بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

مزایای فراوان شربت امگا ۳ کودکان (2 نکته مهم)

“`html

معرفی شربت امگا – ۳ کودکان

شربت امگا – ۳ کودکان می‌تواند به رشد بهتر کودکان و حفظ سلامتی عمومی آن‌ها کمک کند. امگا-3 نوعی اسید چرب ضروری است که در برخی از چربی‌ها وجود دارد و ویژگی‌های خاصی دارد. این اسیدهای چرب به‌دلیل اینکه برای سلامت بدن ضروری‌اند و بدن نمی‌تواند آن‌ها را تولید کند، باید از طریق غذا یا مکمل‌ها تأمین شوند. در واقع، بدن انسان به مواد مغذی مانند اسیدهای چرب و پروتئین نیاز دارد و چون در تولید نوع خاصی از این اسیدهای چرب ناتوان است، باید آن‌ها را از طریق مواد غذایی دریافت کند.

اسیدهای چرب امگا-۳ بخش مهمی از غشاء سلول‌های بدن را تشکیل می‌دهند و در ساختار سلول‌های عصبی و بسیاری از مواد بیولوژیکی دیگر که در بدن وجود دارند، استفاده می‌شوند. به همین دلیل، این اسیدهای چرب بسیار مهم و ضروری هستند.

از آنجایی که بدن انسان نمی‌تواند این اسیدهای چرب ضروری را بسازد، باید آن‌ها را از طریق رژیم غذایی (مانند مصرف ماهی چند بار در هفته) یا مکمل‌ها به دست آورد.

تاکنون تحقیقات زیادی بر روی این اسیدهای چرب انجام شده است که هر یک به نوعی بر فواید همین اسیدهای چرب برای حفظ سلامت بدن و پیشگیری از بیماری‌ها به‌ویژه در کودکان و نوجوانان تأکید دارند.

موارد مصرف شربت امگا – ۳ کودکان

کمک به حفظ سلامتی و عملکرد طبیعی قلب، مغز و چشم، تقویت سیستم ایمنی و سلامت استخوان‌ها، و همچنین کمک به تنظیم سطح تری‌گلیسیرید خون.

ویژگی‌های شربت امگا -۳ کودکان

  • دارای ویتامین D3 که به جذب کلسیم کمک می‌کند و از تاخیر در رشد و نرمی استخوان جلوگیری می‌کند.
  • کمک به بهبود اختلالات رفتاری در کودکان مبتلا به نقص توجه و بیش فعالی.
  • حاوی ویتامین A که برای رشد، حفظ سلامت سیستم ایمنی و تقویت بینایی ضروری است.
  • حاوی ویتامین E که به تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت پوست کمک می‌کند.
  • تقویت رشد جسمی و ذهنی کودکان و نوجوانان.
  • کمک به بهبود علائم آسم و حساسیت‌های پوستی.
  • تقویت سیستم ایمنی کودکان و نوجوانان.
  • دارای بالاترین میزان امگا-3.
  • حفظ سلامت عمومی بدن.
  • با طعم خوشمزه پرتقال.
  • بدون طعم و بوی ماهی.

روش مصرف شربت امگا – ۳ کودکان

کودکان: روزانه یک قاشق مرباخوری (۵ میلی‌لیتر)
بزرگسالان: روزانه ۲ قاشق مرباخوری (۱۰ میلی‌لیتر)

مزایای مصرف شربت امگا -۳ کودکان

امگا – ۳ یکی از بهترین مکمل‌هاست که می‌تواند به سلامتی کودکان کمک کند و موجب تقویت هوش و حافظه آن‌ها شود. همچنین در تقویت تمرکز و بهبود حافظه نقش مهمی دارد. در مطالعه‌ای به این نتیجه رسیدند که مصرف ماهی چرب می‌تواند محافظت کننده خوبی برای آسم در کودکان باشد.

امگا -۳ شامل یک گروه از اسیدهای چرب غیراشباع ضروری است که مهم‌ترین آن‌ها دو نوع EPA و DHA هستند. چون بدن انسان این اسیدها را خیلی کم تولید می‌کند، بنابراین ضروری است که از طریق رژیم غذایی روزانه یا مکمل‌ها به بدنتان برسد. نقش مفید امگا -۳ در سیستم‌های مختلف بدن، به‌ویژه در مغز، به‌خوبی شناخته شده است.

“““html

مشخص شده است که بیشتر کارشناسان تغذیه پیشنهاد می‌کنند که برای به دست آوردن اسیدهای چرب بلند زنجیره غیراشباع، بچه‌ها باید غذاهای دریایی بخورند. اما متأسفانه، به دلایل مختلف مثل طعم و قیمت بالا، این غذاها به اندازه کافی توسط کودکان مصرف نمی‌شود. بنابراین، مصرف مکمل‌ها یک گزینه بهتر برای بچه‌ها است، زیرا این مکمل‌ها مقادیر کنترل شده‌ای از مواد مغذی ضروری را به بدن آن‌ها می‌رسانند و می‌توانند به شکل‌های جذابی برای بچه‌ها تهیه شوند. زیرا اگر یک محصول مورد قبول کودک نباشد، آن‌ها آن را نمی‌خورند.

امگا – ۳ در سنین مختلف کودکی

قبل از تولد (در دوران بارداری و شیردهی): تحقیقات نشان می‌دهد که رشد شناختی و بینایی نوزاد و همچنین دیگر عملکردهای او، به دریافت امگا-۳ در دوران بارداری و شیردهی مرتبط است. علاوه بر این، گفته شده که خانم‌های باردار و شیرده باید حداقل روزانه 200 میلی‌گرم DHA دریافت کنند. 60 درصد از وزن مواد تشکیل دهنده مغز (بدون آب) چربی است که نیمی از این مقدار را امگا-۳ (EPA و عمدتاً DHA) تشکیل می‌دهد. 25 درصد از وزن مواد ساختاری مغز DHA است که در بافت مغزی انسان با سرعت در سه ماهه سوم بارداری جمع می‌شود و نقش مهمی در تکامل سیستم عصبی مرکزی و سیستم بینایی دارد. مطالعات نشان داده‌اند که الگوهای خواب در کودکانی که مادرانشان سطح DHA بالاتری دارند، به شکل بهتری در سیستم عصبی مرکزی پیشرفت می‌کند.

هوش (IQ)

در یک مطالعه، نشان داده شده است که مصرف مکمل‌های حاوی PUFA (اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه) در نوزادان از بدو تولد تا 4 ماهگی و سنجش رفتارهای شناختی (Cognitive Behaviour) در سن 10 ماهگی، باعث افزایش درصد توجه آن‌ها می‌شود. همچنین این یافته‌ها نشان می‌دهد که دریافت مکمل‌های اسیدهای چرب ضروری غیراشباع می‌تواند به پیشرفت هوش و درک و زیرکی این کودکان، به ویژه در سطح IQ کمک کند. نوزادان بعد از تولد در تست MacArthur برای درک مطلب، نمره 72 را می‌گیرند (95 درصد نمرات بین 71-74) و با مقایسه با مادرانی که ماهی مصرف نکرده‌اند و نمره 68 را کسب کرده‌اند، افزایش 4 نمره‌ای مشاهده می‌شود.

تمرکز و بیش‌فعالی (ADHD)

یک مطالعه نشان داده است که فرزندان مادرانی که DHA بیشتری دریافت کرده‌اند، در سال اول زندگی پیشرفت بهتری در توسعه شناختی نشان می‌دهند و به ویژه در کاهش حواس‌پرتی در سال دوم زندگی بهتر عمل می‌کنند. همچنین در این مطالعه مشخص شد که بین سطح توجه کودکان نوپا و سطح DHA مادر هنگام تولد ارتباط وجود دارد. دریافت اسیدهای چرب غیراشباع با زنجیره سنگین به وضوح علایم مربوط به ADHD را به ویژه در کودکان با مشکلات یادگیری کاهش می‌دهد.

اختلالات یادگیری

یک مطالعه بر روی 117 کودک در سن 5 تا 12 سال که دچار اختلال یادگیری و مشکلات رفتاری اجتماعی بودند، نشان داد که مصرف روزانه اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره امگا-3 یا مواد مشابه (پلاسبو) به مدت سه ماه، باعث بهبود چشمگیری در صحبت کردن، خواندن و رفتار آن‌ها پس از سه ماه می‌شود. همچنین نشان داده شده که مصرف مکمل‌های اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره می‌تواند در درمان مشکلات آموزشی، پرورشی و اخلاقی در بین کودکان دچار عدم انطباق مؤثر باشد.

امگا – ۳ در سال‌های بلوغ

در یک مطالعه نشان داده شده است که مصرف مکمل‌های حاوی امگا-۳ (EPA به همراه DHA) سطح نوراپی‌نفرین پلاسما را در نوجوانان که تحت استرس مزمن یا افسردگی هستند به وضوح کاهش می‌دهد. همچنین مطالعه‌ای بر روی نوجوانان بزهکار نشان داد که مصرف همزمان ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب ضروری موجب کاهش رفتارهای ضداجتماعی، به ویژه خشونت می‌شود.

“`

سیستم ایمنی و آسم کودکان

تحقیقات نشان داده‌اند که رابطه‌ای بین بیماری‌های تنفسی و تغذیه وجود دارد. مصرف ماهی چرب می‌تواند به بچه‌ها در پیشگیری از آسم کمک کند. شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف اسیدهای چرب امگا-3 می‌تواند احتمال بروز آسم را در کودکان کاهش دهد. همچنین، استفاده از مکمل‌های حاوی این اسیدها می‌تواند به کاهش بیماری‌های خودایمنی در کودکانی که از نظر ژنتیکی در معرض خطر دیابت نوع یک هستند، کمک نماید.

منابع طبیعی امگا- ۳

بهترین منابع برای اسید چرب امگا-3 شامل انواع ماهی‌ها و غذاهای دریایی، دانه‌های کدو، دانه کتان و گردو است. ماهی‌هایی مانند سالمون، قزل‌آلا، تن و شاه‌ماهی، منبع خوبی برای این اسید چرب محسوب می‌شوند.

در دنیای گیاهان نیز روغن‌های سویا، آفتابگردان، دانه کتان، گردو، فندق و کنجد حاوی امگا-3 هستند. علاوه بر این، محصولات غذایی که با امگا-3 غنی شده‌اند، نظیر برخی نان‌ها، آب‌میوه‌ها، روغن‌ها و تخم‌مرغ توسط کارشناسان تغذیه توصیه می‌شوند.

هشدار مصرف شربت امگا -۳

شرایط نگهداری شربت امگا -۳

بیشتر بخوانید:

گردآوری توسط بخش سلامت

مجله رضیم

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل