گرانول لاکتودین چیست؟
گرانول لاکتودین (lactodin granul) یک داروی گیاهی است که برای کمک به افزایش تولید شیر مادر طراحی شده است. این دارو شامل عصاره گالگا، عصاره مالت، فسفات تریکلسیک و همچنین مقادیری اسانس زیره، اسانس رازیانه، وانیل و ساکاروز میباشد. اسانسهای طبیعی رازیانه و زیره علاوه بر اینکه به افزایش شیر کمک میکنند، باعث کاهش نفخ و خوشطعم شدن این دارو نیز هستند. گیاه گالگا ماده اصلی این محصول است و مالت موجود در آن به ترشح شیر مادر کمک کرده و کیفیت آن را بهتر میکند.
گرانول لاکتودین همچنین شامل اسانسهای طبیعی رازیانه و زیره است که علاوه بر خواص شیر افزایی، به عنوان ضد نفخ و طعمدهنده به فرمول این دارو اضافه شدهاند.
گرانول لاکتودین برای جلوگیری از پوکی استخوان در سنین بالاتر نیز مفید است.
کاربرد گرانول لاکتودین چیست؟
پروتئین میباشد.
تحقیقات نشان دادهاند که نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، رشد جسمی و ذهنی بهتری دارند. به همین دلیل، اهمیت شیر دادن به نوزاد برای تمام مادران واضح است. اما برخی مواقع ممکن است مادر به دلیل عواملی مانند تغذیه نامناسب، نتواند به اندازه کافی نوزادش را از شیر خود سیر کند.
در این موارد، بهتر است به برخی غذاها یا داروهایی که به افزایش شیر کمک میکنند، روی آورد. گرانول لاکتودین یکی از داروهای گیاهی است که میتواند در این زمینه کمک کند. در ادامه با روش مصرف این دارو بیشتر آشنا میشویم.
موارد مصرف گرانول لاکتودین
افزایش شیر
عوارض جانبی گرانول لاکتودین
اگر این دارو به درستی و به مقدار مناسب مصرف شود، عوارض جانبی خاصی ندارد.
تداخل دارویی گرانول لاکتودین
- تتراسیکلین
- بیس فسفوناتها
- فلوروکینولونها
مقدار و نحوه مصرف گرانول شیر افزا
به طور معمول، گرانول لاکتودین سه بار در روز، قبل از غذا و هر بار به مقدار ۱ تا ۲ ساشه (هر بار ۱۰ تا ۲۰ گرم) به صورت خشک یا محلول در آب، شیر یا سایر نوشیدنیها، مصرف میشود.
نکاتی در مورد مصرف گرانول لاکتودین
شیر مادر یک ماده ارزشمند و بینظیر است که فواید زیادی برای نوزاد و مادر دارد. از عوامل مهم در افزایش شیر مادر میتوان به مکیدن صحیح و مکرر از سینه و به مدت کافی، همچنین تغذیه بر اساس نیاز نوزاد و تخلیه درست سینه اشاره کرد.
- مادرانی که به محصولات گیاهی حساسیت دارند، بهتر است ابتدا مقدار کمی از دارو را مصرف کنند و در صورت عدم بروز علایم حساسیت، ادامه دهند.
- اگر در دوران بارداری هستید، از مصرف این دارو خودداری کنید.
- بهتر است قبل از استفاده از این داروی گیاهی، با پزشک مشورت کنید.
- قبل از استفاده از این پودر گیاهی، هر گونه سابقه حساسیت دارویی یا غذایی خود را با پزشک در میان بگذارید.
- اگر یک نوبت از دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اما اگر به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک هستید، از مصرف آن صرف نظر کنید. برای جبران نوبت از دست رفته، دوز بعدی را دو برابر نکنید.
- در صورت بروز عوارض پوستی، مصرف پودر شیر افزا را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید.
- مصرف بیش از اندازه این محصول به هیچ وجه توصیه نمیشود.
“`html
برای موفقیت در شیردهی، آرامش خاطر و اعتماد به نفس مادر از اهمیت ویژهای برخوردار است. چون نگرانی و اضطراب میتواند باعث کاهش شیر شود. همچنین تماس نزدیک مادر و کودک به ایجاد رابطه عاطفی کمک میکند که برای هر دو بسیار مفید است. علاوه بر این، مصرف شیر و تأمین کلسیم کافی برای مادر شیرده اهمیت زیادی دارد. اگر شیر به مقدار کافی تولید نشود، میتوان از داروهای گیاهی کمک گرفت.
نحوه افزایش شیر مادر با خوراکیهای طبیعی
1- بادام زمینی
بخش مورد استفاده این گیاه شامل دانههای آن است که در بازار به صورت خام یا شور و یا بو داده وجود دارد. این گیاه خاصیت رقیقکننده خون، ضد اکسیدان، تقویت کننده قوای جنسی، ضد قارچ، مسکن دردهای سینه و همچنین شیرافزا دارد. تاکنون عارضهای برای بادام زمینی گزارش نشده است، اما ممکن است برخی افراد به آن حساسیت داشته باشند.
2- ریحان
ریحان از خانواده نعناع میباشد و برگهای آن مصرف میشود. ریحان به عنوان یک گیاه معطر و دارای خاصیت ضد نفخ برای مادر و کودک شناخته شده است و در افزایش شیر مؤثر است.
3- رازیانه
چون دانههای رازیانه حاوی اسانس معطری هستند، این گیاه خاصیت ضد نفخ دارد که برای مادر و کودک مفید است. رازیانه دارای هورمونهای گیاهی است که با تحریک غدد تولید شیر، به افزایش شیر مادر کمک میکند. مقدار مصرف روزانه حدود 5 گرم یا یک قاشق مرباخوری از دانههاست. برای تأثیر بیشتر، بهتر است این دانهها را پودر کرده و به غذا اضافه کنید یا با شیر یا آب مخلوط کنید. همچنین میتوانید آن را با ماست ترکیب کنید. توجه داشته باشید که در دوران بارداری مصرف آن توصیه نمیشود.
4- سیاهدانه
بخش مصرفی این گیاه شامل دانهها است. سیاهدانه نیز یکی از گیاهان معطر است و مصرف آن به رفع نفخ در مادران شیرده و کودکان کمک میکند. سیاهدانه خاصیت ضد درد، ضد سرطان، ضد حساسیت، هضمکننده غذا، ادرارآور و همچنین شیرافزا دارد. مصرف روزانه 2 گرم سیاهدانه مجاز است و بهتر است دانهها را له کنید تا تأثیرشان بیشتر شود. با اینکه عوارض جانبی برای سیاهدانه گزارش نشده، اما توصیه میشود در دوران بارداری از مصرف آن خودداری کنید.
5- سیبزمینی
قسمت مورد استفاده سیبزمینی ساقههای زیرزمینی متورم شده آن است که سرشار از نشاسته میباشد. مهمترین خواص سیبزمینی شامل اثرات ضد درد، ضد میکروب، تقویتکننده قلب، ادرارآور، کاهشدهنده فشار خون، خوابآور، خلطآور، تقویتکننده عضلات، اشتهاآور و شیرافزا است.
بیشتر بخوانید :
سایت رضیم
“`