“`html
آموزش آش رشته
آش رشته یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با روشهای مختلفی در شهرهای مختلف درست میشود. این آش خوشمزه محبوبیت زیادی بین مردم دارد و به همین خاطر همیشه در مهمانیها و نذریهای خانمها حاضر است. معمولاً دو نوع آش رشته درست میشود: یکی با کشک و دیگری با سرکه (آش رشته ترشی). شما میتوانید این آش خوشمزه را در روزهای سرد پاییز و زمستان برای خانواده تهیه کنید، اما آش رشته در هر فصل و روز سال هم خوشمزه است و کمتر کسی پیدا میشود که این غذا را دوست نداشته باشد. برای آموزش کامل و مرحله به مرحله آش رشته، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
لوبیا سفید | نصف پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
نخود | یک پیمانه |
عدس | یک پیمانه |
سبزی آشی | ۵۰۰ گرم |
سیر | ۸ حبه |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
نعناع خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
رشته آش | به اندازه کافی |
کشک | به اندازه کافی |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
دستور پخت آش رشته
مرحله اول
برای پخت آش رشته، خیساندن حبوبات خیلی مهم است. این کار به پخت بهتر و سریعتر کمک میکند. هر نوع حبوبات را در کاسههای جدا بگذارید، روی آنها آب بریزید و اجازه دهید ۵ تا ۶ ساعت خیس بخورند. دو بار هم آب آنها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
مرحله دوم
برای درست کردن آش رشته به روش سنتی، ابتدا نخود را بشویید و در قابلمهای بریزید. سپس ۴ تا ۵ لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت متوسط بگذارید تا بخار کند. در قابلمهای دیگر لوبیاها را بریزید و ۵ لیوان آب روی آنها بریزید.
مرحله سوم
“““html
سپس قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم. ابتدا حرارت را زیاد میکنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را متوسط میکنیم تا لوبیاها به آرامی پخته شوند. توجه داشته باشید که نباید نخود و لوبیاها خیلی نرم و له شوند.
مرحله چهارم
زمانی که لوبیاها را چشیدید و پخت آنها خوب بود و ظاهرشان هم خوب مانده بود، آنها را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم. عدس را در کاسهای میریزیم و روی آن آب میریزیم و میگذاریم ۳۰ دقیقه خیس بخورد.
مرحله پنجم
سبزی آش را تمیز میکنیم و میشوییم و در آبکش میگذاریم. سپس یک پارچه تمیز روی آبکش میگذاریم و سبزیها را روی پارچه میریزیم تا خشک شوند. بعد آنها را با خردکن یا روی تخته آشپزخانه به اندازه متوسط خرد میکنیم (سبزی آش رشته نباید خیلی ریز خرد شود) و کنار میگذاریم.
مرحله ششم
پیازها را پوست میگیریم و میشوییم و سپس آنها را به صورت نگینی خرد میکنیم. حالا مقداری روغن در تابه میریزیم و روی حرارت کم قرار میدهیم تا گرم شود. سپس پیازها را داخل تابه میریزیم و آنها را تفت میدهیم تا طلایی شوند و سپس در یک بشقاب میریزیم.
مرحله هفتم
به محض اینکه پیازها را در بشقاب ریختیم، سیرها را هم پوست میگیریم، میشوییم و خرد میکنیم. حالا سیرها را داخل تابه میریزیم و اگر روغن لازم بود، مقداری روغن به تابه اضافه میکنیم. سیرها را تفت میدهیم تا سرخ شوند و سپس در بشقاب میریزیم. برای اینکه خواص سیر از بین نرود، بهتر است سیرها را خیلی کم در روغن تفت دهیم.
مرحله هشتم
فورا تابه را چک میکنیم و اگر روغن کافی نداشت، مقداری روغن به تابه اضافه میکنیم. حرارت را کم میکنیم و نعناع خشک را به تابه اضافه میکنیم. وقتی که نعناعها کمی تغییر رنگ دادند، تابه را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم و مرتب هم میزنیم تا نعناع بسوزد.
مرحله نهم
در قابلمهای که برای پخت آش آماده کردهایم، حدود ۱/۳ آن را آب میریزیم و درب آن را میگذاریم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب زودتر به جوش بیاید. وقتی آب در حال جوشیدن بود، عدس را در آبکش میریزیم و میشوییم و به آب در حال جوش اضافه میکنیم.
مرحله دهم
نخود و لوبیاهای پخته شده را هم به آب در حال جوش اضافه میکنیم. زمانی که حبوبات را به آب میزنیم، آب ممکن است از جوش بیفتد. باید کمی صبر کنیم تا دوباره به جوش بیاید و سپس سبزی آش را اضافه میکنیم و بلافاصله نصف قاشق مرباخوری نمک نیز به آن اضافه میکنیم.
مرحله یازدهم
(نمک به این خاطر اضافه میشود که رنگ سبزی حفظ شود) و نیمی از سیر داغ، پیازداغ و نعناع داغ و کمی ادویه زردچوبه را به آش میزنیم و درب قابلمه را نمیگذاریم و اجازه میدهیم که سبزی آش با حرارت متوسط برای ۳۰ الی ۴۵ دقیقه بپزد.
مرحله دوازدهم
پس از پخت سبزی، رشتهها را از وسط نصف میکنیم و به آش اضافه میکنیم. سپس به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد طعم آش را میچشیم و اگر نیاز بود، دوباره نمک اضافه میکنیم. اگر دوست دارید آش کشک داشته باشید، میتوانید کشک را نیز به آش اضافه کنید.
مرحله سیزدهم
اگر میخواهید هم آش کشک داشته باشید و هم آش ترشی، میتوانید آش را به دو قسمت تقسیم کنید: به نیمی سرکه بزنید و به نیمه دیگر کشک اضافه کنید. فقط دقت کنید که اگر خواستید به تمام آش کشک اضافه کنید؛
مرحله چهاردهم
اول کشک را اضافه کرده و طعم آش را بچشید. سپس اگر لازم بود، همراه با فلفل سیاه کمی نمک هم اضافه کنید. در هر مرحله از پخت آش که احساس کردید آب آن کم است، از آب جوش استفاده کنید تا روی طعم آش تأثیر منفی نگذارد. آش رشته آماده شده را در کاسه میکشیم و با پیازداغ، سیرداغ، نعناع داغ و کشک تزئین میکنیم و نوش جان.
نکات پخت آموزش آش رشته
خمیر شدن آش رشته
یکی از مشکلاتی که آشپزهای مبتدی با درست کردن آش رشته دارند این است که آش بعد از پخت، ظاهری له شده و خمیری پیدا میکند. دلیل این مشکل استفاده از قابلمه کوچک است. حتماً از قابلمهای استفاده کنید که فضای خالی کافی برای پخت وجود داشته باشد تا آش پس از پختن رشتهها له نشود.
تنظیم میزان رشته
از مشکلات رایجی که در پخت آش رشته پیش میآید این است که مقدار رشته بسیار زیاد میشود و باعث میشود کیفیت آش پایین بیاید و خمیر شود. برای درست تنظیم کردن رشته، باید آنرا کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا بتوانید به درستی میزان صحیح رشته را تشخیص دهید.