آموزش آش انار

آش انار یکی از آش‌های خوشمزه و مشهور ایرانی است که در شهرهای مختلف با روش‌های متفاوت درست می‌شود. این آش لذیذ به ویژه در مناسبت‌های خاص مانند شب یلدا تهیه می‌شود. در این شب، غذاها و دسرها معمولاً با مواد خاصی مثل انار و کدو حلوایی درست می‌شوند. آش انار طعم خوبی دارد و ظاهری زیبا نیز دارد. بنابراین می‌توانیم آن را در کاسه‌های کوچک برای پیش‌غذا یا عصرانه سرو کنیم. برای یادگیری طرز تهیه این آش با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای 2 تا 3 نفر
برنج دو سوم پیمانه
لپه ¼ پیمانه
سبزی آشی 120 گرم
پیاز داغ ¼ پیمانه
رب انار ¼ پیمانه
آب گوشت 1 پیمانه
انار دان شده برای تزیین
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت آش انار

مرحله اول

برای تهیه آش انار مجلسی، ابتدا لپه‌ها را در یک کاسه ریخته و تا سطح آن آب می‌ریزیم. سپس آن را کنار می‌گذاریم تا حدود 6 ساعت خیس بخورد و هر 2 الی 3 بار آب آن را تعویض می‌کنیم تا نفخ آن گرفته شود.

مرحله دوم

یک ساعت قبل از شروع پخت آش، برنج را در کاسه‌ای ریخته و با آب تا سطح روی آن پر می‌کنیم تا خیس بخورد. همچنین سبزی آشی را پاک کرده و در کاسه‌ای به مدت 15 دقیقه خیس می‌کنیم.

مرحله سوم

سبزی‌ها را خوب شسته و پس از خارج کردن خاک و گل، آنها را آبکش کرده تا آب اضافی خارج شود. سپس روی تخته آشپزخانه ریز خرد می‌کنیم یا می‌توانیم از خردکن کمک بگیریم.

مرحله چهارم

لپه‌ها را در آبکش می‌شوییم و در قابلمه‌ای که برای پخت آش انتخاب کرده‌ایم می‌ریزیم. سپس آب برنج را خالی کرده و برنج را به لپه‌ها اضافه می‌کنیم. حدود 5 لیوان آب به مواد اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا آب به جوش بیاید. سپس سبزی خرد شده را اضافه کرده و درب قابلمه را می‌گذاریم و حرارت را کم می‌کنیم تا لپه‌ها کاملاً پخته شوند.

مرحله ششم

پس از پخته شدن مواد، آنها را در کاسه‌ای ریخته و با گوشتکوب دستی کمی له می‌کنیم. این کار را به گونه‌ای انجام می‌دهیم که برنج و لپه‌ها بافتشان را از دست ندهند. سپس مخلوط لپه و برنج را دوباره به قابلمه برمی‌گردانیم.

مرحله هفتم

رب انار (می‌توانید از آب انار هم استفاده کنید)، نیمی از پیاز داغ، زردچوبه، آب گوشت یا استاک، فلفل و نمک را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم. سپس روی حرارت کم می‌گذاریم تا آش خوب جا بیفتد.

مرحله هشتم

وقتی آش انار به قوام مناسب رسید، آن را در ظرف مورد نظر سرو می‌کنیم. برای تزیین، معمولاً از انار دان شده استفاده می‌شود. پس از تزیین، آش را داغ سرو کنید.