طرز تهیه آش عدس
آش عدس یکی از انواع آشهای خوشمزه ایرانی است که با مواد مختلف تهیه میشود. برای یادگیری طرز تهیه این آش خوشمزه، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
عدس | ۳۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سبزی آشی | ۴۰۰ گرم |
رشته آش | ۱۵۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت آش عدس
مرحله اول
برای درست کردن آش عدس ابتدا عدسها را خوب میشوییم و سپس حداقل به مدت دو ساعت در یک کاسه آب خیس میگذاریم. سپس پیازها را به صورت خلالی و درشت خرد میکنیم و یک قابلمه روی حرارت قرار میدهیم.
مرحله دوم
در این مرحله کمی روغن به قابلمه اضافه میکنیم. وقتی روغن داغ شد، پیازها را به آن اضافه کرده و خوب تفت میدهیم تا پیازها نرم و کاراملی شوند. سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه میکنیم و کمی دیگر تفت میدهیم.
مرحله سوم
پس از اینکه پیاز و ادویهها خوب مخلوط شدند، عدس را که خیس کردهایم آبکش کرده و به قابلمه اضافه میکنیم. سپس ۴ لیوان آب به آن میزنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا عدس به مدت یک ساعت خوب بپزد.
مرحله چهارم
بعد از گذشت یک ساعت، سبزی آش را که شامل ۱۰۰ گرم پیازچه، ۱۰۰ گرم گشنیز و ۲۰۰ گرم جعفری است را به صورت ساطوری متوسط خرد کرده و به قابلمه آش اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم تا مواد یکدست شوند.
مرحله پنجم
بعد از اضافه کردن سبزی، دوباره یک لیوان آب جوشیده به قابلمه میزنیم و درب آن را میگذاریم تا سبزی آش به مدت ۴۰ دقیقه بپزد. بعد از این زمان، رشته آش را به مخلوط اضافه میکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله هم حدود نصف تا یک لیوان آب جوشیده دیگر به قابلمه اضافه میکنیم و درب آن را میگذاریم تا رشته آش بپزد و آش جا بیفتد. بعد از حدود ۲۰ دقیقه، آش را به ظرف مناسب میکشیم و آن را داغ سرو میکنیم.