آموزش آش ماش
آش ماش یکی از آشهای خوشمزه و سنتی ایران است که با مواد مختلفی تهیه میشود. برای یادگیری روش تهیه این آش خوشمزه، با ما در سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ماش | ۱ پیمانه |
برنج نیم دانه | ½ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
شوید | ۱۵۰ گرم |
تره | ۱۵۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت آش ماش
خیساندن ماش ها
برای تهیه آش ماش خوشمزه، اول ماش را با مقداری آب در یک کاسه بریزید و بگذارید چند ساعت خیس بخورد. سپس ماش را به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک و ۴ پیمانه آب داخل یک قابلمه بریزید.
تفت دادن پیاز ها
در این زمان، پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.
افزودن ادویه و برنج
حالا پیازها را کمی دیگر تفت دهید تا با ادویهها ترکیب شوند. سپس برنجی که قبلاً به مدت ۲ ساعت خیس کردهاید، به قابلمه اضافه کنید. بعد ۶ تا ۸ پیمانه آب و مقداری نمک به آن اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید.
پخت برنج
وقتی آب در قابلمه به جوش آمد، حرارت را کم کنید. درب قابلمه را کمی باز بگذارید و بگذارید برنج بپزد. اگر دوست دارید، میتوانید در این مرحله یک بسته عصاره گوشت هم اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد.
اضافه کردن سبزیجات و ماش
وقتی برنج کاملاً پخته شد، سبزیجات را ریز خرد کرده و به همراه ماش پخته شده به قابلمه اضافه کنید. حالا صبر کنید تا آش غلیظ شود و سپس طعم آن را بچشید و در صورت نیاز، نمک و فلفل را تنظیم کنید.
افزودن آرد برنج
اگر در آخر احساس کردید که آش خیلی رقیق شده، میتوانید ۱ قاشق غذاخوری آرد برنج یا آرد سفید را در کمی آب سرد حل کرده و به قابلمه اضافه کنید. این کار باعث میشود آش غلیظ و خوشمزهتر شود.
سرو
اگر میخواهید این آش را برای درمان سرماخوردگی درست کنید، میتوانید ۲ عدد شلغم را ریز خرد کرده و به آش اضافه کنید. در پایان، بعد از پختن آش، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با مواد دلخواه تزیین کنید.