس این امواج بین ۳۰۰ مگاهرتز تا چندین گیگاهرتز متغیر است و این امواج بر اساس ویژگیهایشان میتوانند از گرد و غبار هم عبور کنند.
امروزه دستگاههایی که با نام مایکروویو شناخته میشوند، علاوه بر تولید این امواج، دارای المنتهایی برای گریل و پخت نیز هستند. این دستگاهها به مایکروویو گریل دار معروف هستند.
طراحی مایکروویوها به گونهای است که این امواج را در داخل خود نگه میدارند و وقتی درب دستگاه بسته باشد، و شما آن را روشن کنید، این امواج منتشر میشوند.
کاربردهای مایکروویو
اما آیا میدانستید که میتوان از دستگاه مایکروویو برای کارهای بیشتری نیز بهره برد؟ در این مقاله به چند مورد آنها اشاره میکنیم.
1. ضدعفونی کردن و از بین بردن بوی بد اسکاچ ظرفشویی با مایکروویو
اگر اسکاچ یا اسفنج ظرفشویی شما بعد از شستن ظرف ماهی بوی بدی گرفت، آن را دور نیندازید.
بلکه، آن را در یک ظرف آب و آبلیمو یا سرکه خیس کنید و برای یک دقیقه در مایکروویو بگذارید.
برای برداشتن اسکاچ از داخل مایکروویو فراموش نکنید دستکش مخصوص آشپزی به دست کنید.
این کار باعث می شود که اسکاچ کاملاً ضدعفونی شود و بوی بد خود را از دست بدهد.
2. آماده کردن سریع شام در 10 دقیقه
میتوانید ماهی قزل آلا و سبزیجات و سیبزمینی خود را در مدت زمان کمی در مایکروویو برای شام آماده کنید.
برای سرخ کردن، پختن یا بخارپز کردن غذاها، میتوانید از مایکروویو استفاده کنید.
فقط باید زمان مناسب برای هر نوع طبخ را تنظیم کنید.
3. ضدعفونی کردن تخته خردکن
تخته گوشت را به خوبی بشویید، یک لیموی تازه روی آن بمالید و به مدت یک دقیقه در مایکروویو بگذارید تا حرارت دستگاه خوب آن را ضدعفونی کند.
4. پخت سیبزمینی
درست است که مایکروویو نمیتواند سیبزمینی را کبابی کند اما میتواند آن را در 4 دقیقه به خوبی بپزد.
میتوانید سایر غذاها را هم به طور همزمان در مایکروویو بپزید.
با یک چنگال سیبزمینی را چند سوراخ کنید و به مدت دو دقیقه در دستگاه بگذارید.
سپس آنها را بیرون آورده و 2 یا 3 دقیقه دیگر در مایکروویو بگذارید.
برای درست کردن پوره سیبزمینی، قبل از اضافه کردن شیر به سیبزمینی، کمی شیر را حرارت دهید. (بعد از سرد شدن شیر و سیبزمینی، آنها را با هم مخلوط کنید تا پوره آماده شود).
5. نرم کردن شکر قهوهای
شکر قهوهای را در یک ظرف پلاستیکی بگذارید کمی آب به آن اضافه کنید و با حرارت متوسط به مدت 10 تا 20 ثانیه در مایکروویو بگذارید.
6. نرم کردن عسل
اگر عسل را مدت طولانی در یخچال بگذارید، سفت میشود و استفاده از آن دشوار میشود.
برای نرم کردن عسل، آن را به مدت 30 ثانیه تا یک دقیقه در مایکروویو بگذارید و سپس استفاده کنید.
7. حرارت دادن خمیر نان
میتوانید خمیر نان یا خمیر غذای خود را به مدت 15 دقیقه در مایکروویو حرارت دهید.
“““html
بگذارید و به سرعت غذایتان را آماده کنید.
خمیر را در یک کاسه بزرگ بگذارید و با یک پلاستیک روی آن را بپوشانید. 250 گرم آب در یک کاسه بریزید و آن را در کنار کاسه خمیر قرار دهید.
حرارت مایکروویو را تا حد ممکن کم کنید. (10 درصد قدرت مایکروویو).
به مدت 3 دقیقه خمیر را حرارت دهید، سپس اجازه دهید که 3 دقیقه دیگر نیز در مایکروویو بماند.
سه دقیقه دیگر هم آن را حرارت دهید، بعد مجدداً بگذارید 6 دقیقه دیگر در دستگاه بماند. اکنون خمیر شما پف کرده و آماده است.
8. گرم کردن محصولات آرایشی با مایکروویو
برخی افراد عادت دارند کرمهای آرایشی خود را در یخچال نگه دارند.
گرم کردن یک کرم آرایشی معمولاً پانزده تا بیست دقیقه زمان شما را میگیرد.
اما با استفاده از مایکروویو میتوانید این زمان را به حداقل برسانید. (قبل از زدن کرم به صورت، آن را با دست خود امتحان کنید تا گرم باشد و باعث سوختگی نشود.) یا برای دقت بیشتر، آن را با ساق پای خود تست کنید و اگر هنوز سرد بود، دوباره در مایکروویو قرار دهید.
برای اینکه دستگاه شما کثیف نشود، میتوانید کرم را در یک ظرف مخصوص مایکروویو قرار دهید.
9. برشته کردن سیر با مایکروویو
اگر بخواهید سیر را در یک ماهیتابه سرخ کنید، این کار حدود 45 دقیقه زمان میبرد.
اما اگر از مایکروویو استفاده کنید، حداکثر 8 دقیقه طول میکشد. برای این کار، سر سیر را ببرید تا حبههای آن نمایان شود.
حبهها را در یک ظرف کوچک و عمیق بگذارید، با فلفل مخلوط کنید و 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
2 قاشق غذاخوری آب در ته ظرف بریزید و روی ظرف را با پلاستیک بپوشانید، سپس حدود 7 دقیقه در مایکروویو قرار دهید. بعد از 7 دقیقه، چند لحظه صبر کنید، سپس ظرف را از دستگاه خارج کنید و برای باز کردن پلاستیک هم چند لحظهای صبر کنید.
10. کباب کردن غذاها با مایکروویو
برای کاهش زمان پخت سبزیجات، میتوانید هر کدام را جداگانه در مایکروویو بپزید و سپس آنها را روی کبابپز بپزید.
سیبزمینیها را به مدت 2 دقیقه در دستگاه حرارت دهید و سپس فلفل دلمهایها را برای یک دقیقه در مایکروویو بگذارید.
بعد از آن، سایر سبزیجات غذای خود را نیز به طور جداگانه در دستگاه قرار دهید. آیا غذای شما زودتر آماده شد؟
11. با مایکروویو بیشتر آب میوه از مرکبات بگیرید
آب میوه گرفتن از لیمو یا لیموشیرین تازه از یخچال، کار دشواری است.
اما با این عملکرد، تنها با 20 ثانیه قرار دادن آنها در مایکروویو، میتوانید آب میوه بیشتری بگیرید.
12. برشته کردن آجیل، نان و نارگیل با مایکروویو
برای برشته کردن مواد غذایی خود، میتوانید از مایکروویو استفاده کنید، که زمان زیادی از شما نمیگیرد.
اگر بخواهید این کار را با یک ماهیتابه انجام دهید، باید سه برابر زمان بگذارید.
آجیل یا نان و غیره را در یک بشقاب بریزید و آنها را طوری بچینید که به هم نچسبند و برای 2 یا 3 دقیقه در مایکروویو قرار دهید.
هر یک دقیقه بشقاب را از دستگاه بیرون بیاورید و حرکت دهید. به یاد داشته باشید که پس از برداشتن بشقاب از مایکروویو، بگذارید مواد داخل آن برای یک دقیقه بمانند تا خنک شوند و سپس آنها را مصرف کنید.
14. پختن سبزیجات با مایکروویو
آیا به دنبال یک قابلمه آب برای پخت سبزیجات هستید؟
آیا میدانستید میتوانید سبزیجات را بدون آب در مایکروویو بپزید؟
اگر میتوانید سبزیجات را به صورت یک لایه در یک بشقاب قرار دهید، با پلاستیک روی بشقاب را بپوشانید و با حرارت بالا بپزید.
البته زمان پخت سبزیجات مختلف متفاوت است. اگر سبزیجات شما ترد هستند، مانند اسفناج، قارچ یا نخود فرنگی، پس از سی ثانیه آنها را از دستگاه بیرون بیاورد؛ اما برای سبزیجاتی مانند هویج این زمان 4 دقیقه خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
سایت رضیم
“`