بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

مواد آش چهل گیاهطرز تهیه آش چهل گیاه مقوی (مرحله به مرحله)

آش‌ها یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی هستند که در انواع مختلف تهیه می‌شوند. هر منطقه از ایران طرز تهیه خاص خودش را دارد. در اینجا یک آش سنتی مخصوص مازندران را معرفی می‌کنیم و سپس به شما دستور تهیه آش چهل گیاه را خواهیم گفت.
آش‌ها خواص زیادی دارند و به عنوان وعده‌های اصلی یا میان‌وعده سرو می‌شوند و طرفداران زیادی نیز دارند.

مواد لازم برای آش چهل گیاه

چغندر: ۳۰۰ گرم
جو: یک چهارم لیوان
باقالی: یک سوم لیوان
عدس: یک چهارم لیوان
برنج: یک لیوان
سبزی مازندرانی (زلنگ، اناریچه، پونه، نعنا، سیر، گشنیز، گزنه): یک کیلو
لوبیا و نخود: یک سوم لیوان
ماش: یک چهارم لیوان
گندم: یک چهارم لیوان
مواد ترشی آش (آبغوره، سرکه، آب نارنج، آب انار ترش، شیره ازگیل، گوجه‌سبز و آب لیمو): به میزان لازم
نمک، فلفل، آب، شکر: به میزان لازم

دستور تهیه آش چهل گیاه مقوی

ابتدا مواد آش را آماده و بشویید. چغندر را پوست کنده و به اندازه دلخواه خرد کنید. سبزی‌ها را نیز پاک کرده و ساطوری کنید. حبوبات باید از شب قبل آماده باشند. آن‌ها را شسته و در آب خیس کنید و هر چند ساعت یک‌بار آب را عوض کنید تا نفخ‌شان گرفته شود.

حبوبات را آبکش کرده و به همراه برنج شسته شده در قابلمه بریزید. چغندرهای خرد شده را هم اضافه کنید و روی مواد مقدار کافی آب بریزید. دقت کنید که آب به‌طور کامل روی مواد را بپوشاند. اکنون حرارت را روشن کنید و بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کنید. باید به مواد زمان دهید تا کم کم بپزند. پخت حبوبات معمولا ۲ تا ۳ ساعت طول می‌کشد.

در این مرحله سبزی‌های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و اگر نیاز بود مقداری آب هم بیفزایید. همچنین همه مواد ترشی لازم برای آش را اضافه کنید و بگذارید مواد دوباره خوب پخته شوند. میزان ترشی بسته به سلیقه شماست.

اگر آش ترشی بیشتری داشت، می‌توانید کمی شکر هم به آن اضافه کنید.
افزودن رب انار به اندازه‌ای باید باشد که طعم انار در آش حس شود. این آش طعم بسیار خوبی دارد و می‌توانید با کمی شکر طعم آن را متعادل‌تر کنید. سرو این آش در مهمانی‌ها هم بسیار مناسب و خوشمزه است.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل