آموزش آش خیار چنبر
آش خیار چنبر یکی از آشهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که ممکن است خیلی از خانمها حتی اسم آن را نشنیده باشند. برای یادگیری طرز تهیهی کامل و مرحله به مرحلهی این آش در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر | |
بلغور گندم | ۱ پیمانه |
عدس | ۱ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
خیار چنبر (ترجیحاً بلند و باریک) | ۱ کیلوگرم |
سبزی آش | ۲۰۰ گرم |
پیاز داغ و سیر داغ | به مقدار دلخواه |
کشک | به مقدار لازم |
نعنا داغ | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار کافی |
آموزش آش خیار چنبر
مرحله اول
برای درست کردن آش خیار چنبر خوشمزه، ابتدا یک ساعت قبل از شروع پخت، بلغور گندم را بشویید و با آب خیس کنید. عدس را هم بشویید و خیس کنید. پیاز را بشویید، پوست بکنید و خرد کنید.
مرحله دوم
یک قابلمه بگذارید روی حرارت ملایم و کمی روغن در آن بریزید تا داغ شود. سپس پیاز را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا سبک و رنگش طلایی بشود. بلغور گندم و عدس را که آبکش کردهاید به پیازها اضافه کنید.
مرحله سوم
حالا کمی آب به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا بپزد. خیار چنبرها را بشویید و پوست بگیرید و سپس آنها را نصف کنید. اگر خیارها بزرگ و تخمدار هستند، تخمهای آنها را خارج کنید.
مرحله چهارم
در این مرحله، خیارها را خرد کرده و کنار بگذارید. سپس یک تابه روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن اضافه کنید تا داغ شود. حالا خیارها را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا کمی نرم شوند.
مرحله پنجم
خیارها نباید له شوند، فقط کافیست که در حین تفت دادن کمی نرم بشوند. زمانی که خیارها تفت خوردند، آنها را به قابلمه آش اضافه کنید. سپس سبزی آش خرد شده را هم به آن اضافه کنید، همه مواد را مخلوط کنید و درب قابلمه را بگذارید تا آش خوب بپزد.
مرحله ششم
بهطور مرتب آش را هم بزنید تا ته نگیرد. زمانی که آش پخته و جا افتاد، فلفل، نمک و کشک را به آن اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا طعم خوبی بگیرد. سپس از روی حرارت بردارید و در کاسهای بریزید. روی آن را با پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.