بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

معرفی و شناخت ۱۱ مواد غذایی برای کاهش درد آرتروز (2 نکته مهم)

مواد غذایی برای کاهش درد آرتروز

آرتریت به معنی درد در مفاصل است و یکی از دلایل اصلی ناتوانی در دنیا محسوب می‌شود. این بیماری به چهار نوع کلی تقسیم می‌شود: آرتروز (استئوآرتریت)، آرتریت روماتوئید (التهابی)، آرتریت ناشی از عفونت و نقرس (متابولیکی).

علاوه بر درد، آرتریت معمولاً با التهاب مزمن نیز همراه است. کنترل این التهاب اهمیت زیادی دارد زیرا بسیاری از بیماری‌ها با آن ارتباط دارند.

برای درمان آرتروز چه بخوریم؟

در ادامه، چند پیشنهاد برای غذاهایی که می‌توانند به کاهش التهاب و درد آرتروز کمک کنند، ارائه می‌دهیم. با ما همراه باشید تا با این غذاهای مفید آشنا شوید.

غذاهای ضد آرتروز کدامند؟

۱. کلم بروکلی، شاخه بروکسل و کلم

کلم بروکلی دارای ترکیباتی به نام سولفورفان است که به کاهش آسیب در غضروف کمک می‌کند.

این سبزیجات غنی از آنتی‌اکسیدان‌هایی چون ویتامین‌های A، C و K هستند که از سلول‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. این رادیکال‌ها می‌توانند موجب آرتریت روماتوئید و التهاب مزمن شوند.

برخی شواهد نشان می‌دهند که این نوع سبزیجات ممکن است از بروز آرتریت روماتوئید جلوگیری کنند.

۲. مکمل‌های امگا ۳

اسیدهای چرب امگا ۳ به سلامت بدن و مبارزه با التهاب کمک می‌کنند. بهترین روش برای دریافت این نوع اسیدهای چرب مصرف ماهی‌های چرب مانند ماهی قزل‌آلا و ماهی تن است.

اگر به ماهی علاقه ندارید، می‌توانید از دانه‌های چیا، گردو، تخم‌مرغ‌های غنی از امگا ۳ و دیگر آجیل‌ها استفاده کنید.

همچنین می‌توانید به جای روغن‌های معمولی، از روغن زیتون، گردو و آووکادو استفاده کنید که دارای امگا ۳ بالایی هستند. این روغن‌ها به کاهش التهاب و کلسترول کمک می‌کنند.

۳. سیر

سیر، پیاز و پیازچه حاوی ترکیبی به نام دی‌سولفید دی‌آلل هستند که می‌تواند عملکرد آنزیم‌هایی که به غضروف آسیب می‌زنند را متوقف کند. این سبزی‌ها همچنین شامل آنتی‌اکسیدانی به نام کورستین هستند که به تسکین التهاب کمک می‌کند. سیر همچنین خواص ضدعفونی‌کننده دارد.

می‌توانید سیر را به صورت خام، پودر یا مکمل مصرف کنید تا از خواص آن بهره‌مند شوید.

۴. آلبالو

آلبالو سرشار از آنتی‌اکسیدانی به نام آنتوسیانین است که خاصیت ضد التهابی دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که آلبالو ممکن است به اندازه مصرف داروهای ضد التهابی مؤثر باشد و از آن‌ها ایمن‌تر باشد. این آنتی‌اکسیدان‌ها همچنین در میوه‌های دیگر مانند توت‌فرنگی، تمشک و زغال‌اخته هم وجود دارند.

نوشیدن آب آلبالو می‌تواند به کاهش درد و سفتی عضلات کمک کند. فقط به یاد داشته باشید که نباید به آب آلبالو شکر یا شیرین‌کننده مصنوعی اضافه کنید. شروع کنید با ۸ اونس در روز و در صورت نیاز مقدار آن را افزایش دهید.

“`html

۵. زردچوبه

زردچوبه یک ادویه معروف در غذاهای هندی است که برای مدت طولانی در طب سنتی برای پیشگیری از بیماری‌های التهابی، از جمله آرتروز، مورد استفاده قرار گرفته است. این ادویه ترکیبی به نام کورکومین دارد که خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی بالایی دارد.

شاید نتوانید به اندازه کافی زردچوبه بخورید تا تمام فوایدش را به دست آورید، بنابراین می‌توانیم توصیه کنیم که از مکمل‌های آن استفاده کنید. برای بهتر جذب شدن کورکومین، می‌توانید مقداری فلفل سیاه تازه هم به وعده‌های غذایی‌تان اضافه کنید.

۶. ویتامین C

ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان قوی است که به کاهش التهاب کمک می‌کند و خطر ابتلا به آرتریت را کاهش می‌دهد. همچنین این ویتامین به ترمیم استخوان‌ها، غضروف‌ها و سایر اجزای بدن کمک می‌کند. میوه‌هایی مثل پرتقال، گریپ‌فروت، توت‌فرنگی، کیوی، آناناس و نعناع منابع عالی ویتامین C هستند.

اگر می‌خواهید از مکمل‌ها استفاده کنید، نباید بیشتر از ۶۵ تا ۸۵ میلی‌گرم در روز مصرف کنید، زیرا مصرف زیاد ویتامین C می‌تواند به سنگ کلیه منجر شود. بدن‌تان نیازش را به راحتی دریافت می‌کند و باقی را دفع می‌کند.

۷. آجیل و دانه

آجیل‌هایی مانند گردو، میوه کاج، پسته و بادام دارای خواص مهمی هستند که به مبارزه با آرتریت کمک می‌کنند. این دانه‌ها شامل کلسیم، منیزیم، روی، ویتامین E و اسید چرب امگا ۳ به نام اسید آلفا لینولنیک (ALA) هستند. اما حواستان باشد که مقدار زیادی آجیل نخورید چون کالری بالایی دارند.

دانه‌هایی مانند کتان و چیا به ویژه برای افزودن امگا ۳ به رژیم غذایی شما مفیدند. این دانه‌ها همچنین دارای مواد مغذی عالی و کالری کمی هستند. برای جذب بهتر، می‌توانید دانه کتان را در قهوه‌ساز آسیاب کنید.

۸. لبنیات

لبنیات ممکن است باعث التهاب شوند، به ویژه انواع پرچرب آن. اما لبنیات کم‌چرب سرشار از ویتامین D و کلسیم هستند که برای داشتن استخوان‌های سالم ضروری است. بهتر است از محصولات لبنی کم‌چرب استفاده کنید و ماست معمولی را با ماست یونانی جایگزین کنید. فقط مطمئن شوید که لبنیات با کمترین قند و چربی انتخاب کنید.

اگر نمی‌خواهید از لبنیات استفاده کنید، سبزیجات ورق سبز مثل اسفناج، کلم و کلم بروکلی بخورید. این کار به مبارزه با آرتریت کمک می‌کند.

۹. چای سبز

چای سبز باید در لیست نوشیدنی‌های هر فرد باشد به خاطر همه خواصی که دارد. یک فنجان چای سبز در روز ممکن است بهترین نوشیدنی باشد که می‌توانید به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید. این چای دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی است که التهاب را کاهش می‌دهند و به حفظ سلامت عمومی کمک می‌کنند.

“`

غضروف به بافتی اطلاق می‌شود که در کنار مفاصل قرار دارد. یکی از آنتی‌اکسیدان‌های مفید، ایپگالوکتشین-۳-گالات (EGCG) است که به جلوگیری از آسیب‌های سلولی کمک می‌کند.

به غیر از خاصیت‌های مفید برای آرتروز، چای سبز می‌تواند به پیشگیری از سرطان، کاهش چربی‌های شکم، بهبود بوی بد دهان و کاهش علائم افسردگی کمک کند. توجه داشته باشید که افزودن قند یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی ممکن است اثرات مثبت چای سبز را کاهش دهد.

۱۰. دانه‌های کامل

دانه‌های کامل مانند بلغور جو دوسر، دانه چیا و برنج قهوه‌ای می‌توانند سطح پروتئین واکنش C (CRP) را کاهش دهند. سطح بالای CRP معمولاً نشانه‌ای از التهاب در بدن همچون بیماری‌های قلبی، دیابت و آرتروز روماتوئید است.

فیبر موجود در دانه‌های کامل به کاهش این پروتئین کمک می‌کند. افزودن فیبر به رژیم غذایی‌تان مهم است. سعی کنید از مصرف آرد سفید، گندم، برنج سفید و همچنین قندها و چربی‌های ناسالم خودداری کنید.

۱۱. حبوبات

حبوبات نیز غذاهایی هستند که با داشتن فیبر بالا به کاهش CRP کمک می‌کنند. آن‌ها سرشار از مواد مغذی مانند اسید فولیک، منیزیم، آهن، روی و پتاسیم هستند. بنابراین، مصرف حبوبات به دلیل خواص سالم و فیبر زیاد آن‌ها توصیه می‌شود.

نتیجه :

آرتریت می‌تواند به دلایل مختلف و با نشانه‌های متفاوتی از جمله آسیب به مفاصل و التهاب مزمن ایجاد شود.

با رعایت یک رژیم ضد التهابی، می‌توانید به کاهش علائم آرتریت کمک کنید. از جمله مزایای دیگر این رژیم، بهبود سلامت قلب، کاهش خطر دیابت و پیشگیری از سرطان است.

به‌علاوه، بهتر است از مصرف گوشت‌ها و غذاهای فرآوری شده، شیرینی‌ها و چربی‌های ترانس همچون روغن هیدروژنه بپرهیزید و کربوهیدرات‌های سالمی انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید :

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل