“`html
آموزش آش قلقل شوشتر
آش قلقل شوشتری یکی از آشهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که ریشهاش به شهر شوشتر برمیگردد. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله آش قلقل شوشتر، در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۸ نفر | |
گندم پوست کنده | ۱ پیمانه |
لپه باقالی زرد | ⅔ پیمانه |
لوبیا قرمز | ¼ پیمانه |
لوبیا چشم بلبلی | ¼ پیمانه |
نخود | ⅓ پیمانه |
عدس | ½ پیمانه |
برنج معطر نیم دانه | ⅓ پیمانه |
گوشت گوسفندی بدون استخوان | ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم |
پیاز درشت | ۳ عدد |
نعنا خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | به مقدار کافی |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
آموزش آش قلقل شوشتر
مرحله اول
برای تهیه آش قلقل خوشمزه، اول یک کاسه را انتخاب میکنیم. سپس گندم را میشوییم و در کاسه میریزیم. بعد برای اینکه آب ۲ بند انگشت بالاتر از گندم بیفتد، آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم گندم به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس بخورد.
مرحله دوم
حالا در یک کاسه جدا، برنج را اضافه میکنیم. سپس کاسه را با آب پر میکنیم و برنج را به مدت ۲۴ ساعت در آب میگذاریم تا خیس بخورد. بعد یک کاسه بزرگ و مناسب انتخاب میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله، عدس را به کاسه بزرگ اضافه میکنیم، سپس آب را اضافه کرده و به عدس نیز اجازه میدهیم ۲۴ ساعت در آب بماند.
“““html
آب را در کاسه ای بگذارید. حالا ۴ کاسه جداگانه انتخاب کرده و به سراغ خیساندن حبوبات میرویم.
مرحله چهارم
حالا نخود، لپه، لوبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی را به صورت جداگانه در کاسهها میریزیم و هر کدام را با آب پر میکنیم. سپس اجازه میدهیم به مدت ۲۴ ساعت در آب بمانند تا خوب خیس بخورند.
مرحله پنجم
در این مرحله، بعد از ۲۴ ساعت، یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم. پوست پیاز را جدا کرده و به ۴ قسمت تقسیم میکنیم. سپس گندم خیس خورده را در آبکش میگذاریم تا آب اضافیش خارج شود.
مرحله ششم
حالا پیاز را به همراه گوشت و گندم خیس خورده در قابلمه میریزیم. کمی زردچوبه اضافه کرده و تا جایی که روی گوشت را بگیرد، آب میریزیم. سپس قابلمه را روی حرارت میگذاریم.
مرحله هفتم
اجازه میدهیم گوشت به مدت ۳ ساعت در آب جوش بماند تا به خوبی بپزد. بعد یک قابلمه مناسب دیگر انتخاب کرده و حبوبات را در آن اضافه میکنیم و قابلمه را تا نیمه با آب پر میکنیم.
مرحله هشتم
قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و اجازه میدهیم حبوبات به مدت ۲ ساعت بپزد. سپس یک قابلمه مناسب را تا نیمه پر از آب کرده و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب جوش بیاید.
مرحله نهم
برنج خیس خورده را آبکشی کرده و سپس درون آب جوش میریزیم و اجازه میدهیم برنج کامل بپزد و نرم شود. وقتی که گوشت کاملاً پخت، پیاز را جدا کرده و گوشت را از قابلمه خارج میکنیم.
مرحله دهم
حالا گندم پخته شده را در همان قابلمه با گوشت کوب میکوبیم تا کاملاً له شود. سپس گوشت را ریش ریش کرده و کنار میگذاریم. وقتی حبوبات هم خوب پخته شد، آن را در آبکش میگذاریم.
مرحله یازدهم
حبوبات را به گندم پخته شده اضافه میکنیم. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و گوشت ریش ریش را به آش اضافه کرده و مخلوط میکنیم تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند.
مرحله دوازدهم
حالا پوست پیاز را جدا کرده و به صورت خلالی خرد میکنیم. یک تابه مناسب انتخاب کرده و روی حرارت قرار میدهیم. کمی روغن مایع در تابه میریزیم و بلافاصله پیاز را درون آن اضافه میکنیم.
مرحله سیزدهم
وقتی پیاز کمی سرخ شد، زردچوبه و نعنا خشک را به آن اضافه کرده و کمی تفت میدهیم، سپس آن را به آش اضافه میکنیم. نمک و فلفل سیاه را هم به آش اضافه کرده و اجازه میدهیم آش خوب جا بیفتد.
مرحله چهاردهم
در نهایت بعد از ۱ تا ۲ ساعت که آش خوب جا افتاد، یک ظرف مناسب انتخاب کرده و آش را در آن میریزیم. سپس آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کرده و سرو میکنیم. نوش جان!