“`html
خواص چای زنجبیلی
زنجبیل یک گیاه است که اصالتاً به چین و هند برمیگردد و از بیش از 4000 سال پیش در تهیه غذاها استفاده میشود. مردم به خاطر طعم تند و بوی خوش آن، این گیاه را دوست داشتند. زنجبیل دارای خاصیت گرمکنندگی است و برای درمان مشکلات معده مفید است. ریشه این گیاه در درمان سرگیجه، تعریق، حالت تهوع و استفراغ ناشی از حرکت یا دریازدگی کمک میکند. همچنین برای درمان گلودرد، سردرد، دردهای قاعدگی، آرتریت و علایم سرماخوردگی و آنفلوانزا موثر است.
معرفی گیاه زنجبیل
ساقههای ریشهدار زنجبیل شبیه به یک دکمه پیچخورده، ضخیم و قهوهای روشن هستند و میتوانید آنها را از بازار محلی خریداری کنید. چون زنجبیل یک گیاه زیرزمینی است، این ساقه ریشهدار بخشی از ساقه اصلی است که به صورت تصادفی در زیر زمین رشد میکند. ریشه اصلی این گیاه از گرههای موجود روی ساقههای ریشهدار رشد میکند. بالای سطح زمین، ساقههایی به بلندی 12 اینچ وجود دارند که دارای برگهای بلند، باریک، کج و سبز با گلهای سفید و زرد مایل به سبز هستند.
اشکال موجود زنجبیل
بعد از قطع ساقه ریشهدار این گیاه، مواد شیمیایی فعال مانند “زینجیبرن”، “بنزابولن”، “جینجرول” و “شوقول” خاصیت خود را از دست میدهند. شرکتهایی که در زمینه تولید فرآوردههای گیاهی فعالیت دارند، زنجبیل را به شکل عصاره، تنتور، کپسول یا روغن تولید میکنند تا از جلوگیری از زایل شدن این مواد شیمیایی اطمینان حاصل کنند. بنابراین، از محصولاتی استفاده کنید که در برچسب خود مقدار زنجبیل مورد استفاده را مشخص کردهاند.
چای زنجبیل
شما میتوانید ریشه زنجبیل تازه را خریداری کنید و با دم کردن تکههایی به اندازه کف دست یا نصف قاشق چایخوری رندهشده، شسته و پوستدار در آب گرم یا با ریختن نیملیتر آب جوش روی 30 گرم ساقه ریشهدار، چای زنجبیل درست کرده و مصرف کنید.
برای این کار، بگذارید چای به مدت 15 دقیقه دم بکشد و سپس روزانه دو لیوان از آن را بنوشید. شما میتوانید از زنجبیل کریستال شده نیز استفاده کنید، اما مراقب باشید که به لایه پوششی قندی آن فریب نخورید، زیرا زنجبیل کریستال شده طعم تندی دارد.
نحوه مصرف زنجبیل
نحوه مصرف زنجبیل بستگی به سلیقه شما و مشکلی که دارید، دارد. به طور کلی، نباید روزانه بیشتر از 2 تا 4 گرم زنجبیل مصرف کنید، زیرا ممکن است مقداری از آن را از طریق غذاهای دیگر (مثل نان زنجبیلی یا شیرینیجات) نیز دریافت کنید.
چای زنجبیل برای بیماریهای سرماخوردگی، تب آنفلوانزا، گلودرد، دردهای پریود یا سردرد مفید است. شما میتوانید دو قاشق غذاخوری از دم کرده زنجبیل یا چندین ورق از ساقه ریشهدار تازه آن را مصرف کنید.
برای درمان درد مفاصل، آب، عصاره یا چای زنجبیل تازه به میزان 4 گرم در روز مصرف کنید یا روغن آن را روی مفصل دردناک مالیده یا ریشه تازهاش را در ضماد داغ قرار دهید و روی نقاط دردناک بگذارید.
زنجبیل برای کاهش حالت نفخ
اگر همیشه نفخ میکنید، به شما پیشنهاد میکنیم که کمی زنجبیل به چای خود اضافه کنید یا یک تکهی کوچک…
“`
زنجبیل تازه و پوستکنده را بجوید. همچنین میتوانید برای جلوگیری از نفخ ناشی از مصرف حبوبات، یک تا دو برش نازک زنجبیل تازه به غذاهای حاوی این مواد اضافه کنید. این کار به طور قابل توجهی باعث کاهش حالت نفخ شما خواهد شد.
زنجبیل برای تسکین درد
پژوهشهای زیادی نشان میدهند که افرادی که به محض بروز اولین علائم میگرن یا سردرد، زنجبیل مصرف میکنند، درد کمتری احساس میکنند. این موضوع به خاطر این است که ترکیبات موجود در زنجبیل، ترشح هورمونهای التهابزا را مسدود میکند.
مطالعات دیگر نیز نشان میدهند که زنجبیل میتواند در کاهش درد آرتریت کمک کند. به عقیدهی محققان، افرادی که از آرتروز یا پلیآرتریت روماتوئید رنج میبرند و روزانه پودر زنجبیل مصرف میکنند، درد و تورم کمتری در مفاصل خود احساس میکنند. ما به شما توصیه میکنیم که کمی پودر زنجبیل به شیر یا چای خود اضافه کنید یا از زنجبیل تازه برای تهیهی غذاهایتان استفاده کنید.
زنجبیل برای پیشگیری از خطر ابتلا به سرطان
در گذشته، قحطی، وبا و طاعون جان انسانها را تهدید میکردند، اما امروزه سرطان به یکی از بزرگترین چالشها تبدیل شده است. به نظر میرسد که پیشگیری از این بیماری امری ضروری است. پژوهشها نشان میدهند که ترکیبات موجود در زنجبیل خواص ضدسرطانی دارند. محققان مشاهده کردهاند که زنجبیل با سلولهای سرطانی تخمدان مبارزه میکند. همچنین، مصرف زنجبیل تازه میتواند التهابهای کولون (روده) را کاهش دهد.
زنجبیل در دورهی بارداری
در مورد مصرف زنجبیل در دوران بارداری، نظرات متفاوتی وجود دارد. برخی از مطالعات نشان دادهاند که ممکن است مصرف زنجبیل با خطر سقطجنین مرتبط باشد، در حالی که دیگر تحقیقات نشان میدهند که زنجبیل میتواند به تسکین حالت تهوع کمک کند. بنابراین، توصیه میشود قبل از مصرف هر گونه مکمل یا زنجبیل با پزشک خود مشورت کنید، زیرا بسیاری از خانمها برای مقابله با حالت تهوع صبحگاهی از این ادویه استفاده میکنند.
زنجبیل باعث بروز التهابهای دهانی میشود
در طب سنتی معتقدند که زنجبیل گرمی دارد و میتواند بدن را گرم کند، که این موضوع ممکن است سبب بروز التهاب و سوزش در دهان و مخاط گردد. اگر پس از مصرف زنجبیل دچار التهاب یا سوزش در دهان شدید، بهتر است از مصرف آن خودداری کنید.
زنجبیل باعث تسکین حالت تهوع میشود
اگر به خاطر ویروس یا ماشینگرفتگی دچار حالت تهوع شدید، زنجبیل میتواند به شما کمک کند. پودر، نوشیدنی یا مربای زنجبیل میتواند معده را تسکین دهد و از ناراحتی جلوگیری کند. تحقیقات نشان میدهند که زنجبیل به اندازهی داروی اسکوپولامین (هیوسین) مؤثر است. این دارو که به صورت بدون نسخه تجویز میشود، برای پیشگیری از ماشینگرفتگی و دلدرد استفاده میشود.
زنجبیل میتواند باعث کاهش قند خون شود
نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد که پودر زنجبیل در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 میتواند منجر به کاهش قند خون شود. اگر شما…
اگر شما هم با مشکل قند خون روبرو هستید و نگران آن هستید، بهتر است دربارهی مصرف زنجبیل با پزشک خود صحبت کنید. اگر پزشک شما تایید کند که زنجبیل با داروهای شما تداخل ندارد، میتوانید از آن برای کنترل بهتر قند خونتان کمک بگیرید. اما باید توجه داشته باشید که در بعضی موارد، زنجبیل میتواند بر میزان انسولین بدن شما تاثیرات خطرناکی داشته باشد.
زنجبیل و داروهای رقیقکنندهی خون
یک تحقیق در استرالیا نشان داده که زنجبیل خاصیت ضدانعقادی قویتری نسبت به آسپرین دارد. به همین دلیل، مصرف زنجبیل برای افرادی که داروهای رقیقکنندهی خون مصرف میکنند توصیه نمیشود. چون میتواند خطر خونریزی و کبودی را در آنها افزایش دهد. اگر شما مشکل خونریزی دارید یا از داروهای رقیقکنندهی خون استفاده میکنید، بهتر است از مصرف زنجبیل خودداری کنید.