بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

معرفی ۲۵ غذای خطرناک برای بیماران دیابتی (2 نکته مهم)

معرفی غذاهای خطرناک برای بیماران دیابتی

دیابت یکی از بیماری‌های جدی در دنیا است. با توجه به اینکه این بیماری در حال افزایش است و درمان آن سخت است، طبیعی است که بیماران دیابتی به سلامتی خود حساس و نگران باشند…بسیاری از غذاها وجود دارند که این بیماران باید از آن‌ها دوری کنند.

این غذاها شامل موارد زیر است :

1. برنج سفید :

برنج سفید یکی از غذاهای مضر برای بیماران دیابتی محسوب می‌شود، که در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان غذای اصلی مصرف می‌شود. تحقیقات نشان داده‌اند که بیماران دیابتی نباید برنج سفید بخورند.

دلیل این امر وجود کربوهیدرات‌های زیاد در برنج سفید است که می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد. به جای برنج سفید بهتر است از برنج قهوه‌ای استفاده کنند.

2. بیسکویت و کیک و کوکی :

غذاهای شیرین مثل بیسکویت و کوکی کالری بالایی دارند و همچنین چربی و نمک بالایی هم دارند. توصیه می‌شود که افراد تنها 1.500 میلی‌گرم نمک در روز مصرف کنند.

3. سس گوجه‌فرنگی :

سس گوجه‌فرنگی یکی دیگر از مواد غذایی خطرناک برای بیماران دیابتی است، زیرا حاوی قند تصفیه شده و سدیم زیاد است.

4. پنکیک یا کیک شیری :

پنکیک حاوی روغن و نمک است و چربی ترانس زیادی دارد. بهتر است پنکیک را در خانه تهیه کنید تا از مواد اولیه آن مطمئن باشید.

5. قهوه مخلوط :

قهوه برای بعضی‌ها مفید است، اما می‌تواند اثرات منفی بر بیماران دیابتی داشته باشد. قهوه مخلوط یکی از بدترین گزینه‌ها برای این افراد است، زیرا حاوی 500 کالری و حدود 9 گرم چربی است.

6. آب‌نبات :

آب‌نبات همانطور که گفته شد، برای بیماران دیابتی بسیار مضر است و می‌تواند منجر به چاقی و افزایش قند خون شود.

7. کشمش و مویز :

مصرف زیاد کشمش و مویز یا دیگر میوه‌های خشک می‌تواند قند خون را بالا ببرد زیرا آن‌ها حاوی قند زیادی هستند.

8. شیر :

نوشیدن شیر خواص زیادی برای سلامتی دارد اما به دلیل چربی‌های اشباع‌شده‌اش می‌تواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد. بهتر است از شیر بدون چربی استفاده شود.

9. نان سفید :

غذاهایی که از آرد سفید تهیه می‌شوند، مانند نان سفید، برای بیماران دیابتی خطرناک هستند. نان سفید می‌تواند کنترل قند خون را مختل کند و اثرات بدی به همراه داشته باشد.

10. سیب‌زمینی سرخ‌کرده :

سیب‌زمینی سرخ‌کرده یکی از غذاهای محبوب است، اما برای بیماران دیابتی بسیار خطرناک است. این غذا حاوی 25 گرم چربی و حدود 500 کالری است و کربوهیدرات آن حدود 63 گرم است.

سیب‌زمینی سرخ‌کرده بسیار چرب است و می‌تواند باعث چاقی شود.

11. کلوچه :

چربی اشباع‌شده موجود در کلوچه می‌تواند قند خون افراد دیابتی را بالا ببرد.

12. گوشت پرچرب :

بیماران دیابتی نباید بیکن یا گوشت پرچرب بخورند زیرا حاوی چربی‌های اشباع‌شده هستند که می‌توانند سلامتی آن‌ها را به خطر اندازند و احتمال حمله قلبی را افزایش دهند.

13. انگور :

در حالی که انگور برای بعضی افراد مفید و غنی از فیبر و ویتامین‌هاست، اما برای بیماران دیابتی می‌تواند اثرات بدی داشته باشد زیرا دارای قند بالایی است.

14. انبه :

انبه میوه‌ای است که برای بیماران دیابتی می‌تواند بسیار خطرناک باشد. معمولاً مردم انبه را به عنوان میوه‌ای خوشمزه و روزانه مصرف می‌کنند، ولی افرادی که دیابت دارند باید از خوردن آن پرهیز کنند، زیرا تأثیر منفی بر روی قند خون آنها می‌گذارد.

انبه به طور متوسط حاوی 12.7 گرم قند و 70 کالری است. به همین دلیل بیماران دیابتی نباید این میوه خوشمزه را به صورت مرتب بخورند.

15. پاپایا :

پاپایا سرشار از کربوهیدرات و کالری است و همچنین میزان بالایی شکر دارد (حدود 59 میلی‌گرم). این میوه برای بیماران دیابتی خطرناک است زیرا می‌تواند قند خون را افزایش دهد.

16. موز و خربزه :

موز تقریباً 15 گرم کربوهیدرات دارد و قند بالایی هم دارد، به همین دلیل برای بیماران دیابتی چندان مناسب نیست.

17. هندوانه :

میزان قند هندوانه حدود 72 میلی‌گرم و کربوهیدرات آن 5 گرم است، بنابراین این میوه نیز برای بیماران دیابتی مناسب نیست.

18. زردآلو :

مطالعات نشان داده‌اند که بیماران دیابتی باید از خوردن زردآلو خودداری کنند، چرا که این میوه مقدار زیادی شکر دارد. میزان قند آن 57 میلی‌گرم است و می‌تواند قند خون افراد دیابتی را افزایش دهد.

19. آناناس :

آناناس یکی از میوه‌های مضر برای بیماران دیابتی به شمار می‌آید؛ چرا که قند آن بسیار بالاست و بیش از 20 گرم کربوهیدرات دارد. بر همین اساس، افرادی که دیابت دارند نباید از آن استفاده کنند.

20. غذای چینی :

غذای چینی نیز یکی دیگر از انتخاب‌های خطرناک برای بیماران دیابتی است، زیرا دارای کربوهیدرات، کالری، سدیم و چربی بالایی است.

21. شیرینی‌ها :

شیرینی‌ها به طور کلی باید از رژیم غذایی بیماران دیابتی حذف شوند زیرا حاوی 800 کالری و 120 گرم کربوهیدرات هستند. مافین می‌تواند جایگزین مناسب‌تری برای شیرینی باشد.

22. آب میوه :

تمام آبمیوه‌ها برای افراد دیابتی ممنوع است. دلیل آن هم وجود مقدار زیادی شکر و کالری در این نوشیدنی‌هاست. بهتر است که افراد مبتلا به دیابت از نوشیدنی‌های کم چرب استفاده کنند.

23. شکلات :

شکلات تقریباً 60 گرم کربوهیدرات و 450 کالری دارد که می‌تواند به سرعت سطح قند خون را افزایش دهد.

24. غلات نرم :

غلات نرم نیز برای بیماران دیابتی خطرناک هستند، زیرا معمولاً شیرین هستند و می‌توانند قند خون را بالا ببرند.

25. میوه‌های خشک :

میوه‌های خشک نیز حاوی مقدار زیادی شکر هستند. این میوه‌ها کالری بالایی دارند و می‌توانند تأثیر منفی بر قند خون بگذارند، بنابراین بیماران دیابتی نباید آنها را مصرف کنند.

بیشتر بخوانید :

ترجمه و گردآوری توسط مجله رضیم

معصومه راهی

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل