آموزش آش شلغم

آش شلغم یکی از آش‌های خوشمزه و محبوب ایرانی است که به دلیل خاصیت گرمایی‌اش، در زمان سرماخوردگی بسیار مفید است. برای یادگیری طرز تهیه این آش لذیذ، در ادامه با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت آبگوشتی ۵۰۰ گرم
سبزی خشک آشی ۷۵ گرم
شلغم ۶ عدد متوسط
پیاز ۲ عدد بزرگ
برنج نیم دانه ۱ پیمانه
نخود ½ پیمانه
لوبیا چیتی ½ پیمانه
بلغور جو ¼ پیمانه
عدس ¼ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نعناع خشک ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت آش شلغم

مرحله اول

برای درست کردن آش شلغم مجلسی، ابتدا نخود و لوبیا چیتی را جداگانه از شب پیش به همراه آب خیس می‌کنیم تا نفخ آنها گرفته شود. سپس، بلغور جو را به خوبی می‌شوییم و در یک قابلمه مناسب می‌ریزیم.

مرحله دوم

در این مرحله، نخود و لوبیا چیتی را آبکش کرده و آنها را به همراه بلغور جو و چند پیمانه آب در یک قابلمه دیگر می‌ریزیم. سپس قابلمه را روی حرارت قرار می‌دهیم تا حبوبات و بلغور جو خوب پخته شوند.

مرحله سوم

حالا گوشت آبگوشتی را به همراه شلغم، پیاز و مقداری آب در یک قابلمه دیگر می‌ریزیم و آن را روی حرارت قرار می‌دهیم تا کاملاً بپزد. وقتی که گوشت و سبزیجات پخته شدند، آنها را خوب له می‌کنیم.

مرحله چهارم

حالا سبزی آشی را همراه با عدس، برنج و مقداری آب در یک قابلمه مناسب می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم. در ادامه
“`

مخلوط گوشت چرخ کرده را به همراه لوبیا سفید، نخود و بلغور جو که قبلا پخته شده‌اند، به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم

حالا می‌گذاریم که آش با حرارت خیلی کم بپزد. بعد از اینکه آش کمی جا افتاد، نمک آن را اندازه می‌زنیم و برای اینکه طعم آش بهتر شود، می‌توانیم کمی آبغوره هم اضافه کنیم. سپس رب گوجه‌فرنگی را سرخ می‌کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به رب گوجه‌فرنگی اضافه می‌کنیم و وقتی که رب خوب سرخ شد، آن را به آش اضافه می‌کنیم. در ادامه، نعناع خشک را همراه با ۱ قاشق غذاخوری روغن تفت می‌دهیم.

مرحله هفتم

بعد از اینکه رنگ نعناع خشک تغییر کرد، آن را به آش اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم آش خوب جا بیفتد. بعد از اینکه آش خوب جا افتاد، آن را در ظرف موردنظرمان می‌کشیم و سپس با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می‌کنیم.