آش ماست

آش ماست یکی از آش‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف با مواد و روش‌های گوناگون تهیه می‌شود. برای یادگیری این آش خوشمزه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۶ نفر
گوشت گردن بدون استخوان ۶۰۰ گرم
برنج ۵۰۰ گرم
لپه نصف پیمانه
ماست ترش ۱ کیلو
شوید و ترخون ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد متوسط
پیاز داغ ۶ قاشق سوپخوری
نمک به مقدار کافی

دستور پخت آش ماست

خیساندن لپه

ابتدا لپه را در یک کاسه بزرگ ریخته و روی آن آب می‌ریزیم. بگذارید لپه‌ها به مدت تقریبا ۶ ساعت خیس بخورد و چند بار در این مدت آب آن را عوض کنید تا نفخ آن کم شود.

پخت گوشت گردن

ماست را از یخچال درآورده و ۱ قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه می‌کنیم. سپس ماست را دوباره به یخچال برمی‌گردانیم. پیاز را پوست کنده و می‌شوییم و آن را نصف کرده و به همراه گوشت گردن در قابلمه می‌گذاریم.

اضافه کردن ادویه

کمی نمک و فلفل به مخلوط اضافه می‌کنیم و قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم. سپس ۸ لیوان آب روی گوشت می‌ریزیم. درب قابلمه را گذاشته و حرارت را تا جوش آمدن آب زیاد می‌کنیم و سپس حرارت را کم می‌کنیم تا گوشت به آرامی بپزد.

آماده سازی گوشت

وقتی که گوشت کاملاً پخته شد، آب آن را در یک کاسه بزرگ می‌ریزیم و دوباره قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم تا گوشت خشک شود. سپس شعله را خاموش می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا گوشت سرد شود.

اضافه کردن لپه و آب گوشت

لپه خیس خورده را داخل آبکش می‌ریزیم و می‌شوییم. سپس آن را در یک قابلمه ریخته و آب گوشت را به آن اضافه می‌کنیم. کمی فلفل و نمک نیز در این مرحله اضافه می‌کنیم. حرارت را ابتدا زیاد می‌کنیم تا به جوش بیاید و سپس کم می‌کنیم تا لپه‌ها بپزند.

خرد کردن شوید و ترخون

ترخون و شوید را پاک کرده، می‌شوییم و در آبکش می‌گذاریم تا خشک شوند. سپس آن‌ها را خرد کرده یا در خردکن ریخته و کنار می‌گذاریم.

ادامه پخت و افزودن برنج و سبزی

زمانی که لپه‌ها خیلی نرم شدند، برنج را می‌شوییم و به آن‌ها اضافه می‌کنیم. سپس مقداری نمک و سبزی خرد شده را نیز به آن اضافه می‌کنیم و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه می دهیم تا لپه ها و سبزی نیز کاملا پخته شوند.