بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

ملامین چیست؟

ملامین یک ماده شیمیایی است که به شکل بلورهایی با مقدار زیادی نیتروژن وجود دارد.
این ماده در تولید چیزهایی مثل پلاستیک، چسب، ظرف غذا، قفسه‌ها و وایت‌بوردها استفاده می‌شود.

ملامین نام عمومی یک ماده شیمیایی به نام ۲,۴,۶-triamino-۱,۳,۵-triazine است. این ماده یک نوع پلیمر به نام تریمر است که از کربید کلسیم درست می‌شود. ملامین به اندازه ۶۶ درصد نیتروژن دارد.
برای ساختن یک ماده سخت و مقاوم (رزین) از ملامین، آن را با فرمالدئید ترکیب می‌کنند. این رزین‌ها در صنعت کاربردهای زیادی دارند.

● ملامین و غذاها
سازمان‌های نظارتی در سال 2007، ملامین را در گلوتن گندم و کنسانتره پروتئینی که از چین به آمریکا صادر شده و در غذای حیوانات استفاده می‌شد، پیدا کردند. این آلودگی باعث مرگ تعداد زیادی از سگ‌ها و گربه‌ها به دلیل مشکلات کلیوی در آمریکا شد.
در یک رسوایی دیگر در چین، ملامین در چندین نوع شیرخشک، دسر منجمد و قهوه سرد قوطی یافت شد، که احتمالاً این محصولات از شیر آلوده به ملامین تهیه شده بودند.

● تأثیر ملامین بر سلامتی انسان
اگرچه بررسی خاصی درباره تأثیر ملامین بر سلامتی انسان وجود ندارد، اما داده‌های به دست آمده از آزمایش‌های حیوانی می‌تواند اطلاعاتی در این زمینه بدهد.
ملامین در آزمایش‌های حیوانی باعث ایجاد سنگ در مثانه شده است. وقتی ملامین با اسید سیانوریک ترکیب شود، ممکن است بلورهایی تشکیل دهد که منجر به سنگ کلیه شود.

این بلورهای کوچک می‌توانند لوله‌های کوچک در کلیه را مسدود کنند و باعث نارسایی کلیه و حتی مرگ شوند.
همچنین در شرایط خاص نشان داده شده که ملامین می‌تواند سرطان‌زا باشد، اما تأثیر آن روی انسان هنوز به‌طور قطعی مشخص نشده است.

مسمومیت با ملامین می‌تواند باعث تحریک‌پذیری، خونریزی در ادرار، کاهش یا قطع ادرار، عفونت کلیوی و فشار خون بالا شود.
افرادی که دچار این مسمومیت می‌شوند، بسته به شدت آسیب کلیه، ممکن است تحت درمان‌های مختلفی از جمله تزریق مایعات، تغییر در وضعیت الکترولیت و اسید- باز، دیالیز و در برخی موارد جراحی برای خارج کردن سنگ قرار گیرند.

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل